Kategória: Testünk egészségéért

Finomságokkal az ép fogakért

Néhány mondatban leírtam a fogaink ápolására szolgáló néhány fajta növényt. A mai világban már a fog megcsináltatása szinte vagyonokba kerül. Miközben egy kis odafigyeléssel nem csak a fogainknak tehetünk jót, de egészségesebben és olcsóban is élhetnénk.

A fogak védelme már az evésnél elkezdődik.

Fogszuvasodás ellen:

Zeller és sárgarépa.
Ezek rágása közben fokozódik a nyálkaképződés, ami hatástalanítja a fogszuvasodást előidéző baktériumokat. Ha nem szeretjük ezeket a zöldségeket helyettesíthetjük zöldpaprikával vagy karalábéval.

Hagyma.
Szulfidtartalma miatt antibiotikum hatású. Megöli a fogszuvasodást okozó baktériumot, ezenkívül védi a fogínyt.

Zöld tea.
Magas csersavtartalmának köszönhetően akadályozza a fogkő kialakulását, megöli a szuvasodást okozó baktériumot és fluorid tartalma miatt ellenállóbbá teszi a fogzománcot.

Mazsola.
Ennél nincs édesebb fogpaszta!
Három fajta vegyület található benne, amely a fogkőképződés ellen hatnak, ami megöli a fogszuvasodást és a fogínygyulladást okozó baktériumot. A magas cukortartalma ellenére sem károsítja a fogzománcot.

Friss leheletért:

Petrezselyem és mentalevél.
Ezek kellemesé teszik a lélegzetet. Hasznos hatásuk, hogy csökkentik a rossz koleszterin szintet.

Erős fogínyért és fogakért:

Kivi.
C-vitamin tartalma erősíti az íny kötőszövetet. A benne levő kalcium pedig erősíti az áll csontját.

Nagyon fontos még a brokkoli, a káposzta és a zöld paprika.
(A cikket beküldte: vorozhev)Védd a fogínyed!
Amíg nincs vele gond, sokan nem is gondolunk rá. Pedig a fogak ápolása mellett nem feletkezhetünk meg fogínyünkről sem, mert ha így teszünk, könnyen előfordulhatnak olyan problémák, amik majd akkor emlékeztetnek létezésére, amikor már esetleg késő. »

A táplálékkiegészítőkről
Ezen készítmények piaca ma már hatalmasra nőtte ki magát. Hogy ez megtörténhetett, annak köszönhető, hogy a mai kor embere felismerte, hogy szüksége van táplálékkiegészítőkre, vitaminokra ahhoz, hogy teljesebb, egészségesebb életet tudjon élni. Ebben a cikkben... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.