Kategória: Testünk egészségéért

Tökéletesen szeretne látni?

Az éles látás ma már nem kiváltság, hiszen egy pár perces, fájdalommentes kezeléssel a látásprobléma korrigálható. Tudjon meg többet a lézeres látásjavító beavatkozások fajtáiról, és hogy kik számára jelent megoldást e modern kezelés.

Szilvia 18 évig volt közellátó, az utóbbi időben azonban a kontaktlencsétől kiszáradt a szeme, a szemüveg pedig gyakran zavaró volt számára: „Kontaktlencsét leginkább nyáron viseltem, mert a szemem érzékeny az erős napfényre, így szükségem volt napszemüvegre. Az utóbbi időben azonban problémáim voltak a kontaktlencsével: gyakran kiszáradt a szemem és diszkomfort érzésem alakult ki. A szemüveg pedig, úgy gondolom, egy bizonyos szinten mindenki számára kellemetlen, hiszen itt-ott nyom, párásodik.” Szilvia végül a lézeres látásjavítás mellett döntött.

Kiknek jelent megoldást a lézeres látásjavítás?

A lézeres eljárásokkal a rövidlátás általában -12 dioptriáig, a távollátás +6 dioptriáig, míg a belső szemtengelyferdülés -6 és +6 dioptria között kezelhető, ebben egyéni különbözőségek lehetnek. Ma már számos eljárás közül választhatnak azok, akik a lézeres látásjavítás mellett döntenek.

Mit kell tudni a lézeres kezelésekről?

Éles látás 25% kedvezménnyel

Jelentkezzen a kezeléshez szükséges, kötelezettséggel nem járó szemészeti vizsgálatra az Optimum Látásjavító Lézerközpontban 2009. október 31-ig, és ha a későbbiekben a lézeres látásjavító beavatkozás mellett dönt, annak árából 25 százalék kedvezményt biztosítunk. Emellett pedig a vizsgálat díját is visszatérítjük.

A kedvezményhez csak regisztrálnia kell 2009. október 31-ig, a szolgáltatást később is igénybe veheti!

A lézeres látásjavító eljárások során a számítógéppel vezérelt lézer tulajdonképpen elpárologtatja a felesleges szövetmennyiséget a szaruhártya egy meghatározott rétegéből. Az egyes eljárások abban különböznek, hogy az orvosok hogyan érik el ezt a réteget.

A legelterjedtebb eljárás a LASIK, amelyből világszerte évente több milliót végeznek. Az eljárás teljesen fájdalommentes, a tényleges kezelés szemenként mindössze 1-2 percet vesz igénybe. Az éles látás a legtöbb páciensnél már a beavatkozást követő napon helyreáll.

A Zyoptix eljárás egy rendkívül modern módszer, a LASIK kifinomultabb változata. Ennek során a lézert egy speciális szoftverrel vezérlik, mely képes mérni, és ez alapján kezelni a teljesen egyedi, szemenként is különböző fénytörési eltéréseket, figyelembe véve a szem szaruhártyájának domborzati viszonyait is. Így teljesen egyénre szabható a látáskorrekció. Ez a módszer hazánkban kizárólag az Optimum Látásjavító Lézerközpontban érhető el.

A legrégebbi eljárás a PRK, mely három-négy napig fájdalommal jár, de a kis fokú rövidlátóknak és vékony szaruhártyával rendelkezőknek megfelelő alternatíva lehet. Továbbfejlesztett változata a LASEK, amely kevésbé fájdalmas, eredményei viszont a PRK-hoz hasonlóak.

Az Epi-LASIK kezelés a felszíni lézerkezelések, így a PRK legújabb fejlett variációja, mely széles körűen, bármely foglalkozás és munkakör esetén alkalmazható és új alternatívát nyújt azoknak, akik vékony szaruhártyával rendelkeznek.

Kezelés után

2009. márciusában korrigálták Szilvia -2,5-es dioptriáját és a szemén lévő cilindert is. "Fantasztikus érzés, hogy reggelente nem kell kutatnom a szemüvegem után! Nem volt nagy a dioptriám, mégis szemüveg vagy kontaktlencse nélkül még a saját lakásomban is bizonytalanabbul mozogtam, a vezetés pedig elképzelhetetlen volt. Most azonban tökéletesen látok."


Amennyiben további információra lenne szüksége, az Optimum Látásjavító Lézerközpont szakemberei szívesen válaszolnak minden kérdésére.


(A cikket beküldte: Optimum)


Visszered van?
Visszered van? Ha ezt elolvastad megnyugszol talán! Kinek kisebb, kinek nagyobb probléma a visszér. Eleinte inkább csak esztétikailag zavaró, később viszont már komoly gondokat és fájdalmakat is okozhat. Részletesebben az orvosod is tud segíteni, de csak akkor,... »

Szőrtelenítés akkor és most
Ahogy közeledett 2009 vége és 2010 eleje, úgy nőtt a kis lelkemben a szorongás. Mert akárhány embert követek Twitteren, mindnek volt legalább 3 tutitippje a szosölmédia használatához, kiegészítve e-bookkal és linkekkel. Akárhány blogot olvasok, biztos volt... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.