Kategória: Külsőnk egészsége

Stílusos megjelenés mindenkinek - avagy egy leendő stylist öltözködési tippjei

Mára már nagy kultusza van a különböző átváltoztatós műsoroknak, legyen szó a brit How To Look Good Naked (Meztelenül is szép vagyok) című Gok Wan vezette show-ról, vagy Trinny Woodall és Susannah Constantine különböző műsorairól, esetleg az amerikai Head 2 Toe-ról. (Hogyan legyünk jó nők?) Hazánkban az átváltoztatós műsorok Lakatos Márk nevéhez fűződnek. Azonban itt az ideje egy újabb felületen foglalkozni ezzel a témával, amely - hiába tagadjuk - roppant fontos.

De miért is annyira fontos mindez? Mi is annyira fontos? Nem az a fő szempont, hogy mindig képben legyünk a divat világában, kívülről fújjuk az aktuális fazon- és színtrendeket, és drága dizájner holmikat vásároljunk. Szó sincs erről! A cél, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben anélkül, hogy elveszítenénk személyiségünket.

Ezzel a cikkemmel szeretnék pár hasznos tanácsot adni elsősorban annak a rétegnek, amely a legjellemzőbb Hoxa felhasználó. Dolgozó nők vagy háztartásbeliek, anyukák, nagymamák, egyszerűbb, nem divatértő, de igényesen megjelenni akaró embereknek.

Vásárláskor mindig tartsuk szem előtt a testalkatunkat. Nem csupán a klasszikus, ismertebb alma/körte/homokóra alakok léteznek. Sokkal árnyaltabb a dolog. Létezik cselló, tégla, oszlop, és megannyi egyéb alak. Akár mi magunk is kitalálhatunk saját alak elnevezéseket, hiszen csak asszociáció kérdése az egész, a lényeg, hogy a lehető legpontosabban illő legyen az adott alkatra a megnevezés. Most pár klasszikus alkatról fogok írni, ám sose felejtsük el, hogy a dolgok mindig jóval árnyaltabbak, mindenkinek egyéni testalkata van, fontos, hogy személyre szabottan öltözködjünk.
Az almák az alacsonyabb, kerek nők, akikre nagyobb has, nem túl szembetűnő derék, széles váll, telt keblek a jellemzőek. Sokan gondolják úgy, hogy ebbe a kategóriába esnek, de lassan a testtel, meglepően kevés nőre illik valóban ez a leírás. Ezek a hölgyek hordjanak olyan nadrágokat, amelyek térdtől kicsit bővebbek, illetve figyeljenek nagyon oda a farzseb elhelyezésére. Ezek lehetnek nyugodtan zsebfedővel ellátottak, a lényeg, hogy adjanak némi formát a hátsó részeknek. Kerüljék a túl nagy mintákat, viszont bátran játsszanak a vidám, színes kiegészítőkkel, különösen nyakláncokkal, karkötőkkel. Egy hosszabb fülbevaló megnyújtja a nyakat. Ellenben a válltömés ez esetben tiltólistás, illetve az egyik legfontosabb (egyébként minden alkatnál, de almáknál különösen), hogy a nadrág ne legyen túl feszes, ne buggyanjanak ki a dolgok.
Attól, hogy kisebb nadrágot hordunk, nem fogunk kisebb méretűnek tűnni, hordjunk mindig a saját méretünknek megfelelő ruhadarabokat. Elengedhetetlen viselet a szép, nagy méretű (ez nagyon fontos) táska, a széles derékövek, és a szép magassarkúk (főleg színes, bohókásabb színekben). Sokan nem bírják a magassarkút egész nap hordani, ám nem kell 12 centis tűsarkúkban tipegni! A törpesarkú cipők nagyon sikkesek tudnak lenni és emellett kényelmesek, alkalmasak az egész napos rohangálásra is.
A körték jellemzője, hogy egy viszonylag arányos testalkathoz szélesebb csípő társul (a vállaknál szélesebb). Ezek a hölgyek általában popsiban, combban is erősebbek. Gyakran a mellek sem túl nagyok. Az ilyen alkattal rendelkezőknek érdemes eljátszani az arcuk, hajuk hangsúlyozásával, illetve a figyelmet a felsőtestre irányítani trükkös szabású, lágy esésű felsőrészekkel. Hordhatnak nyugodtan bővebb, vízesés szerűen aláomló felsőket, s hosszú, szép nyakláncokat. A keresztben csíkozott darabok is nyugodtan jöhetnek, hiszen optikailag kicsit arányosabbá teszik az alakot. A széles nyakkivágás is jó barátunk, ha ilyen az alakunk, illetve bátran hordhatunk különleges, puffosabb ujjú felsőket. Az A-vonalú szoknya is jól mutat. Azonban kerüljék a feltűnő farzsebeket, a világos szoknyákat vagy nadrágokat, illetve az egyszerű, egyenes szabású szoknyát.
A homokóra alkat a világon a legirigyeltebb. Fontos, hogy tudjuk: nem a méret a lényeg, hanem a forma. Sok kilósan is lehetünk homokórák, ahogyan elképesztő, topmodell megjelenésű lányok között is bőven találunk körtéket. A kombinációk száma végtelen. A homokórák ismérve, hogy a vállak és a csípő szép ívű, nagyjából ugyanolyan szélesek. A derék karcsú a vállakhoz és csípőhöz képest (itt is hangsúlyozom, hogy még ha nem is vékony amúgy a derekunk, az arányokat kell nézni). Ezzel az alkattal érdemes váltogatni, hogy éppen mit hangsúlyozunk magunkon. Szóba jöhetnek a vállak (széles, csónak kivágású felsőkkel), a derék (karcsúsított, derék vonalát követő felsőkkel), a dekoltázs (természetesen mélyen dekoltált, trükkös felsőkkel), esetleg a csípő (magasderekú ceruzaszoknyával). Pár alakunkat kiemelő alapdarab jó ha van a szekrényünkben, ilyen például a V-kivágású ruha, vagy a karcsúsított blézer. Érdemes kerülni a zsákszerű, formátlan ruhákat, amelyek eltakarják formáinkat.

