Kategória: Amit felkenünk

Előfordul, hogy szégyenkezned kell a bőrhibáid miatt?

Előfordul, hogy szégyenkezned kell a bőrhibáid miatt? Érzed néha azt, hogy villámgyorsan suhannak el az évek a fejed felett?

Nap, mint nap szembetalálom magam ezzel, amikor gyermekemre nézek. Aki olyan gyorsan felnőtt, hogy szinte észre sem vettem, mikor történt mindez.


Sajnos, akkor is érzékelem a problémát, amikor reggelente tükörbe nézek. Sajnálattal állapítom meg, hogy lassan elszáll felettem az idő. Nem vagyok az a típus, aki folyamatosan a ráncait számolgatja, de azért olykor zavar.

40-en túl nyilvánvalóan nem akarok 20 évesnek látszani. Ám egyre jobban kétségbe ejtenek arcbőröm elváltozásai. Nem csak a kor, de a stressz is nyomot hagyott az arcomon, ami egyre kevésbé tetszett.

Túlzás lenne azt állítani, hogy ettől depressziós lettem, de egyre kevésbé volt kedvem új emberek közé menni. Bizony az önbizalmam is megsínylette az utóbbi évek változásait.

Drasztikus beavatkozást semmiképpen nem akartam. Semmi olyat, amit természetellenesnek tartok. Műtét vagy botox szóba sem jöhetett. Egészséges életmódommal ez egyáltalán nem áll összhangban. Valamint az ára sem megfizethető számomra.

Egy nap arra lettem figyelmes, hogy barátnőim, ismerőseim arcát vizsgálgatom. Magamban összehasonlítgattam saját állapotomat az övékkel. Nem szép dolog, tudom. Egy idő után pedig már mániámmá vált ez az egész kérdés, mígnem totálisan megelégeltem.


A bőség zavara – mit válasszak?

Ma is emlékszem arra a sorsfordító reggelre, amikor elhatároztam, hogy történjen bármi, megtalálom a megoldást!

Elhatározni azonban sokkal könnyebb, mint valódi megoldást találni. Az egyértelmű volt, hogy valamilyen eljárás, vagy kozmetikum után kutatok. Igényeim azonban sokkal nagyobbak voltak, mint a lehetőségeim :)

Először elhatároztam, hogy a kozmetikumok között nézek körül. Első körben találtam is néhány készítményt, amikről ódákat zengtek. Az áruk alapján azonban ezeket nem nekem készítették. De nem adtam fel, kerestem tovább.

Fontos számomra, hogy az adott kozmetikum természetes alapanyagokból készüljön. Ne legyenek benne különböző szintetikus adalékanyagok. A legfontosabb természetesen, hogy tényleg szemmel látható változást eredményezzen.

Még egyszer megemlíteném, hogy nem évtizedeket akartam fiatalodni. Inkább úgy fogalmaznék, hogy szerettem volna, ha fiatalosabb, egészségesebb, élettel telibb lenne az arcbőröm. Nem a kor zavar, hanem a nyúzottság, a megviselt arcbőr látványa.

Azért be kell, hogy valljam, egyáltalán nem zavart volna, ha néhány évet „ledobhatok” magamról. Szerettem volna újra örömmel tükörbe nézni. Önbizalommal telve újra társaságba járni. Egyáltalán, meg akartam szüntetni ezt az állapotot, hogy folyton az öregedésem körül forogjanak a gondolataim.

A kutatáshoz második nekifutásra máshogy kezdtem hozzá. Ezúttal nem támadtam be azonnal a kozmetikum áruházakat, és első lépésként nem a készítmények között keresgéltem.

Először is szerettem volna az alapanyagok és a kozmetikai „kódok” között eligazodni. Rengeteg mindennek néztem utána. Végre tisztába kerültem olyan kifejezésekkel, mint hialuronsav, kollagén, és egyéb öregedéssel kapcsolatos szavak.

Végigböngésztem a hatóanyagok végeérhetetlen listáit. A gyógynövényektől kezdve az egyéb alapanyagokig. Így találtam rá a csiganyálkára, amin először megdöbbentem. Kissé extrém volt az eredeti elképzeléseimhez képest. De minél többet olvastam róla, annál kíváncsibbá tett a dolog.


