Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Testünk egészségéért

Szerveink 24 órája

Huang Ti, a legendás Sárga Császár nevéhez fűződik egy olyan orvosi szakkönyv, amely ismerteti, milyen a vérnyomás, a szív, a tüdő napi ritmusa, mikor a legintenzívebb a bőr megújulása, a sebgyógyulás, a májműködés. Azaz szerveink tulajdonképpen egy biológiai apály-dagály szerint működnek. Az életenergia 24 óra alatt szabályosan körbefut a 12 legfontosabb szervünkön és szervrendszerünkön. Az energia áramlása kétóránként mindig újabb testfunkciót aktivizál. Ezért nagyszerűen lehet lokalizálni azokat a zavarokat, amelyek naponta ugyanabban az órában jelentkeznek. Szervezetünk biológiai órája tehát kiválóan eligazít. Főleg akkor vesszük ennek hasznát, amikor nincs akut betegségünk, mert a krónikus folyamatokat így időben észrevesszük.

Tökéletes időzítés

1 és 3 óra között:
A máj méregtelenítő, salakeltávolító munkája ekkor a legintenzívebb. Ebben az időszakban alakulnak át vacsoránk tápanyagai üzemanyaggá. A sebek, sérülések is intenzívebben gyógyulnak.
3 és 5 óra között:
Aktiválódik a tüdő, amely a bőrt és a testszőrzetet is táplálja, szabályozza a pórusok nyitódását-záródását.
5 és 7 óra között:
A vastagbél nekilát a tömör szerves anyag kiválasztásának és felkészül az ürítésre. Ereink összehúzódnak, amitől a vér gyorsabban kering ereinkben. Ez a folyamat fűti fel a testünket. Hörgőink is összeszűkülnek, ezért légzési problémák adódhatnak.
7 és 9 óra között:
Gyomrunk működni kezd. A mellékvesékben termelődő hormon növeli az adrenalinszintet, mely élénkíti a szívverést és a vérnyomást. NŐ AZ INFARKTUSVESZÉLY,mert erősödik a vérlemezkék tapadási képessége.
9 és 11 óra között:
Aktiválódik a lép,amely az emésztés szabályozása mellett hozzájárul a vörös vértestek képzéséhez is. Agyunk ekkor a legfogékonyabb.
11 és 13 óra között:
Legtöbb szervünk, így a szív is nagy kapacitással dolgozik. A szívbetegeket ez az időpont megviselheti.
13 és 15 óra között:
A vékonybelünké a fő szerep, melynek feladata a táplálék eszencia és a salakanyag szétválasztása és a léphez, illetve a vastagbélbe szállítása. Teljesítőképességünk a mélypontra süllyed, energiánkat az emésztés köti le.
15 és 17 óra között:
Rövid időre ismét magasba lendül a teljesítőképességünk. Húgyhólyagunk energiával telítődik. E szerv fő feladata testünk vízháztartásának szabályozása, a „szennyvizek” tárolása, és különös módon az anyaméh közvetlen irányítása. Ez idő alatt a béltevékenység is rendkívül aktív.
17 és 19 óra között:
A belső energiarendszer és a nemi szervek irányítását a vesék veszik át. A veséknek alapvető szerepe van a termékenység, illetve a meddőség befolyásolásában. Hatással vannak a haj mennyiségére, illetve minőségére is. Ebben a fázisban lanyhul a szívtevékenység, ennek következtében a szervekhez kevesebb vér jut, süllyed a vérnyomás és a vércukorszint.
19 és 21 óra között:
A kis vérkör és a szívkoszorúér veszi át a főszerepet. Egy utolsó rövid lendület ütán lassul a vérkeringés. Szervezetünk az esti pihenésre készül. Lassan az emésztés is leáll. Amit 21 óra után tömünk a gyomrunkba, az emésztetlenül pang reggelig!
21 és 23 óra között:
Aktiválódik a hármas melegítőrendszer. Ennek felső szintje a rekeszizom fölött helyezkedik el, a tüdőt és a szívet foglalja magába. A középső melegítőt a lép és a gyomor alkotja, míg az alsóban a máj és a vese helyezkedik el. Az összes szerv nyugalmi állapotba került. Az idegek ellazulnak, mert a testünknek pihentető alvásra van szüksége.
23 és 1 óra között:
Epehólyagunk tárolja és továbbítja az epefolyadékot, amely az emésztésben fontos szerepet játszik. Az agyban mért alfa és théta hullámok ilyenkor jelzik azt, hogy álmodunk.
A cikk Gáspár Gusztáv munkája nyomán készült.
(A cikket beküldte: csorieva)A vizelet és az egészség
A vizelet a vesék produktuma. A vizelet normális esetben nem tartalmaz gennyet, fehérjét, cukrot, bilirubint.Azonban a normális és a nem normális között nagyon kicsi a határvonal.Elég egy magasvérnyomás betegség, picike fertőzés–ezekről nem mindig van... »

Mit tegyünk, ha a gyermek lázas?
Ha gyermekünk lázas, fontos, hogy a lehető legjobb módon kezeljük. A korszerű orvosi ismeretek alapján - elhagyva az elavult, gyakran káros tradíciókat- fogalmazták meg a holland orvosok az itt közölt ajánlást. Ehhez hasonlót találhatunk már az Egyesült... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.