Kategória: Testünk egészségéért

Tökéletesen szeretne látni?

Az éles látás ma már nem kiváltság, hiszen egy pár perces, fájdalommentes kezeléssel a látásprobléma korrigálható. Tudjon meg többet a lézeres látásjavító beavatkozások fajtáiról, és hogy kik számára jelent megoldást e modern kezelés.

Szilvia 18 évig volt közellátó, az utóbbi időben azonban a kontaktlencsétől kiszáradt a szeme, a szemüveg pedig gyakran zavaró volt számára: „Kontaktlencsét leginkább nyáron viseltem, mert a szemem érzékeny az erős napfényre, így szükségem volt napszemüvegre. Az utóbbi időben azonban problémáim voltak a kontaktlencsével: gyakran kiszáradt a szemem és diszkomfort érzésem alakult ki. A szemüveg pedig, úgy gondolom, egy bizonyos szinten mindenki számára kellemetlen, hiszen itt-ott nyom, párásodik.” Szilvia végül a lézeres látásjavítás mellett döntött.

Kiknek jelent megoldást a lézeres látásjavítás?

A lézeres eljárásokkal a rövidlátás általában -12 dioptriáig, a távollátás +6 dioptriáig, míg a belső szemtengelyferdülés -6 és +6 dioptria között kezelhető, ebben egyéni különbözőségek lehetnek. Ma már számos eljárás közül választhatnak azok, akik a lézeres látásjavítás mellett döntenek.

Mit kell tudni a lézeres kezelésekről?

Éles látás 25% kedvezménnyel

Jelentkezzen a kezeléshez szükséges, kötelezettséggel nem járó szemészeti vizsgálatra az Optimum Látásjavító Lézerközpontban 2009. október 31-ig, és ha a későbbiekben a lézeres látásjavító beavatkozás mellett dönt, annak árából 25 százalék kedvezményt biztosítunk. Emellett pedig a vizsgálat díját is visszatérítjük.

A kedvezményhez csak regisztrálnia kell 2009. október 31-ig, a szolgáltatást később is igénybe veheti!

A lézeres látásjavító eljárások során a számítógéppel vezérelt lézer tulajdonképpen elpárologtatja a felesleges szövetmennyiséget a szaruhártya egy meghatározott rétegéből. Az egyes eljárások abban különböznek, hogy az orvosok hogyan érik el ezt a réteget.

A legelterjedtebb eljárás a LASIK, amelyből világszerte évente több milliót végeznek. Az eljárás teljesen fájdalommentes, a tényleges kezelés szemenként mindössze 1-2 percet vesz igénybe. Az éles látás a legtöbb páciensnél már a beavatkozást követő napon helyreáll.

A Zyoptix eljárás egy rendkívül modern módszer, a LASIK kifinomultabb változata. Ennek során a lézert egy speciális szoftverrel vezérlik, mely képes mérni, és ez alapján kezelni a teljesen egyedi, szemenként is különböző fénytörési eltéréseket, figyelembe véve a szem szaruhártyájának domborzati viszonyait is. Így teljesen egyénre szabható a látáskorrekció. Ez a módszer hazánkban kizárólag az Optimum Látásjavító Lézerközpontban érhető el.

A legrégebbi eljárás a PRK, mely három-négy napig fájdalommal jár, de a kis fokú rövidlátóknak és vékony szaruhártyával rendelkezőknek megfelelő alternatíva lehet. Továbbfejlesztett változata a LASEK, amely kevésbé fájdalmas, eredményei viszont a PRK-hoz hasonlóak.

Az Epi-LASIK kezelés a felszíni lézerkezelések, így a PRK legújabb fejlett variációja, mely széles körűen, bármely foglalkozás és munkakör esetén alkalmazható és új alternatívát nyújt azoknak, akik vékony szaruhártyával rendelkeznek.

Kezelés után

2009. márciusában korrigálták Szilvia -2,5-es dioptriáját és a szemén lévő cilindert is. "Fantasztikus érzés, hogy reggelente nem kell kutatnom a szemüvegem után! Nem volt nagy a dioptriám, mégis szemüveg vagy kontaktlencse nélkül még a saját lakásomban is bizonytalanabbul mozogtam, a vezetés pedig elképzelhetetlen volt. Most azonban tökéletesen látok."


Amennyiben további információra lenne szüksége, az Optimum Látásjavító Lézerközpont szakemberei szívesen válaszolnak minden kérdésére.


(A cikket beküldte: Optimum)


Nekem sikerült leszokni a dohányzásról.
Nem dicsekvésnek szánom, csupán saját tapasztalatomat osztom most meg veletek. Kinek mennyire nehéz, vagy könnyű leszokni a dohányzásról, ezt embere válogatja. Van aki könnyen, van aki kínszenvedések árán, de van olyan is, aki egyáltalán nem tud leszokni. »

Bulimia, avagy az evés csapdája
Bulimiás voltam, azt sem tudtam, hogy van ilyen betegség. Most viszont azért írom le mindazt, amin keresztül mentem, mert tudom, hogy nagyon sok ilyen tini van, akik nem is tudják mit csinálnak, akik nem merik bevallani, vagy szégyellik, amit tesznek. Szeretném,... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.