Miért olyan hatékony a csiganyálka a bőr regenerálásában?

Biztos te is belefutottál mostanában csiganyálka alapú készítményekbe. Elgondolkodtató, hogy miért olyan hatékony alapanyag a csiganyálka?

Én egyszerűen csak végiggondoltam, hogy milyen szinten létszükséglet a csigának, hogy ha törékeny háza megsérül, akkor azt pillanatok alatt „renoválni” tudja. Ez életbevágó számára, hiszen a háza nyújtja a védelmet. A genetika ezt úgy oldotta meg, hogy a csiga nyálkájában elképesztő töménységben van jelen kollagén.

A kozmetikumok kutatóiban felmerült a kérdés, hogy vajon lehet-e ezt valamilyen módon saját javunkra fordítani? Kiderült, hogy a csiganyálka nagyon jól hasznosítható alapanyaga a regeneráló kozmetikumoknak.

Ennek ellenére mindenképpen saját magamon akartam kipróbálni. Hiszen egy dolog leírva látni valamit, és más dolog megtapasztalni.
Ezzel le is tettem a voksom a csiganyálka mellett. Második lépésként az adott kozmetikum kiválasztása volt a cél.

Mint korábban már említettem, mindenképpen parabénmentes kozmetikumot kerestem. Ebből adódóan erősen leszűkült a kör a Magyarországon kapható kozmetikumok között. Így nem volt nehéz kiválasztanom a Benton márkát.


A Benton kozmetikumok másik extrém hatóanyaga

A Benton készítmények a csiganyálkán kívül méhmérget tartalmaznak. Enyhén szólva is furcsállottam ezt az alapanyagot. Meg kellett tudnom, hogy mit nyújt a méhméreg az arcbőr számára.

Mint kiderült, a méhméreg olyan, mint egy természetes botox. Két nagy különbség azonban van: a méhméreg természetes anyag, továbbá a hatás nem csak rövid ideig tart. Természetesen, a második kijelentés még tesztelésre várt a részemről.

Egy dolognak azonban még mindenképpen utána akartam nézni, mielőtt a Benton kozmetikumok mellett döntöttem. Tudni akartam, hogyan „szerzik” a csiganyálkát és a méhmérget a kozmetikumokhoz. Semmiképpen nem akartam jobban kinézni azzal a tudattal, hogy ezért állatok tömkelege adta az életét.

Mint kiderült, a csigák nagyon is jól érzik magukat a csigafarmokon, ahonnan a nyálka származik. Fotókat és videókat is megnéztem erről. Nagyon jó körülmények között vannak tartva.

A méhekkel kapcsolatban már nem voltam ennyire biztos, hiszen én úgy tudtam, hogy a méhecske belehal a csípésbe. Mint kiderült, ezt is rosszul tudtam. A méhecske nem abba hal bele, hogy kiereszti a mérgét, hanem abba, hogy kiszakad a fullánkja és elvérzik. Azok a tenyésztők, akik a méhméregért tartják a méheket, megtalálták a módját, hogy a méhek hogyan tudják üveglapra fecskendezni a mérgüket, anélkül, hogy megsérülnének.

Mindezek tudatában a legnagyobb lelki nyugalommal rendeltem meg az Ambrózia áruházból a Benton kozmetikumokat. Úgy tűnt, hogy ez lesz az a megoldás, amit már hetek óta kerestem.


A puding próbája…

Nagyon izgatott voltam. Alig vártam, hogy megérkezzenek a kozmetikumok. Egy-két nap alatt meg is kaptam.

Első ránézésre meglepő volt a csomagolás egyszerűsége. Engem azonban a tartalom sokkal jobban érdekelt. Nem tartozom azok közé, akiknek szükségük van exkluzív csomagolásra ahhoz, hogy örömmel használjanak egy kozmetikumot. (A fotón láthatod a csomag egyik tagját a négyből.)

Kipróbálás előtt alaposan végigolvastam, hogy a Benton csomag tartalmát egyenként pontosan hogy kell használni. Majd azonnal rohantam arcot mosni, nem bírtam tovább várni.

