Kategória: Egyéb cikkek

Termékbemutató átverés

Már több lap, tv-műsor foglalkozott a termékbemutatókkal. Terjedelem határt szab nekik. Így most részletezem a legutóbbi beetetést. Rendszeresen járok ilyen programokra. Célom az átverés bemutatása. Hátha felfigyel rá valamely hatóság. Közben próbálom megvédeni az időseket, lebeszélve Őket. A mostani mese eddig a legdurvább torzítás. Több szervhez írtam, de egyik sem tud tenni semmit. Hiába rendeletmódosítások, a joghézagok megmaradnak ezt használják ki a cégek.

Már több lap, tv-műsor foglalkozott a termékbemutatókkal. Terjedelem határt szab nekik. Így most részletezem a legutóbbi beetetést.

Délután 4 óra
Szokásos már a szűrővizsgálatnak álcázott árubemutató.
Most több olyan személy jött kik, még ilyenen nem voltak. Elmondásuk, megnyilvánulásaik szerint egészségtudatosan élnek.
Cég: ugyanaz, mely tavaly májusban tartott „vizsgálatot”.
Termék szintén ugyanaz az ágynemű-garnitúra. A cég most nem saját céges borítékban küldte a meghívót. Átragasztott volt a feladó. Leáztatva előtűnik a feladó.
Ismét országos kampánnyal invitál. Azon senki sem gondolkodott el, hogy egy országos kampány hányszor érinti ugyanazt a települést, Ők többször voltak tavaly.

Most arról szól a meskete, hogy a cucc nem engedi a test infrasugarát elszállni, lemerülni. Arra hivatkozott, hogy az ágynemű úgy működik, mint az inkubátor és a defibrillátor. A mesélő fiatalember - nem szívesen mondom előadónak, hisz e szót inkább tudományos előadás tartójának tartogatom - szerint utóbbiak a test infrasugárzását adják vissza. Azt sugallja, hogy ez az ágynemű életmentésre alkalmas, életben tarja a koraszülöttet, és lehet vele újraéleszteni. Csak remélni tudom, hogy nem ezt jegyezték meg! Majd a szokásos és divatos méregtelenítő hatást tulajdonítja neki. De a lényeg az elektroszmog ellen védő hatás - győzköd. Minket meg nem tud, de többiek úgy tűnik, hiszik, isszák a szavait. Tevékenyen bekapcsolódnak, válaszolnak a kérdésekre. Most a biokerámia alap mellett karbon-antistate védőhálót is tartalmaz. Ez véd az e-szmog ellen. A hálót még tavaly nem mondták. Holott állítólag már 2 éve is benne volt. Tavaly a biokerámia elég volt a védelemhez.
Tavaly ugyanezt 900.000 Ft-ért mondták teljes áron. Most a teljes ár 480.000. Akciósan ebből enged. Ha most rendeli meg, 380.000-ért két garnitúrát kap. Ha mától 3 hónapon belül egy kerül ennyibe. Szuper ajánlat - véli a pasi.

