Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egészségügyi problémák

Miért félnek sokan a kiropraktőrtől?

Valószínűleg azért, mert nem tudják, hogy mit jelent ez a szó. Nem is olyan régen én is közéjük tartoztam. Hazánkban még nem terjedt el a kiropraktika, pedig vannak országok, ahol úgy járnak kiropraktőrhöz, mint nálunk a masszőrhöz, vagy éppen úgy hívják házhoz. Nálunk viszont - talán a szó idegen eredete miatt - idegenkednek a megismerésétől is.

Mi is ez a kiropraktika és ki az a kiropraktőr?
A kiropraktika egy gyógyászati módszer, melynek fő szakterülete a gerinc, annak nyaki, háti, derék és keresztcsonti részei, az ezeket alkotó csigolyák, porckorongok, ízületek, és különösen a gerincből kilépő idegek. A kiropraktika központi elve, hogy ha a gerinc csigolyái rendellenesen elmozdulnak és berögzülnek (ez a subluxatió vagy ízületi blokk), irritálják a kilépő idegeket, vagyis az idegrendszert. Ennek következtében az adott beidegzett izmokban, testrészekben és belső szervekben fájdalom, működési zavar, kóros állapot alakul ki. A kiropraktőr a vizsgálat során kitapintja az elmozdult csigolyákat és a kezével (innen az elnevezés a görög nyelvből: cheiro, kéz és praxis, azaz praktizálni) helyre teszi azokat. Felszabadítja az idegeket a nyomás alól, ezáltal hozzásegíti a testet az öngyógyító folyamat beindulásához, a gyógyuláshoz.
Az első kiropraktőr Daniel David Palmer, a XIX. század végén Amerikában élt. Ma a kiropraktőrök diplomás szakemberek, akik ezt a tudományt több éven át tanulják - nem Magyarországon, mert itt még nincs ilyen képzés. (Gyorstalpalóról hallottam, de komoly többéves képzés még nincs.)

Nekem két megbízható, szavahihető ember ajánlotta, hogy menjek el kiropraktőrhöz, miután elpanaszoltam, hogy mennyire fáj a derekam a második kisfiam születése óta. Mégsem mentem el azonnal, pedig a helyzet egyre romlott, egyre erősebben lett a fájdalom, egyre nagyobb területen és már állandósult. De visszatartott a gyanakvás. Olyan hókuszpókusz szaga volt a szónak. Praktika - ez valami átverés, gondolta a tudatalattim.
Aztán, amikor már úgy keltem fel az ágyból, mint egy százhúsz éves nyanyóka, megtörten és jajgatva, és reménytelen volt, hogy a szokásos táncórán képes leszek megmozdulni, és a férjem segítségét kellett kérnem, hogy kisfiamat lefektessem aludni a kiságyba, na akkor döntöttem el, hogy mégiscsak elmegyek kiropraktőrhöz. Akkor ugrottam rá az internetre és kezdtem utánaolvasni, hogy pontosan mi is ez, miért is mondják az ismerőseim, hogy ezt pont az én bajomra találták ki. (Megjegyzem: korábban már elmentem az SZTK-ba, ahol a röntgen nem mutatott ki semmit. De a fájdalmat nem beképzeltem!)
Összeszedtem a bátorságomat, kiválasztottam egy kiropraktőrt és bejelentkeztem egy kezelésre. Aztán még egyre. Négy kezelés után most ott tartok, hogy úgy érzem, új derekat kaptam! Kicsit kell még javítgatni rajta, de a kezelések előtti állapottal összehasonlítva ég és föld.

Annyi idősek vagyunk, amilyen állapotban van a gerincünk, szokták mondani. Meg azt is tudjuk, hogy Magyarországon népbetegségnek számítanak a különféle gerincbetegségek. A betegek egy része hozzászokik a betegségéhez, és mivel sajnos nagyon sok esetben az orvosok nem tudnak segíteni rajtuk, beletörődnek és a fájdalom az életük részévé lesz, fokozatosan beszűkülve a mozgás egyre nehezebbé válása miatt. Romló életminőség, szűkülő látásmód. Annak, aki ilyen állapotban van, vagy elindult ezen az úton, üzenem, hogy ne törödjön bele, hanem legalább próbálja ki a gyógyászatnak ezt a - számunkra - új módszerét. Nekem bevált.

(A kiropraktika magyarázatáról szóló rész forrása két magyarországi kiropraktőr honlapja)
(A cikket beküldte: Napocska73)Körömbenövés, gyulladás
Ha valakinek már volt problémája a körömbenövéssel, vagy esetleg gyulladással, az tudja, hogy nem kellemes élmény és sajnos olyan, mint a bumeráng, általában visszajön. Hiába csinál az ember vele bármit is, csak ideig-óráig jó. Ezt a cikket azért írtam, mert én, a... »

A vizelet és az egészség
A vizelet a vesék produktuma. A vizelet normális esetben nem tartalmaz gennyet, fehérjét, cukrot, bilirubint.Azonban a normális és a nem normális között nagyon kicsi a határvonal.Elég egy magasvérnyomás betegség, picike fertőzés–ezekről nem mindig van... »
Minden jog fenntartva © 2020, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.