Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Testünk egészségéért

Szerveink 24 órája

Huang Ti, a legendás Sárga Császár nevéhez fűződik egy olyan orvosi szakkönyv, amely ismerteti, milyen a vérnyomás, a szív, a tüdő napi ritmusa, mikor a legintenzívebb a bőr megújulása, a sebgyógyulás, a májműködés. Azaz szerveink tulajdonképpen egy biológiai apály-dagály szerint működnek. Az életenergia 24 óra alatt szabályosan körbefut a 12 legfontosabb szervünkön és szervrendszerünkön. Az energia áramlása kétóránként mindig újabb testfunkciót aktivizál. Ezért nagyszerűen lehet lokalizálni azokat a zavarokat, amelyek naponta ugyanabban az órában jelentkeznek. Szervezetünk biológiai órája tehát kiválóan eligazít. Főleg akkor vesszük ennek hasznát, amikor nincs akut betegségünk, mert a krónikus folyamatokat így időben észrevesszük.

Tökéletes időzítés

1 és 3 óra között:
A máj méregtelenítő, salakeltávolító munkája ekkor a legintenzívebb. Ebben az időszakban alakulnak át vacsoránk tápanyagai üzemanyaggá. A sebek, sérülések is intenzívebben gyógyulnak.
3 és 5 óra között:
Aktiválódik a tüdő, amely a bőrt és a testszőrzetet is táplálja, szabályozza a pórusok nyitódását-záródását.
5 és 7 óra között:
A vastagbél nekilát a tömör szerves anyag kiválasztásának és felkészül az ürítésre. Ereink összehúzódnak, amitől a vér gyorsabban kering ereinkben. Ez a folyamat fűti fel a testünket. Hörgőink is összeszűkülnek, ezért légzési problémák adódhatnak.
7 és 9 óra között:
Gyomrunk működni kezd. A mellékvesékben termelődő hormon növeli az adrenalinszintet, mely élénkíti a szívverést és a vérnyomást. NŐ AZ INFARKTUSVESZÉLY,mert erősödik a vérlemezkék tapadási képessége.
9 és 11 óra között:
Aktiválódik a lép,amely az emésztés szabályozása mellett hozzájárul a vörös vértestek képzéséhez is. Agyunk ekkor a legfogékonyabb.
11 és 13 óra között:
Legtöbb szervünk, így a szív is nagy kapacitással dolgozik. A szívbetegeket ez az időpont megviselheti.
13 és 15 óra között:
A vékonybelünké a fő szerep, melynek feladata a táplálék eszencia és a salakanyag szétválasztása és a léphez, illetve a vastagbélbe szállítása. Teljesítőképességünk a mélypontra süllyed, energiánkat az emésztés köti le.
15 és 17 óra között:
Rövid időre ismét magasba lendül a teljesítőképességünk. Húgyhólyagunk energiával telítődik. E szerv fő feladata testünk vízháztartásának szabályozása, a „szennyvizek” tárolása, és különös módon az anyaméh közvetlen irányítása. Ez idő alatt a béltevékenység is rendkívül aktív.
17 és 19 óra között:
A belső energiarendszer és a nemi szervek irányítását a vesék veszik át. A veséknek alapvető szerepe van a termékenység, illetve a meddőség befolyásolásában. Hatással vannak a haj mennyiségére, illetve minőségére is. Ebben a fázisban lanyhul a szívtevékenység, ennek következtében a szervekhez kevesebb vér jut, süllyed a vérnyomás és a vércukorszint.
19 és 21 óra között:
A kis vérkör és a szívkoszorúér veszi át a főszerepet. Egy utolsó rövid lendület ütán lassul a vérkeringés. Szervezetünk az esti pihenésre készül. Lassan az emésztés is leáll. Amit 21 óra után tömünk a gyomrunkba, az emésztetlenül pang reggelig!
21 és 23 óra között:
Aktiválódik a hármas melegítőrendszer. Ennek felső szintje a rekeszizom fölött helyezkedik el, a tüdőt és a szívet foglalja magába. A középső melegítőt a lép és a gyomor alkotja, míg az alsóban a máj és a vese helyezkedik el. Az összes szerv nyugalmi állapotba került. Az idegek ellazulnak, mert a testünknek pihentető alvásra van szüksége.
23 és 1 óra között:
Epehólyagunk tárolja és továbbítja az epefolyadékot, amely az emésztésben fontos szerepet játszik. Az agyban mért alfa és théta hullámok ilyenkor jelzik azt, hogy álmodunk.
A cikk Gáspár Gusztáv munkája nyomán készült.
(A cikket beküldte: csorieva)Öregedés késleltetése
Telnek múlnak az évek. Nem csak felettem, természetesen mindenki felett, de a fiatalabbak még jobban feldolgozzák az idő múlását, nekem már egyre nehezebb elfogadnom, hogy öregszem. »

Tények és tévhitek a zsíros hajról II.
Itt a folytatás azoknak, akik inkább rövidített verzióban olvasnák el naplóm tartalmát. Tulajdonképpen az első rész folytatása, de talán annyival hasznosabb is. Próbálkozásaim tárháza bővült, itt már nem apró trükkökkel próbálok valamit is kezdeni magammal, hanem... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.