Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Külsőnk egészsége

Önszeretet, hogy tényleg megbecsüld önmagad

Milyen gyakran nézel tükörbe azzal a céllal, hogy hibákat keress önmagadon? Hogy számolgasd a ráncaid? Hogy igazgasd a hajad, mert sehogy sem jó? És milyen gyakran nézel bele azért, hogy dicsérd önmagad? Hogy... szeresd?

Életem nagyobb részében kerültem a tükröket. Reggelente belepillantottam ugyan egy rövid időre, nehogy véletlenül nevetséges felálló hajtincsekkel menjek ki az utcára, nagyon rakoncátlan hajam van. :) A nap többi részében nem néztem meg magam, sem a kirakatok üvegében, sem a liftek tükreiben. Életvitelszerűen elkerültem minden visszanéző képet magamról.

Aztán valahol olvastam arról, milyen fontos az önszeretet. Ez egy olyan dolog, ami megerősít, megtámogat az életben, segít másként tekinteni önnön hibáinkra. A hibák nem is hibák igazából, hiszen azok is a mi részeink, velünk alkotnak egészet, nélkülünk nem léteznek igazán.

De meg lehet-e tanulni az önszeretetet?
Igen, nem kell más hozzá, mint elhatározás és tetterő. Ennyi kell hozzá és az, hogy legalább 3 hétig minden nap nézz a tükörbe és mondd önmagadnak: SZERETLEK!

Kipróbáltam. Az első napokban nevetségesnek hatott az egész. Nem éreztem semmit, csak azt, hogy ez hasztalan és felesleges, én képtelen vagyok ezt csinálni. De azért kitartottam. Észrevettem a karikákat közben a szemem alatt, az elálló füleimet, a fura szemöldökeim... Azért kimondtam, hogy szeretlek. Bár nem élveztem.

Csináltam töretlen tovább minden áldott reggel. Munkába menet mindig sokat gondolkodtam erről. Elnéztem a velem együtt tömegközlekedő embereket és észleltem, hogy egyre szebbnek látom őket. Rájöttem, hogy mindannyian szépek vagyunk, különbözőek és csodálatosak. Mindenkiben megláttam az érdekeset, a gyönyörűt, kortól nemtől függetlenül.

A második hétvégén furcsa dologra szántam el magam. Meztelenül álltam a tükör elé és úgy mondtam magamnak: szeretlek. Láttam mindent, ami nem tetszik önmagamon, de rájöttem, ezek a testrészek sem csúnyák, hisz a részeim. Elfogadom őket, az enyémek. A karikák nem olyan sötétek, a dudorok a combomon nem vészesek, az arcom összességében kedves és ha mosolygok, egészen szép vagyok.

A 21 nap után sokkal jobban éreztem magam. Úgy érzem, sikerült megértenem és elérnem az én-szeretetet. Eddig elfogadtam a kinézetem, most már szeretem. A kettő nem ugyanaz. Az arcom nem változott, mégis másként „hordom” magamon.
Mielőtt elkezdtem ezt a kihívást, azt gondoltam, hogy nem fog használni, csak egy lesz a sikertelen kísérleteim közül. De nem így lett. Sokban hozzájárult ahhoz, hogy ÉRTSEM magam. Hogy megismerjem magam. Segít a mindennapokban a pozitívumokra koncentrálni. Szeretem magam és mindent ennek rendelek alá: önmagamért teszem a dolgokat. Saját sikerem és boldogságom hajt előre. Reggelente már nem csak belepillantok a tükörbe. Van időm magamra mosolyogni és összekacsintani a saját tükörképemmel: ma is jó napom lesz, mert szeretem magam!

A szépség az, hogy meg tudod becsülni önmagad. Akkor vagy a leggyönyörűbb, ha őszintén szereted is magadat.
(A cikket beküldte: tooyoung)A soványság "átka"
Erre a cikkre biztos fogom kapni a hozzászólásokat, hogy minek panaszkodom, örüljek, hogy vékony vagyok. Mégis azért ragadtam „tollat”, hogy leírjam, nemcsak a kövérebb testalkatúak szenvednek a kilóiktól, hanem a soványok is az alakukra irányuló különböző megjegyzésektől. »

Gyógyító füvek
Az erdők, mezők, dombtetők tálcán kínálják gyógyhatású növényeiket. Az ember feladata, hogy felismerje és elkészítse azokat egészsége javítása érdekében. Nem árt azonban tisztában lenni azzal, melyik növény mire való, mikor és hol szedhető »
Minden jog fenntartva © 2022, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.