Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Egészségügyi problémák

Én és a Candida

Nagyon nehéz feladat elé állítottam magam. Elhatároztam, hogy leírom, amit csak tudok a candidáról, a gyógyulásról, a kialakulásának okairól, stb., hogy ezzel is segítségére legyek azoknak, akik hasonló betegséggel küzdenek. Ehhez azonban tudni érdemes, hogy jómagam is megjártam a kálváriát.

Rengeteg tünetem volt, amiktől nagyon szenvedtem, de bármilyen orvoshoz is mentem, minden leletem negatív volt. Végül úgy döntöttek, hogy ez biztosan neurózis, ezért annak megfelelően is kezeltek, s le akartak százalékolni.
Közben csak egyre fogytam – már senki nem tudta megállni megjegyzés nélkül, hogy a végén még elfogyok… Eljutottam arra a szintre, amikor minden mozdulat fájt, s sírtam, amikor fel kellett kelni az ágyból.
A férjem kapkodott fűhöz-fához, orvostól orvosig mentünk, aztán természetgyógyásztól természetgyógyászig. Mindkét oldalon voltak olyanok is, akik pozitívan fogadtak és voltak olyanok is, akik nem vettek komolyan.
Bújtam a könyveket, hátha találok valamit, nem akartam semmi pénzért, hogy leszázalékoljanak.
A candida témával egy véletlen folytán találkoztam, s ezután vettem egy erről szóló könyvet. Kb. három oldalon keresztül sorolta az írója a lehetséges tüneteket. Én elkezdtem aláhúzni, ami nekem akkor volt. Alig volt egy-kettő, amit nem húztam alá!
Gyorsan megkerestem, akitől először hallottam az információt: hol lehet erre vizsgáltatni, stb. Így ismerkedtem meg azzal a doktornővel, aki végül is segített kimászni abból a mély veremből, amiben voltam. Persze, nem egyedül segített. Akkor már működött a városban a Candida klub, amelynek ő a szakmai vezetője volt (s még ma is az). A doktornő és a klub vezetője alapították a klubot, ők maguk is szembesültek a candidával annak idején.
Mire kiderült, hogy valóban candidás lehetek, mert a vérvizsgálat pozitív lett, kiderült egy, a sok tünet között megbújó valódi betegségem is: agyalapi mirigy daganat. Amikor kiderült, megkaptam a gyógyszerem, aztán nem sokára kellett kezdenem a candida terápiát is.
Az, hogy milyen tünetek voltak, milyen terápiát kaptam, egy másik történet, ezért elnézést kérek, hogy most nem részletezem.
A lényeg, hogy candida ellen nem gyógyszeres, hanem gyógynövényes terápiát írtak fel, étrendi és életmód változtatást mellé. Nem volt könnyű az egész családnak átállni egy teljesen más ritmusra. Ez volt azonban már az utolsó mentsvárunk.
A konkrét terápiának kb. a harmadik hetétől elmondhatom, hogy a tüneteim 70%-a eltűnt. Annyira jól éreztem magam, ahogy már évek óta nem, s alig akartam hinni saját magamnak!
Ekkor határoztam el, hogy mindenáron kijövök ebből, bármi is legyen ez. Azt már tudtam, hogy az ellenséget csak úgy lehet legyőzni egy csatában, ha barátként bánunk vele, nem pedig ellenségként. Ráadásul, ha le akarod győzni az ellenséget, akkor ismerd meg előtte! Ez fontos szabály!
No, én nekiláttam megismerni. Megtanultam mindent róla, ami csak a kezem ügyébe került. A terápiát egy év múlva megismételtem.
Most már elmondhatom, hogy köszönöm, egyre jobban vagyok, s remélem, sok embernek segítek azzal, ha a következő összeállításomban leírom, nekem hogy sikerült, s miket tapasztaltunk a témával kapcsolatban.
(A cikket beküldte: Cszsuka)Lézeres szemműtétem, kívánságra
Leírtam a műtétem, külön kérésre végre, egy éve és pár napja volt, azóta köszönöm jól vagyok. 13 évesen lett szemüvegem, eléggé nem szerettem, ideiglenes volt aztán állandó lett, majd nem zavart, lett párom, munkám, életem, majd lett gyerekem, aki mindig... »

Nyári kozmetikumok és bőrallergia
Végre ledobhatjuk magunkról a mindent eltakaró ruháinkat, hogy fedetlen bőrünket idén is kitegyük a hőségnek és az eddigieknél erősebb napsugárzásnak. Komfortérzetünk szinten tartása mellett azonban ügyeljünk bőrünk védelmére is! »
Minden jog fenntartva © 2022, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.