Kategória: Külsőnk egészsége

Hajnövesztéssel kapcsolatos tapasztalataim

Tapasztalataim a hajnövesztésről. 2010. szeptember 1-je óta növesztem a hajam. Ekkor volt vágva utoljára. Nem is tervezek fodrászt a közeljövőben.
Szeretném bemutatni, hogy mi a leghatásosabb módszer a hajnövesztésre. Remélem hasznosnak bizonyul.


2010. szeptember 1-je óta növesztem a hajam. Ekkor volt vágva utoljára. Nem is tervezek fodrászt a közeljövőben.
Aki hajnövesztésbe akar vágni, azt tanácsolom, mindenképp egyenletes formát vágasson. A tépett, fokozatos frizura idővel elvékonyodik, s csúnya hatást kelthet.

A legfontosabb a belső táplálás. A haj nagyon meghálálja, ha hozzájut a megfelelő vitaminokhoz.
Én most egy B-vitamin komplexet szedek. A nyolcféle B-vitamin (B1, B2, B3, B5, B6, B10, B12, Biotin) mellett C-vitamint és paraamino-benzoesavat (PABA) is tartalmaz.
Valamennyi B-vitamin, különösen a B6-vitamin befolyásolja pozitívan a haj és a bőr növekedését, állapotát. A C-vitamin nélkülözhetetlen az egész szervezet számára, vízben oldódó, a szervezet nem képes elraktározni, ezért mindennap folyamatosan pótolni kell.

A második lépés a káros hajápoló szerek száműzése. Hajápoló?! Inkább, károsító.
A legtöbb samponban, balzsamban megtalálhatóak olyan összetevők, melyek kedvezőtlenül befolyásolják a hajunkat.
A tradicionális samponok vad mosószereket, kémiai illatosítókat és számtalan irritáló és karcinogén (rákkeltő) összetevőket, így hormonromboló és idegekre ható mérgeket tartalmaznak.
Egy természetes sampon mentes az alábbiaktól:
Sodium Lauryl Sulphate (SLS)
Sodium Laureth Sulfate (SLES)
1,4- Dioxane
DEA, TEA, MEA
Quaternium-15
DMDM hydration
Polyethylene glycol (PEG)
Coal tar
Propylene glycol
EDTA
Parabének

Fontos, hogy ne dőljünk be az agyonhirdetett kozmetikumoknak, melyekkel állandóan bombáznak. Érdemes megnézni, az általatok használt kozmetikumokat, mik találhatók meg benne, mely hajápolási szereket használhatjátok nyugodt szívvel?
Ezek mellett a hajvégek egészségét olajokkal is megőrizhetitek. A legalkalmasabb olajok közé tartozik: kókusz, argán, jojoba, avokádó, mandula, makadámdió.

Az egyik leggyakoribb probléma, amely előbukkan a hajnövesztők körében, az a hajtöredezés. A haj töredezése nem csupán esztétikailag zavaró, de a haj növekedését is gátolja. Hiába dolgoznak szegény hajhagymák, ha a végek letörnek.

A hajnak sérülést, töredezést okozó hatások lehetnek mechanikusak (a fésűvel, hajkefével és a hajgumi által okozott sérülések), kémiai jellegűek (a hajfestés, dauer, a túl gyakori hajmosás) és fizikai jellegűek (mint a túl magas hőmérsékletű hajszárító, a napfény, UV sugárzás).

Tehát a hajkoronánkat kímélni kell. Le kell mondani a vasalásról, és a szintetikus hajfestésről. Javasolt, hogy a hajszárítót minimum 20 cm-re tartsd a hajadtól szárításkor, különben a hőfok túl magas lesz, illetve ne a legmelegebb fokozatra állítsd.
(A cikket beküldte: sánöfi)Mindent a szép hajért
A hajunk egyik ékességünk. Tehát ápolnunk kell. De hogyan? Itt felsorolom a 3 talán leggyakoribb problémát, és megpróbálok rá hatásos megoldást írni. Továbbá néhány ötletet is olvashattok a cikk végén. »

24 nap alatt -10 kg 2. rész
2. rész: Néhány általános igazság… mely sikereim sziklaszilárd alapjának bizonyult. És természetesen ezek rugalmas alkalmazása. A rugalmasságnak pedig azt köszönhetem, hogy elkerülhettem a testi-lelki önkínzásokat. »
Minden jog fenntartva © 2022, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.