A felsorolt három legismertebb alkaton kívül természetesen még rengeteg létezik és sokkal árnyaltabbak. Például a cselló tulajdonképpen a klasszikus körte alkat egyik változata, amelynél a vállak kevésbé keskenyek és derékvonal kevésbé hangsúlyos, vagy az oszlop alak, amely hasonló a homokórához, csak kevésbé látványosan karcsú, a derék szinte eltűnik.

Ezzel a cikkel az a célom, hogy elindítsak egy folyamatot, korra, nemre, foglalkozásra, tehát bármire való tekintet nélkül, amely segít mindenkinek, hogy megtalálja az öltözködéshez vezető helyes utat, hiszen, ha azt viseljük, ami jól áll, és amiben jól érezzük magunkat, az elképesztő önbizalommal tölt fel és segít sikeresebbnek lenni az élet minden területén.
Várom olyan hölgyek és urak hozzászólásait a cikkhez, akiknek bármiféle kérdése van az öltözködéssel vagy divattal kapcsolatban, szeretnének többet tudni, s leendő stylist hallgatóként örömmel segítek eligazodni.

Utószóként pedig ne feledjük: nem a méret vagy a kor lényeg, hanem az, hogy kiemeljük előnyös oldalunkat, se ezáltal boldogabbá váljunk!
(A cikket beküldte: jérce-forma)Gyönyörű haj fodrász nélkül
A tavasz beköszöntével mindenki vágyik a felfrissülésre, megújulásra. Jelenlegi cikkünkben olyan tanácsokat szeretnénk adni, melyeket otthon alkalmazva bárki gyönyörű frizurát varázsolhat magának, legyen akár egyenes, göndőr, zsíros vagy festett haja. »

Jön a tavasz, töltődjünk fel D vitaminnal!
A téli napok alkalmával erősen lecsökkent a szervezetünkben a D vitamin, amely nemcsak a kedvünket, hanem az egészségünket is nagyban befolyásolja. Itt az idő, hogy pótoljuk a hiányt, akár az első tavaszi napsugarak, akár a szolárium vagy akár a gyógyszer beszedésével. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.