Kategória: Egészségügyi problémák

Alopecia areata, foltos hajhullás

Azt hittem, hogy optimista vagyok, de ma nagyon lesújtott egy dolog.
14 éves koromban egy fodrász észrevett a tarkómon tízforintos nagyságú kopasz foltot.
Édesanyám elvitt az SZTK bőrgyógyászatára, és azt a „remek” tanácsot adták, hogy gyulladás van a szervezetemben és szedjek naponta 3x1 Maripen gyulladáscsökkentőt.


Szerencsére Anyu nem hagyta ennyiben és még időben, 1,5 hónap után abbahagyatta velem a gyógyszer szedését. Gyöngyös városában egy neves bőrgyógyászról hallott hírt és elvitt hozzá, aki megállapította, hogy valószínűleg egy góc van a szervezetemben, és fogaimat és a mandulámat nézessük meg. Másfelől elmarasztalta az orvost, aki Maripent szedetett velem, mert a tartós szedése komolyabb gondokat is okozott volna. A mandulám fájdalmas kiszedése után a hajam visszanőtt, aminek nagyon örültünk, hogy ennyivel megúsztuk.
Később ismét előjött a probléma a diplomaosztóm idején, akkor már a szemöldököm is hullott, de nem volt pénzem és időm sem foglalkozni vele. Szerencsére egy év múlva megoldódni látszott a probléma.
Az éltem tovább zajlott, nem kevesebb problémával. Éppen küzdöttem az önállóságért és Zalaegerszegre költöztem, alig 360 km-re a szülővárosomtól. A korábbi foltos hajhullás is jelentkezett. Akkor hallottam először az íriszdiagnosztikáról és én kipróbáltam, mert két év elteltével megint hullott a hajam. A klinikán többféle dolgot állapítottak meg csupán a szemem vizsgálatából. Elsősorban petefészek gyulladást állapítottak meg. Még pár dolgot felsoroltak, amire ajánlottak gyógynövényt, amiért a klinikán kemény pénzeket fizettem, mert máshol nem lehetett hozzáférni.
A nőgyógyászomat felkerestem, miszerint nekem petefészek gyulladásom van és vizsgáljon meg. Először jót mosolygott rajtam, de végük is egy fájdalmas vizsgálat után engem igazolt a diagnózis. Ezt kikezelve a hajam hullása ismét megállt, sőt visszanőtt.
Két év múlva ismét jelentkezett a foltos hullás a tarkómon, ami nagyon elkeserített. Ismét az íriszdiagnosztikához fordultam. Az összeállított teákkal és egyéb gyógyászati módszerekkel most már lassabban sikerült kikezelni a hullást.
1999-ben a kedvesemmel összeházasodtunk és gyermeket szerettünk volna. Ebben az évben ismételten némi hajhullást tapasztaltam, ami azonnal a góckeresés központjába vetett a nőgyógyászhoz. Az akkori orvosom egy egyszerűbb hormonvizsgálat után a Diane35 gyógyszer szedését javasolta. 5 hónap szedés után nagy javulást értünk el. 28 évesen már türelmetlenül vártam a gyermekem érkezését. Épen ezért én lepődtem meg leginkább, hogy a kezelés alatt megtermékenyültem. 9 hónap után egészséges lánygyermeknek adtam életet.
A két gyermek között nem akartam nagy korkülönbséget, így Dorka születése után 1 évvel biztosan állítottam, hogy babát várok, csak a tesztek nem igazolnak. 2001. január 29-ét írtunk. A teszt egy héttel később igazolt.
Anna baba születése után 8 hónappal esküvőre voltunk hivatalosak. Kisebb gondom is nagyobb volt ennél, de a fodrász ismét jelentette a 20 forintos nagyságú kihullott haj foltot.
Hébe-hóba elmentem vizsgálatokra, de nem hozott igazi eredményt. Nem találtak gócot!!
Aztán egy konkrét iránymutatást kaptam és egy immunológushoz kerültem, aki lelkiismeretesen megvizsgáltatott, de semmit nem talált!! A hónapok és az évek teltek, a hajam hullott, heti 200-250 szál és már a szemöldököm és szempillám is odalett. A hajam olyan szinten kihullott, hogy már paróka hordására is gondoltunk. Férjem és társam segítségével nemcsak gondolkodtunk, hanem meg is vettem életem első parókáját. Mindenben csak ő, a férjem támogatott!! Még a saját anyám sem! Köszönöm kedves, mert nélküled nem ment volna!!!
