Kategória: Egyéb cikkek

Tapasztalataim az illóolajokkal

Tisztában voltam vele, hogy az illóolajok már régóta a piacon vannak., de mindig úgy voltam velük, hogy csak placebók, igazából valószínűleg semmit sem hatnak. Egyszer egy barátom adott egy keveréket, ami neki segített egy problémájával kapcsolatban, de nekem semmit sem hatott. Ez tovább növelte a szkepticizmusom. Aztán történt valami...

Mintegy négy hónappal ezelőtt migrénes fejfájás gyötört. Épp vezettem haza, amikor a látásom is kezdett homályossá válni. Ez nagyon rossz érzés volt, ráadásul még el kellett volna mennem aznap néhány helyre. Összefutottam a szomszédommal, aki látta, hogy ramatyul nézek ki. Beszaladt a házba, majd visszatért egy kis üvegcsével és a tarkómra kent belőle valamit. A migrénem hamarosan teljesen elmúlt, el tudtam intézni a dolgaimat.
Nem sokkal később a fodrászommal került szóba az olajak használata. Említette, hogy ő használt illóolajat a szorongására, mellette 5HTP-t is szed, ami bámulatosan segítette a depressziója elleni harcában. Úgy döntöttem, én is kipróbálom és vettem egy párologtatót és narancsolajat, a jobb hangulatért. :) A gyerekemmel mindig komoly küzdelmet folytatok a tanulással, általában hisztibe és veszekedésbe torkollik az egész. Elkezdtem párologtatni a narancsolajat hétvégén és érdekes módon a gyerek nyugodtabb maradt, a matematika leckéjét veszekedés nélkül is el tudta készíteni és képes volt normális hangon beszélni velem a tanulásról.
Miután ez a két sikerélmény ért, azt gondoltam, kipróbálok valamilyen illóolajat rajta az esti elalvás megsegítésére is. Mindig gondot okoz neki az elalvás, van olyan, hogy 11-ig is fent marad és csak küszködik, forgolódik. Sok mindent kipróbáltunk, a melatoninon kívül semmi sem vált be, de azt nem szeretném folyamatosan alkalmazni. A szobájában levendulaolajat párologtattam, egy órán belül elaludt tőle.

Még csak nagyon az elején járok ennek az útnak, nem értek még semmihez, csak tanulmányozom, keresgélek, próbálgatok és olvasok rengeteget a témában. Arra jutottam, csak azért, mert ez egy egyszerű, természetes anyag, nem jelenti azt, hogy nem fog működni. Másodszor, mindenki más, és mindenkinek más működhet. Az, hogy nekem valami nem segít, még lehetséges, hogy másnak igen és fordítva. Hiszek az orvostudományban, de azt gondolom, olyan irányba ment el a gyógyítás, ami már csak szinte a mesterséges gyógyszereket preferálja. Hiszem, hogy vannak természetesebb megoldások is, amik segíthetnek nekünk.
Nem akarok illóolajokat eladni, sem reklámozni. De jó lett volna korábban tudni ezekről, mert megmentettek volna egy csomó stressztől és a fejfájástól (szó szerint) az évek során. A tapasztalataim megosztásával csak ki szerettem volna nyitni egy ajtót azoknak, akik természetes megoldásokat keresnek mindennapos problémákra. Kipróbálni mindenképpen érdemes. Arra azonban mindenki figyeljen, hogy csak 100% bio és demeter minősítésű olajokat használjon, a szintetikusak még párologtatásra sem alkalmasak!
(A cikket beküldte: adhdszülő)Pozitív hozzáállással a mellrák ellen!
November 6-án volt pont egy éve, hogy elkezdődött az én kálváriám és küzdelmem. Ezen a napon diagnosztizáltak nálam rosszindulatú daganatot a bal mellemben. Megoperáltak, eltávolították a daganatot a mellemből, és az összes hónalji nyirokcsomómat is. »

Tavaszi megújulás az éles látás élményével
A szürke és hideg téli hónapok után nemcsak a természetnek, hanem nekünk is szükségünk van a megújulásra. Az első melengető napsugarakat és a nyíló virágok látványát szemüvegen vagy kontaktlencsén keresztül is élvezhetjük, de akár ezek nélkül is megcsodálhatjuk a... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.