Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Kategória: Amit beviszünk, beszedünk

Hagyma: könnyfakasztó zöldség kedvező hatással

Póréhagyma, vöröshagyma, újhagyma, metélőhagyma, gyöngyhagyma, lilahagyma...A hagyma az ősz és tél tipikus zöldsége. Jól harmonizál olyan tartalmas, tápláló ételekkel, amiket a hideg időszakban előnyben részesítünk az asztalunkon.

A hagyma illóolajtartalma pucoláskor és felszeleteléskor távozik, ezért könnyfakasztóak az előkészületek. Amennyiben ezt el akarjuk kerülni, egy hamburgi szakács a következőt tanácsolja: szeletelés előtt a hagymát tegyük 30 percre a hűtőszekrénybe vagy 10 percre a fagyasztóba. Mások a hagymát folyó víz alá tartják vagy egyszerűen nyitott ablaknál szeletelik.

Köztudott, hogy a hagyma fogyasztása kellemetlen szagokkal jár együtt, ám egy münsteri szakács szerint ennek nem kell feltétlenül így lennie. A megoldás szerinte a hőkezelés, a főtt hagyma ugyanis nem áraszt kellemetlen szagot. Kenyérre kenve mint hagymalekvárt ajánlja. Ehhez a hagymát blansírozzuk, felkockázzuk, majd cukorral és almalével felfőzzük.

Szakértők szerint a hagyma több módon is támogatja az egészséget: javítja az étvágyat, csökkenti a vércukorszintet, gyulladásgátló hatású, vizelethajtó, bélféregűző. A magyar vöröshagyma B1 vitaminból 0,05 mg-ot, B2 vitaminból 0,03 mg-ot, C vitaminból 20 mg-ot tartalmaz. Alilszulfid (egy kéntartalmú vegyület) tartalmánál fogva baktériumölő hatású. Ha azonban sokat fogyasztunk belőle, gázokat okoz a belekben. Tartalmaz még kis mennyiségben E vitamint, kálciumot, foszfort, magnéziumot, vasat, jódot, szelént, rezet és cinket is.

A vöröshagyma nyersen fogyasztva kedvezően hat a koleszterinszintre is, a zsíros ételek miatt kialakuló koleszterinszint-növekedéstől is véd.
(A cikket beküldte: gyopár)



Ezüstkolloid és aranykolloid - hasznos tudnivalók
A megfelelő mennyiségű kolloid ezüst a szervezetben egy kiválóan működű második immunrendszert hoz létre bennünk. Fertőtlenitő és betegségmegelőző hatása mellett alkalmas konkrét betegségek gyógyitására is, ill. a gyógyulás elősegitésére. Egyetlen ismert kórokozó... »

Gyógyító virágok és gyümölcsök 4.
Fekete áfonya (fekete kokojza) és vörös áfonya (piros kokojza). Két újabb gyümölcs, ami sok mindentől megvéd és sok mindenben segít. Elkészítésével, gyűjtésével nem kell bajlódni, hisz sok helyen kapható. Aki mégis megteheti, az soha ne hagyja ki szezonban a leszedését. »





Minden jog fenntartva © 2019, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.