Természetesen most is voltak „engedélyek”.
OSSKI: Dátum 2013! A TAVALYI után írtam a szervnek, s ahogy sejthető volt, nem egészségvédő!
Egészségügyi Minisztérium: Dátum most 2004. Tavaly az ilyen felirattal ellátotton 2014 szerepelt. Pecsét, aláírás most sincs. Állítása szerint ez új termék, akkor még nem is lehetett 2004-ben. Ez az ellentmondás felületes hallgatónak nem tűnt fel.
ÁNTSZ: Dátum változatlan, 2007 a papíron. Egy lapon szerepel vele vesemelegítő, ortopédpárna is. Most is dekubitus megelőzőnek írják. Erről viszont egy szó sem esett. Természetesen pecsét, aláírás nuku.
Az angol nyelvűekkel nem is foglalkoztam, hisz nálunk semmit nem nyom a latban. Minden országnak külön, saját hatóságainál kell bevizsgáltatnia. De hiszékenyéknek ez is meggyőző.
„Szűrésen” a részvétel feltétele az előzetes regisztráció volt. Fölül kisebb betűkkel: a vizsgálat nem minősül szűrésnek. A cél adatnyilvántartás, pusztán kereskedelmi céllal. További kedvező ajánlatokkal keres meg. Ugye sejted? Nem olvasták el. Őszintén és lazán beírják nyavalyáikat. S hiszik az „eredményt”. Magától értetődik, hogy nem valódi betegséget írtunk. Természetesen mindketten veszélyeztetettek vagyunk a szívbajra – állítja. De a cucc megóvna minket. Az sem tűnt fel senkinek, ha nem szűrés, miért van rajta olyan rovat, hogy terápiás javaslat. Ezt a kiértékelő töltené ki. Értékelés szóban történik, figyelmeztet a meghívón. Tavaly azt állította, hogy egy orvos értékeli. Persze nem volt igaz! Egy bácsi vinni akarta a háziorvosához. Szívesen felírja stresszértékét és a pulzusszámát egy cédulára. A meghívón egyértelműen az szerepelt: HOZZÁÉRTŐ SZEMÉLY vizsgál és értékeli ki az EKG-t. NEM IGAZ! Leolvasta a kütyüről a pulzusszámot, de a görbével nem tudott mit kezdeni. Azt sem tűnt fel neki, hogy nincs olyan nyavalya, amit mi felírtunk. Tavaly ugyanez a cég egy genetikai eredetű, csak fiúknál előforduló betegségből akart meggyógyítani az ágynemű által.
Apropó, gyógyítás! Mivel tilos gyógyhatásról beszélni, ez nem hangzott el. Legalábbis nem az előadó -inkább manipulátor- szájából. Úgy csűrte-csavarta a szót, hogy a jelenlévők következtessék ki. Jól neveltek voltak, megtették. Én maradtam neveletlen.
A cég tevékenysége a szokásos: egyéb, nem bolti kiskereskedelem. Ezt a besorolást termékbemutatós cégek használják. Nincs engedélye értelemszerűen egészségügyi tevékenységre, így szűrések végzésére sem. Étteremben szintén nem engedélyezett szűrés. De ez láthatóan senkit sem zavar. Pont. Amúgy a cég csak 4 főt foglalkoztat, a manipulátor nem alkalmazott, hanem önálló vállalkozóként forgalmazza a cuccot. Cég bejegyzett tőkéje: 500.000 Ft.
Természetesen visszagyűjtik a meghívó leveleket, mint általában, ne lehessen bizonyítani, hogy itt álszűrés, nevezzük nevén, kuruzslás történt. Aki 3 hónapon belül szeretné megvenni a garnitúrát, kap egy kártyát. Ezzel veheti igénybe a korábban említett kedvezményt. Erre rákerül a dátum és az eladó aláírja, csak így érvényes, közli. Persze, hogy nagyon fontolom – lódítom – kérek kártyát. Ez is bizonyítja, hogy itt volt valami. De mit is bizonyít a kártya? Azt nem, hogy itt jártam, mert nem került rá dátum, aláírás. Viszont azt igazolja, hogy nincs az ígért 3 hónapos kedvezmény. Így is jó nekem, hisz hozzáteszem a meghívóhoz, hisz arról gondoskodtam. Az a csúcs, hogy az eladó azt sem tudja, mi áll a küldeményükön. Állítja, a honlapcím szerepel a meghívón és a borítékon. Egyiken sincs! Saját céges kopertán tényleg rajta volt, de itt másét használták fel.
Újabb ellentmondás azon a bizonyos kártyán. Az egészségkártyát nem az „előadónak” kell aláírni, hanem a tulajdonosnak. Rajta az áll, 1 évig érvényes az állítólagos egyenlege. Ezen lenne a 100.000, amit 3 hónapig felhasználhat. Valóság, azonban, értéktelen papírdarab. Ugyanis nincs rajta sorszám, vonalkód, mágnes csík, de chip sem.
Mint mondtam, az adatokat csupán azért gyűjtik, hogy további akciókkal bombázzák a célszemélyt. A mondandója végére ezt teljesen elfelejti, ugyanis azzal indokolja, olyanokat később nem hívnak meg, akik már voltak ilyen „vizsgálaton”. Mesedélután végén „értékel”. Közli: törvénynek megfelelően anonimitásban történik. Ezt is furcsán értelmezte. Hangosan, mások által jól hallhatóan közölte azt, ami szerinte eredmény. Valójában csak puszta véleménye volt, amit befolyásol az adott személy öltözködése, mennyire aktív a műsor alatt. Azaz előre látja, ki a bepalizható. Az alapból rosszabb „eredményt” kap. De már a reglapoknál sem számított a szenzitív adat! Aki nem tudta kitölteni, annak készségesen segített. Az érintett lelkesen, hangosan sorolta saját és családtagjai(!) betegségeit. Szinte csak olyanok járnak termékbemutatókra, akiknek megértési- és fogalomzavara van. Nem tudják, mit jelent: anonim. Ha kitölt, mondjuk egy közvélemény-kutató ívet, csak a nemét, tól-ig kategóriában, a korát adja meg. Végzettségét, megyét, netán a települést, de a NEVÉT NEM! Ami az anonimitást illeti, ezt betartotta a mesegyáros: nem mutatkozott be!
Nos közben megnéztem ismét a honlapot. A mesélő szerint ott többet tudhatunk meg a cég egészség kártyájáról. SEMMIT, mely ez esetben mindent jelent. Igazan van, értéktelen. Nincs is ilyenről szó. Csak a klubtagságiról, ahová az csatlakozik, aki rendelt.
De ha már a géphez ültem, megnéztem, mely cég borítékát küldte ki. Szintén termékbemutatós tevékenységet folytatott. KÉNYSZERTÖRLÉS alatt áll. Nem lehet, itt kérem pazarolni, fel lehet használni a megszüntetett cég borítékait.
Szokás szerint most is kéri, vigyük hírét a hallottaknak, az eszköznek. Legyünk reklámhordozók. OKÉ, rajtam nem fog múlni. Az idősek csak azt terjesztik, amit kihallanak, illetve a cég akarja, hogy leszűrjenek belőle. Én meg a valóságról adok hírt.
Azért sem írtam cégnevet, mert az átverés a lényeg nem a név.
(A cikket beküldte: Hmkati)Nőgyógyász kálvária
Megint egy nőgyógyászatos cikk. Elnézést azoktól, akik unják a témát, de úgy gondolom, hogy nekünk, nőknek nagyon fontos a megfelelő szakember megtalálása. Én úgy vagyok vele, hogy még a háziorvosnál is kellemetlen levetni a pólót, és alig várom, hogy... »

A neem olajról
Nekem mindig hatalmas öröm, amikor valami olysmit foghatok a kezembe, amiről régen ábrándoztam, ami után régen vágyakoztam már. A neem olaj is ilyesmi volt: Egy időben sokat olvastam róla, és a neem fáról, aminek a terméséből sajtolják. Tudtam róla egy csomó... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.