Kategória: Egyéb cikkek

Mégis vannak csodák?

Cikkem az önzetlen segítségről szól.
Mai világunkban, amikor minden az anyagiak körül forog, szó szerint a lé a tét.:)
Jómagam nem dolgozom jelenleg, fogaim egyre jobban mentek tönkre, szuvasodtak, annak ellenére, hogy rendszeresen mostam, mosom. Régóta készültem fogdokihoz, de a piszkos anyagiak mindig közbeszóltak. Persze elmehettem volna egy körzetihez, de én rettegtem a fogdokiktól /már nem:)/. Ezt köszönhetem egy arany embernek. És most jöjjön a történetem. Ez egy csoda, ami velem történt.


Április óta nem dolgozom, sajnos, talán a stressztől, vagy egyéb okok miatt elkezdett romlani a fogam, annak ellenére, hogy mostam, ápoltam, kalciumot szedtem...de lehet a gének által kezdett hanyatlani a fogaim épsége. Számomra az egyik legfontosabb egy emberi külsőben, hogy milyen az illető mosolya! És egyszer csak azon veszem észre magam, hogy nekem is egyre pocsékabbá válik ez a számomra fontos dolog, a mosolyom.:( Tudtam, nem várhatok sokáig, hisz ha ez így megy tovább, visszafordíthatatlan következményei lesznek a fogvesztésemnek.

A lényeg: nyáron már bejelentkeztem egy orvoshoz, de ő kijelentette, hogy részletekben nem lehet nála fizetni, mivel ő egy hét alatt elkészül a kezelésekkel. Egyre jobban el voltam kenődve, és éreztem, ha nem szerzek pénzt, bizony a fogaimnak annyi. Közben a neten bújtam a dokik akcióit, sokat olvastam a fogbetegségekről, szóval nagyon képben voltam. Aztán egyre több fogam letört, és a mosolyomnak annyi lett. És a körzeti fogdoki sem tudott már mit tenni… a félelmemnek köszönhetően így jártam. Közben sokat agyaltam, hogy mit csináljak? Mert így nem jó, nem mertem mosolyogni, társaságban a kezemet raktam a számhoz... iszonyat kellemetlen volt, nem beszélve a fogfájásról.

Olvastam egy cikket, egy fogorvos írt néhány érdekes dolgot, ezt én is olvastam és beugrott, hogy én írok e doktornak pár sort, hátha... próba szerencse alapon. Megírtam a levelet, persze nem hittem, hogy választ is kapok... Másnap reggel döbbentem olvasom a választ.
Csodák csodájára behívott egy konzultációra. Persze rettegtem a dologtól, mert az egyik ok, hogy nem volt pénzem, a másik a félelem a kezelésektől.

2010. november 19.
Elmentem a megbeszélt időpontra, a doktor készségesen fogadott engem. Elmondtam neki a problémámat, persze azt is látta, hogy mozgássérült vagyok, és annyit mondott, ezen a problémán segíthetünk.. Megoldjuk - mondta.
Innentől fogva szépen járni kezdtem hozzájuk, fogkövet távolítottak el, húztak, a gócokat kiirtották… kaptam sok segítséget, tanácsot a helyes fogápolásról, úgy kezeltek, mint egy jól fizető pácienst. Egyszerűen nem értem, mi történik körülöttem, annyira kedvesek hozzám, lelkiismeretesek, hogy el sem hiszem.
Most már közel a vége a kezeléseknek, én egyre magabiztosabbá válok, érzem, valami nem mindennapi dolog részese vagyok. Ja és még arról nem is beszéltem, hogy egyik napról a másikra bátrabb lettem, nem félek semmilyen beavatkozástól sem!
Persze ez köszönhető ennek az áldott kezű dokinak, aki ennyire önzetlen, és nem az anyagiak motiválták, a sors remélem, megfizeti mind azt a jót, amit velem tett... Ritka a mai világban, aki ilyen tettre képes...
Sajnos néhány fogamat pótolni kell, de végre újra önmagam lehetek, nevethetek kedvemre… nem kell szégyenkezve beszélgetnem. Legyőztem a félelmemet, nagyon boldog vagyok.
És az a legtitokzatosabb, hogy annyi doki van a neten és én mégis ezt az egy orvost találtam, talán éreztem, hogy ő nem fog elutasítani, mert nincs pénzem, vagy az isten vezérelt felé engem. Sokat elképzeltem, ahogy belépek egy rendelőbe és boldogan megyek egy bármilyen kezelésre.
Végül egy a lényeg, hogy én hittem abban, hogy sikerülni fog… és sikerült, persze kellett az a másik ember is a csodához, egyszerűen jó időben fogalmaztam a levelemet számára.
És félretettem a szégyent, az ápolatlan fog nagyobb szégyen, mint segítséget kérni.
Így teljesüljön mindenki álma, ahogy nekem teljesült, persze mire eljutottam idáig, sokszor elképzeltem képekben a dolgokat, azt is elképzeltem, hogy csodás mosolyom van..
Valami folytán mertem kérni, igaz ez távol áll tőlem, de félretettem a szégyent.
Ritka az ilyen önzetlen ember, főleg ha orvosról van szó, hisz a mai világunkban csak azt halljuk, hogy az orvos társadalom mennyire pénzorientált.
Ezzel a kis cikkel kicsit az orvosok becsületét próbáltam helyrehozni.
Vannak még lelkiismeretes orvosok, illetve emberek...
Egyet ne felejtsünk el: nekik is van lelkük, és érzéseik. AZ ORVOS IS EMBER!

2011.12.27. A jelen.:)
Örömmel jelentem, hogy túl vagyok a kezeléseken, és csodaszép mosolyt kaptam, örök hála érte, életemben még nem történt velem ilyen csoda.
Ez a célom teljesült!
(A cikket beküldte: vt78)Küzdelmem a rákkal, kétgyermekes édesanyaként
Azért írom ezt a bevezetőt, hogy mindenki vegye komolyan a testünk jelzéseit. És mindig hallgatni kell a belső hangra, a megérzésekre. Mert azok segítenek nekünk, csak hallgassunk rájuk. Nem szabad félni, mert akkor már be is vonzzuk magunknak a rosszat. Nálam is... »

Stevia (sztívia) természetes édesítőszer
Mit vegyünk be: a lejáratási kampányt vagy ezt a természetes édesítõt? Ez a növény Paraguayban õshonos, ahol a helyi guarani indiánok használják többszáz éve teaédesítésre, étvágycsillapításra, bõrbetegségek (dermatitis, eczema, seborrhoea) ellen,... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.