Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egészségügyi problémák

Összedőlt világ - Pilomatrix carcinoma

Biztosan sokan voltatok már úgy, hogy néztetek egy filmet, vagy csak várakoztatok az orvosnál, és szembesültetek azzal a szóval, hogy rák. Erről a szóról szinte mindenkinek az jut eszébe: halál.

Velünk ez történt:

13 napja minden úgy indult, mit mindig, a megszokott kerékvágásban, de jött egy levél és abban a pillanatban összedőlt a világ. A 22 éves fiam tarkóján már évek óta volt egy csomó, amire az orvosok azt mondták, hogy jóindulatú zsírmirigy, ha nem okoz más gondot, csak esztétikait, ne piszkáltassuk.

Közben a fiam pályakezdőként elment élete első munkahelyére dolgozni, ahol furán nézegették a nyakán a csomót, ami akkora volt tarkótájékon, mint egy félbevágott tyúktojás, de csak akkor látszott jobban, ha rövidre volt vágva a haja.

Elment egy plasztikai sebész privát rendelésére, aki azt mondta, hogy ez egy faggyúmirigy ciszta, és ott rögtön ki is metszi neki. 10 perc alatt megvolt, 15.000 Forintért 3 centiméteres kis vágás, amin el is csodálkoztam, de ő megnyugtatott, hogy a közepét kivágta, a többi majd felszívódik.
Igen ám, csak 2 hét múlva ugyanakkora lett. Közben megjött az első kimetszés eredménye, jóindulatúnak diagnosztizálták. Ennek tudatában ugyanakkora, 3 centis vágáson át kikaparta a bent lévő maradványt.

Ennek azonban a szövettani eredménye már rosszindulatúnak volt diagnosztizálva. A neve: Pilomatrix carcinoma. Olyan ritka, hogy a Google-ban nincs rá magyar nyelvű találat. Csak azt nem értem, hogy ha valaki még nem diagnosztizált ilyet, akkor hogy mondhat rá bármit is. Egymásnak mutogatták a patológián, hogy gyere, olyat mutatok amit még nem láttál...

Várjuk a harmadik kimetszés eredményét, ami kilenc napja történt. Pénteken kaptunk levelet a kórházból, hétfőn bementünk, haza sem engedték, kedden már közel 2 órás műtéten esett át. Nyakizomig kivágtak mindent, megkotorták a csontos koponyarészt. Kértem másik kórházból is kontrollvizsgálatot, de arra még várni kell. Azt sem tudom, hogy elvállalják-e.

Még az elején vagyok ezen a téren, hiszen a harmadik kimetszésnek nincs kész az eredménye. Ha van valakinek hasonló tapasztalata, örömmel venném ha írna. De csak tényeket, nem csodaszereket.

Egyik fiamat 19 évesen már eltemettem, harcolnom kell, erősnek kell mutatnom magam, hiszen még vannak gyermekeim, de ez nagyon nehéz, nem kívánom senkinek.
(A cikket beküldte: nona47)A szem tornaeszköze
A szem lazítása, illetve a látóképesség erősítése látvány gazdag világunkban fontosabb, mint valaha! A látórendszer rendkívüli terheltsége a látvány gazdag mindennapokban az oka a fiatal szemüvegesek egyre növekvő számának. A rendszeres tréning a látásélesség... »

Ismerjük meg a B-vitamin családot! I. rész
E cikk elolvasásával megtudhatod, hogy miért is kellenek a szervezetünknek a B vitaminok, illetve, hogy milyen problémákat okozhat a hiányuk, hogyan kezelheted a B vitamin hiánya okozta problémát, avagy hogyan növelheted a B vitaminbevitelt. Az első részben... »
Minden jog fenntartva © 2020, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.