Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Külsőnk egészsége

Kalapok

Pár napja megakadt a szemem egy internetes íráson. Azt taglalta, hogy szerencsére a királyi esküvő óta nálunk is teret kapnak a kalapok.

Örülök, ha ez így van.

Én személy szerint évek óta hordok kalapokat, sőt mára gyűjtővé váltam.


Nem vadászom ugyan az extrém darabokat, de a hordható, funkcionális darabokat különböző színekben gyűjtöm.
A férjem szerint jól állnak, de azért örülne, ha ritkábban bővülne a gyűjteményem.
Vannak téli és nyári kalapjaim. Ahogy a téli és a nyári felsők helyét megcserélem a szekrényben, úgy a kalaptartón is cserélem a kalapokat. A nem aktuális darabokat lekefélem és papírral kitömve, levendulás nylonban pakolom a szekrénybe és veszem elő onnan a másik garnitúrát.
Kicsit körülményes a tárolás, mert kettő szobás lakásban lakunk. Száműztem is pár ét- és pohárkészletet édesanyámhoz, hogy legyen helyem a szenvedélyemre.
A környezetemben csak kevés helyen árulnak kalapokat, ezen üzleteknek is inkább bizsu, divatáru a fő profilja. Mindig megdöbbenek mikor válogatás közben azt hallom a hátam mögött, hogy milyen bátor vagyok, hogy merek kalapot hordani. Többen panaszkodnak, hogy bár nekik is tetszik, praktikusnak gondolják, de a környezetükben tapasztalt leszólások és beszólások miatt inkább lemondanak erről a kiegészítőről.
Sajnálom, aki engedi magát befolyásolni, ezt el is szoktam mondani, ahogy azt is, hogy kinek mi köze hozzá, de még így is kevesen mernek bevállalni egy jó kalapot.
Pedig a kalap nem csak egy jó kiegészítő, hanem nyáron például hasznos is. Az első kalapomat "orvosi rendelvényre" vettem. Több napos szabadtéri rendezvény első napján felégett az arcom, a nyakam, a vállam. Szállodai szobánk szomszédjában egy ugyanezen rendezvényre érkező orvos házaspár volt. A hölgy tag ajánlotta, hogy keresek egy széles karimájú kalapot ha másnap is szeretnék kimenni.
Máig hálás vagyok a javaslatáért, mert azóta többször megóvta érzékeny bőrömet a kalap. Enyhébb napsütésben ráadásul nem is kell naptejet magamra kenni, mert véd a kalapom. Számomra, aki a testápolók és egyéb kencéktől frászt kapok, kifejezetten praktikus. Ráadásul nem kell kemikáliákat felkennem a bőrömre, ha úgy tetszik a kalap környezetbarát.
"Allergiás reakciót" is csak akkor vált ki, ha valaki túlzásba viszi a gyűjtögetést.

Egy szó mint száz, kalapra fel hölgyeim!
(A cikket beküldte: cat.e.rina)A tökéletesség csak illúzió?
Nem telik el olyan nap, hogy ne futnék bele egy óriásplakátba, ahol "tökéletes" lányok mosolyognak rám, vagy néznek kacéran. A médiában a tökéletes lányok képeinek százalékos aránya jóval magasabb, mint a természetes, hétköznapi lányok képei. Mit sugallnak a... »

Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
Már egy éve is meg szerettem volna írni ezt a cikket, de arra gondoltam, hogy megvárom, amíg pozitívan fejeződik be ez az egész történet, hisz annyi sikertelenségről szóló történet van, minek azok sorát bővíteni? Sajnos még mindig nem vagyok a végén, de sokat... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.