Kategória: Külsőnk egészsége

A Szőke haj vonzásában

Sokan beleszeretnek a szőke hajba és ennek a szerelemnek az eredménye igen csak meglepő szó szerint rémisztő is lehet. Ennek a rémhíreknek és egyben ténynek az érdekében egy kis útmutatást szeretnék adni azokak, akik mégis, belevágnak az otthoni szőkítésnek. Lépésről lépésre leírom, hogy hogyan is lehet lélegzet elállító szőke hajzuhatagunk akár otthon saját kézzel.

Sokan vannak, akik szeretnének rövid idő alatt mondhatni azonnal szőke hajat. Soka lehet olvasni arról hogy otthon hogyan, kell csinálni és hogy milyen egyszerű. Nos, igen van benne valami igazság hogy könnyű is meg gyors is. De semmi féle képen nem lesz szép. Fodrásznak tanulok és tényleg a szőkítés a legnehezebb amit meg kell tanulni. Pedig nem is bonyolult művelet. Pontosan olyan mint egy egyszerű festés. Most megpróbálok pár jó tanáccsal szolgálni, hogy azok, akik mégis otthon csinálnák, azok jól csinálják és ne legyen a végeredmény valami borzalom.

Az első lépés mindig a kívánt szín kiválasztása. (Ezt sokszor ott rontják el amikor kinézik a szint és azt hiszik, hogy ha vesznek szőkítő port és oxit akkor azzal már el is érik a kívánt eredményt. A szomorú valóság viszont az hogy soha nem fogják elérni. Azért nem mert az efféle szőkítés vagy inkább világosítás csak megfakítja a hajszálban lévő pigmenteket és nem tartalmaz saját pigmenteket.)Ha már kinéztük a színt akkor nincs más dolgunk, mint megvásárolni azt akár drogériában akár fodrászkellékesnél. De mindenképpen vegyünk oxit és szőkítő port ha sötét a hajszínünk.

Második lépés a megfelelő időpont kiválasztása. ( Soha ne hajmosás után 1 nappal, hanem legalább 2-3 nappal utána kezdjük. Mennél zsírosabb a haj annál kevésbé fog roncsolódni. Persze ez sok mindentől függ.)

Harmadik lépés a szőkítés, amit az oxi-val és a szőkítő porral végzünk. Teljes hajhossznál először mindig a tőtől legalább egy másfél centire kezdjük bekenni a hajat. Próbáljuk mindig egyenletesen felvinni a keveréket. Egy 10 perc múlva már bekenhetjük a töveket is. Majd alaposan masszírozzuk meg a hajat hogy mindenhova jusson a keverékből. Nagyon fontos hogy mindig figyeljük a hajat és ne hagyjuk a hajon a keveréket 40-45 percnél tovább. Saját tapasztalat az hogy 30 perc bőven elég. ( A végeredmény ijesztő is lehet de a lényeg az hogy sárgás akár fehérbe hajló legyen az eredmény)

Negyedik lépésként a hajunkat hagyjuk pihenni legalább 1-2 hétig ha ez nem megoldható akkor legyen legalább 3 nap minimum. Csak ezután lehet festeni a hajat.

Ötödik lépés a festés. (Mindig figyeljünk arra hogy a kiválasztott szín ha lehetséges sötétebb árnyalatú legyen mint amilyen a kiszőkített hajunk.) A megvásárolt festéket kikeverjük az utasítás szerint felvisszük és rajtahagyjuk a megjelölt határideig. A legjobb szín választás a méz szőke haj mert az sötétebb mint amit a szőkítés során elértünk. Ha lemostuk a keveréket nagyon kevés samponnal mossuk meg és hagyjuk a hajat megnyugodni legalább 1 hétig, ha lehetséges csak ezután mossunk hajat.

Természetesen lehet, hogy egy pár héten belül elkezd fakulni a szín mert a szőke haj ledobhatja a festéket. Ezért mindig vegyünk tartalék festéket, de pontosan olyat, mint amit először alkalmaztunk és a festések között mindig teljen el legalább 2-3 hét.

Ha nem merünk belevágni ebbe a műveletbe akkor, forduljunk fodrászhoz mindenképpen.
(A cikket beküldte: Cake)Egy tetoválás és piercing szakértő tanácsai
Ma már tekintet nélkül a korra, 18 év alatt is tetoválnak. Egy ziherejsztű megoldás, hogy egymás között "piercinget szúrjanak". Nem gondolva az ezáltal okozott fertőzésre, és annak továbbterjedésére... »

Mit tegyünk a téli lehangoltság ellen?
Bárcsak mi is elrepülhetnénk melegebb, napfényesebb éghajlatra, amikor közeleg a sötét és a hideg. Eddig szerencsések voltunk, az október és november meleg volt, néha szinte tavaszi hangulat uralkodott az emberek többségének lelkében. De megérkezett a tél, jön a... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.