Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egészségügyi problémák

A betegségek elleni legjobb védelem a stabil immunrendszer

A stressz nemcsak közvetlenül a sejteket terheli, hanem tápanyagrabló is lehet.
Adott körülmények között nagy mennyiségű fehérjét, vitamint vagy nyomelemet vesz igénybe, ez pedig később a sejtekben és mindenekelőtt az immunrendszerben hiányt okoz.


A természet egyik legegyszerűbb mechanizmusa a stressz és az immunrendszer állandó kölcsönhatása. Minden stressz, amit csak teszünk, vagy gondolunk.
Lehet akár egy hunyorítás csupán, egy futó gondolat, de lehet stretching gyakorlatok végzése, vagy favágás a ház mögött. Az autóvezetés, a golf, a nyaralás megtervezése, a szerelem, a játék a gyerekekkel - mind mind stresszhatás.

Az egyik szinte észrevehetetlen, a másik súlyosabb. Nem csak a gondok és problémák követelnek sokat testünktől, de az ötös találat a lottón vagy a szerelmi érzések is.
A stressz mindegyik esetben gyengítő hatással van a sejtekre, hacsak az egészséges immunrendszer nem veszi védelembe őket.
A baktériumok és az egyéb mikrobák stresszfaktorokká válnak a táplálék emésztése során éppúgy, mint az éhség vagy a szomjúság érzékelésekor. Minél többször és minél hosszabban tesszük ki magunkat stresszhelyzeteknek, annál fontosabb, hogy védőbástyát képezzünk az immunrendszerből, hogy az a stressz által legyőzött sejtek miatt soha ne legyen sebezhető és védetlen a betegségokozó mikroorganizmusokkal, így a baktériumokkal, a vírusokkal vagy a szabad gyökökkel szemben.

Immunrendszerünk felépítése meglehetősen bonyolult, négy különböző összetevőből áll:

1-A csecsemőmirigy tulajdonképpen az immunrendszer legfontosabb eleme. Bizonyos fehérvérsejteket szabályoz:a T-limfocitákat , közéjük tartoznak a természetes ölősejtek, az ellenséges baktériumok, gombák, vírusok , paraziták és egyéb kórokozó mikrobák rémei.
A csecsemőmirigy a kor előrehaladtával fokozatosan összezsugorodik, és veszít teljesítőképességéből. Hogy erőteljes maradhasson, mindenekelőtt C-vitaminra (friss gyümölcsökből) E-vitaminra (a növényi olajakból), szelénre és cinkre (a teljes kiőrlésű gabonakészítményekből), valamint karotinra (a sárga , zöld vagy piros gyümölcs-és zöldségfélékből) van szüksége.

2-A fehérvérsejtek immunrendszerünk katonái. Több fajta létezik belőlük:neutrofilek, eozinofilek, bazofilek, monociták és limfociták, valamennyi a kórokozók esküdt ellensége.
A fehérvérsejtek termeléséhez és feladataik megfelelő teljesítéséhez elegendő tápanyag bevitelre van szükség, az egészséges táplálkozás tehát alapkövetelmény.

3-A lép nagyszerű tisztító szerv. 150-200gramm súlyú, lebontja az elhasznált immunmolekulákat, majd kimossa, és újakkal pótolja őket.
A lép limfocitákat is termel.

4- A nyirok világossárga folyadék, nem más , mint vérünk nedves része, a vérplazma.
A nyirok kilép az igen vékony vérerekből, és extracelluláris folyadékként , illetve a nyirokerekben keringő nyirokfolyadékként összegyűlik. A nyirokfolyadék összegyűjti a mérgező és káros részeket és összetevőket, majd a nyirokcsomókhoz szállítja őket , ahol elpusztulnak.

Immunrendszerünk is immunvédelemre szorul.
(A cikket beküldte: Elviracska)A gyerekkorom óta fennálló migrénes fejfájás és az allergia
Nem minden fájdalomnak van olyan eredete amit szervekhez lehetne kapcsolni, néha kiváltó ok lehet egy szimpla allergia. Tudom közhely, sokan csak legyintenek, ha nem tetszik valami, azt mondjuk allergiások vagyunk az adott dologra, de ez sajnos nem vicc. »

Ezüstkolloid fajtái, előállítása
Egyre több és több információ lát napvilágot az ezüstkolloid témájában, nem feltétlenül a szakemberek tollából. Éppen ezért igen fontos egy könnyen áttekinthetõ és átfogó leírás magyarul, annál is inkább mert az ezüstkolloid házilag is készíthetõ. Mivel... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.