Különböző vizsgálatokon és egyéb kezeléseken mentem keresztül. Orvosom legnagyobb megdöbbenésére mechanikus vizsgálat után, UH-os vizsgálat útján fény derült, hogy 14 hetes terhes vagyok és újabb életet hordok a szívem alatt.
A terhességem rendben haladt és a hajhullásom is abba maradt, sőt helyreállni látszott.
Miután megszületett harmadik lánykánk, rohamosan elkezdett hullani a hajam. Ami a terhesség alatt kinőtt, 3 hónap alatt kihullott. Ismét felkerült a paróka a fejemre!
2007. január 27-én (több, mint egy évvel a szülés után) egy természetgyógyásszal hozott össze a sors.
Voll diagnosztikai módszer és havonta változtatott különböző gyógynövény készítmények szedése után, május 25-én elhagytam 2 év után a parókát.
Mérhetetlenül boldog voltam, hogy kész vége, megvan a megoldás!
A három lurkó elhelyezése gondot okozott, így építkezésre adtuk a fejünket, mert nem fértünk el a házunkban. A költözés és az építkezés egyéb dolgaival álltunk szemben.
Nagy része a férjemet terhelte, ugyanúgy, mint a pénzkeresés, vagy az építkezés.
A három gyermek nevelése mellett nem volt egyéb dolgom, de mégis az önsajnálatommal és egyéb depressziós kitöréseimmel nehezítettem a életét.
Lassan a Voll terápiának és a gyógynövényeknek köszönhetően úgy látszott, hogy minden rendben van, a hajam is és a körmöm is még soha ilyen gyorsan nem nőt.
De akkor ismét jött egy változás! Lejárt a GYES és visszamentem dolgozni.
Az előzetes hajhullást a változásnak és egyéb másnak tudtam be, de most már túl sok idő telt el és komolyabban kellett vele foglalkozni.
Ismételten Férjem segítségét kértem, aki mint máskor is nekifeszült a problémának és megoldani próbálta.
Az interneten most olyan információt talált, ami szinte sokkoló volt számunkra. Több doktor tanulmányát tartalmazta, miszerint az alább leírt hosszú kórtörténetet egyszerűen alopecia areata foltos hajhullásként jellemezte. Minden tünetemet leírta. Időnként kihulló és időnként visszanövő haj!!
Az alopecia nemcsak komplex fogalom, de kezelése is komplex!
KEZELÉS: célzott terápia NINCS! Lehet számtalan helyi és szisztémás próbálkozás, változó sikerrel!!
Ezt olvasva egy kicsit megingott az optimizmusom!! Egész eddigi életemben, úgy éltem, meg a hajhullásom, hogy nem betegség, hanem probléma, amire kell legyen megoldás! Nem végződhet így a történetem!!
Pár órás melankólia és (be kell vallanom) 3 pohár ASTI pezsgő után a férjem nyomán tovább nyomoztam és találtam egy szomszéd megyében praktizáló doktornőt, akit holnap megkeresek és várom a csodát, mert másként nem megy.
Köszönöm neked Életem párja, mert Nélküled eddig sem ment volna!
Ismét összeszedem magam és reménykedem a hosszabb távú megoldásban és nem adom fel!
Most már tudom, hogy többen küzdenek ezzel a megfogatatlan problémával (nem tudom betegségnek mondani) és a férjem segítségével le tudom győzni!
Szorítsatok nekem.
A cikkemmel remélem, hogy másokba erőt öntök és bízom benne, hogy megjelenése után állapotomról biztató dolgokat mondhatok.
(A cikket beküldte: 55moncsi71)Foltos hajhullás (alopecia areata)? Törölve!
Az elmúlt évek alatt huszonéves fejjel nem volt egyszerű megélnem azt, amit olvasni fogtok. Nem telt el nap, hogy ne gondoltam volna a kilátástalan bizonytalanságomra: mi lesz ezután?! Nem találtam egyetlen embert sem, aki kigyógyult volna ebből. Pedig szenvedünk... »

Egészséges, hosszú, dús hajkorona
A legtöbb nő, hölgy hosszú, dús fürtökre vágyik. De talán a legfontosabb, hogy egészséges legyen. A netes szörfözéseim során, az indiai hajápolás nyűgözött le igazán. Miért? Gondoljuk csak az indiai nők csodás hajkoronájára. Nem küzdenek hajproblémákkal, nem... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.