Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Külsőnk egészsége

Önbizalom

Nincs nő, aki elégedett lenne az alakjával és nincs, aki ne kívánna ideális alakot magának. Most épp a soványak viszik a pálmát. Vajon mi az ára annak, hogy olyanok legyünk mint az eszményített alakú nők?

Az alakjuk miatt a legtöbb nő szenved. Vannak adottságok, amelyekkel születünk, miközben életvitelünk és korunk is formálja testünket.
Változik a világ, mint ahogyan változnak a divatirányzatok, a trendek is.
Ma a sovány, magas nők hódítanak, ők a manökenek, modellek, ők testesítik meg a szépséget.
Más kérdés, hogy milyen áron, és mennyien szenvednek kóros soványságban, hány anorexiást kezelnek az idegosztályokon. A divat ezzel nem foglalkozik, adott egy irányzat és ehhez mindig találnak önként jelentkezőket.
Míg az 1960-as, 70-es években teljesen természetes módon pózoltak a normális vagy teltebb alakú színészek, mára letűnt kort idéznek csupán. Mint pl. Marilyn Monroe, Gina Lollobrigida, Sophia Loren, Brigitte Bardot.
És milyenek a mai sztárok? Csontsoványak, pl. Nicole Kidman, Uma Thurman, Gwyneth Paltrow.
Egy amerikai felmérés kimutatta, hogy a mostani sztárok körülbelül 10-15 kilóval kevesebbet nyomnak mint a 80-as évekbeli társaik.
A mai kor elvárása szerint a szépségiparban kizárólag a sovány nők indulhatnak eséllyel harcba.
A nők többsége csontsovány szeretne lenni, ezt tartja ideálisnak, míg a férfiak a normális alakú nőt kedvelik, továbbá minden ötödik férfi a teltebb idomokra esküszik.
Nyilvánvaló tény, nem lehet mindenki sovány. Tetszeni viszont mindenki akar. Mit érezhet az a nő, aki adottságai révén teltebb idomokkal rendelkezik? Az agyonreklámozott eszménykép miatt komplexusokkal küszködik. Ilyenkor hiába a férfi akinek tetszik, ha a nőtársak kritikus szemmel méricskélik. A nők nemcsak önmagukkal, hanem társaikkal szemben is kritikusak. Holott ideje lenne már végre elfogadni, hogy a soványság önmagában nem szépséget jelent.
A sokat emlegetett belső kisugárzás, az önbizalom, az optimizmus sokkal nagyobb hangsúllyal esnek latba, ha a szépség meghatározásáról kell beszélni, mint a külsőségek. Jobb ha mindenki tudja, hogy a rólunk szerzett benyomás egyáltalán nem függ a csipőnk, mellünk méretétől, de a kilóinktól sem. A személyiség az, amely döntően befolyásolja a rólunk kialakított véleményt, kiváltja a szimpátiát, antipátiát.
A beszéd, a gesztusok, a nyíltság, a megjelenés sokkal nagyobb hangsúlyt kap az értékítéletkor, mint az, hogy hány kilót mutat a mérleg. Mellesleg ahány ember, annyi féle vélemény és ízlés.
A 90-60-90 méretet egyébként a divatipar mágnásai találták ki, alkották meg és kiáltották ki. Miért? Mert ez az a méret, amelyen minden jól mutat, amelyekre a legegyszerűbb ruhákat varrni. Ezért aztán igazán nem érdemes annyit bánkódni és szenvedni.
(A cikket beküldte: eva25)Márciusi divat, avagy tél és tavasz között
Miért nem találunk megfelelő ruhákat márciusban? Megfigyeltem, hogy ez a kora március és késő februári időszak nem tartogat külön viseletet. A téli ruhák már túl melegek erre a hónapra, de a tavasziak túl lengék. »

Lepd meg magad és szeretteid!
Nem sokára itt a karácsony, úgyhogy aki nem szeretné még a huszonharmadika estét is sorban állással tölteni valami plázában, lassan elkezdheti begyűjteni az ajándékokat. Ha pedig még örömet is szeretnénk okozni, akkor a legjobb, ha ellátogatunk a hippsy... »
Minden jog fenntartva © 2020, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.