Kategória: Külsőnk egészsége

Mit tehetsz bőröd fiatalságának megőrzéséért?

Kozmetikumok és kés nélkül, természetesen...tán nem is gondolnád, milyen egyszerű! Elárulok négy titkot, ami frissen és fiatalon tartja bőrödet. Ha elolvasod a cikket, egyrészről azt érzed, ez nem is titok, nem is új... másrészről pedig meg fogsz lepődni, mert mégis újat ad a mai, kemikáliákra és sebészetre esküdt világban. Mindemellett ne feledd: A szépség belülről fakad!

Aláírom, hogy nagyon sok múlik a géneken, abban, hogy hogyan is öregszünk. De, lakóhelyem környékén, gyermekkoromtól fogva látok földet művelő, idős, gyönyörű bőrű asszonyokat, akik nem ismerik az arckrémeket, sem a plasztikai sebészetet!
Aki vidéken él, láthatja, amit én, ez tényleg nagyon szembetűnő!

1. titok:
Közvetlen, direkt napfény nem éri az arcukat, mert hajolva dolgoznak, árnyékot vetve az arcra.

2. titok:
A hajolástól bővebb a vérkeringés az arcbőrben, ami nagyon jót tesz a hajszálereknek és a mimikai izmoknak, melyeket a gravitáció ellenkező irányba (is) húz...
Nem mellékes, hogy a földet művelő, sokat hajoló nők között ritka az időskori elbutulás is! Ez nem vicc! Nagyon jó az agynak a hajolástól kialakuló vérbőség!

3. titok:
(Ezt én is alkalmazom.) A munka által kialakuló magas pulzustól a bőr a mélyebb rétegéből (a hajszálerek tágulatával egybekötött) verejtékezés által rengeteg méreganyag távozik, ami naponta megtörténik.
Én aerob tornával érem ezt el. Magamon tapasztaltam, hogy fél év nagyon aktív mozgás, a sok izzadás hatására az arcbőröm sokkal szebb, mint a passzív időszakban, amikor évekig nem tornáztam! Közel negyven évesen alig van ránc az arcomon, azok sem mélyek.
Azt hozzáteszem, hogy gyerekkoromtól fogva én is megismertem a kerti munkát, és bár már nincs kert, életemben csak a szülések körüli évek teltek el mozgás-izzadás nélkül...

4. titok:
Váltóvizes mosakodás minden reggel és este. Meleg víz, hideg víz váltogatva. Ez megmozgatja a bőrben levő, szőrtüszők környékén található apró izomrostokat...kell ennél jobb torna? :-)

Nem szaporítom tovább a szót. Hidd el - ha akarod - ez működik! Többet ér mindennél. Sok sikert kívánok!
(A cikket beküldte: böske)Ne tedd a hajaddal, pláne ne máséval
Sok ember eltúlozza hajápolási szokásait, gyakorta viseli ugyan azt a frizurát, és sűrűn tesz egészségtelen dolgot hajával. Hajlamosak vagyunk kényelmi szempontokból olyan dolgokat művelni saját és gyermekeink hajával, amik képesek nagymértékben roncsolni a haj... »

45 év után, csak úgy nem dohányzom!
A mai napig nem hiszem el a csodát, ami velem történt. Teljesen megváltoztam. Új én lettem. 45 év után, csak úgy nem dohányzom! Pedig nem is akartam abbahagyni a bagózást! Szeretek cigarettázni. Ha bánatom volt, rágyújtottam, örömömben azonnal a cigaretta után... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.