Még egy dolgot meg kell említenem, amit akkor vettem észre, amikor újra olvastam a használati útmutatót.

A Benton kozmetikumok nem tartalmaznak vizet! Egyáltalán nem. Én még sosem láttam olyan kozmetikumot, amiben ne lenne víz. Hát ezekben nincs. A hatóanyagok hordozóanyaga a csiganyálka. Ez helyettesíti a vizet. Elképesztő, nem?


Azonnali hatás

Bármilyen furcsa is legyen a mostani kijelentésem, akkor is igaz. Felkentem a kozmetikumokat, és már néhány óra múlva szebb lett a bőröm.

Kiegyenlítődött a színe, tömörebb és ruganyosabb lett. Kellemes volt látványra és érzésre is.

Ezt furcsállottam, mert nem számítottam rá, hogy ennyire gyorsan látható lesz a hatás. Még az is eszembe jutott, hogy csak „belemagyarázom” az egészet, mintegy önmagam megnyugtatására. De aznap ketten is megkérdezték, hogy kozmetikusnál voltam-e. Eszerint mások is észrevették a változást.


Egy hét múlva

Néhány nap múltán a Benton kozmetikumok használata az arctisztítás utáni rutinná vált. Bár négy arcápoló kozmetikum használata egymás után soknak tűnhet. Ennek ellenére mindössze néhány percet vesz igénybe alkalmanként.

Egy időre meg is feledkeztem a dologról, annyira rutinszerű lett a Bentonok használata. Aztán egy hét múlva, a tükör előtt állva magam is megdöbbentem. Akkor vált „láthatóvá” számomra, hogy mi történt az arcommal az elmúlt hét folyamán.

A mély ráncok elhalványultak. A kisebb szarkalábak teljesen eltűntek. Az arcom sokkal tömörebbnek, fiatalosabbnak tűnt. Ami a legnagyobb örömet okozta számomra, az a színkiegyenlítődés volt. Olyan kiegyenlítetté vált az arcbőröm (arclemosás után), mintha már fent lenne az alapozó.

Nem állítom, hogy olyan feszes és ruganyos lett a bőröm, mint húsz éves koromban. Ez nyilvánvalóan nem is várható el egyetlen természetes módszertől sem. De bátran állíthatom, hogy hozzávetőlegesen a 10 évvel ezelőtti állapotot kaptam vissza. Mindezt egyetlen hét alatt.


Három hónap múlva

Immáron három hónapja használom a Benton kozmetikumokat.

Semmilyen visszaesést nem tapasztaltam, még akkor sem, amikor egy-egy napot kihagytam. Néha túrázni megyünk, oda nyilván nem viszem magammal a piperekészletemet. Csak ezért fordulhat elő, ha kimarad egy-egy nap.

Az arcbőröm egészséges, fiatalos. Nem szükséges minden nap alapozót használnom, csak ha éppen kedvem van hozzá.
Pontosan azt kaptam, amire szükségem volt!

A barátaim megdöbbentek a változáson, és nehezen hitték el, hogy sem botox, sem műtét nincs a háttérben. :)

Jó érzés tudni, hogy semmilyen káros anyagot nem juttatok a szervezetembe. Egyre inkább úgy érzem, hogy megadom a bőröm számára azokat a tápanyagokat, amire szüksége van.

A legviccesebb az egészben, hogy mindez olyan olcsó, hogy még most sem tudom elhinni. A Benton kozmetikumok töredékébe kerülnek a hasonló konkurens készítmények árainak, amiben ráadásul nagy mennyiségű víz is van.

Ráadásul a Benton csomaghoz most Benton csiga-méh arcmaszk az ajándék!

Ha szeretnél fiatalosabb, egészségesebb arcbőrt, akkor a Benton kozmetikumok jelentik számodra is a megoldást! Kattints az alábbi linkre a rendelésért!

Benton csomag az Ambrózia kozmetikumnál!


(A cikket beküldte: frankysilver)


Agyagos mese
Az alap ötletet az adta, hogy a Fiú már majdnem 12, és mindenféle miteszereket növeszt az arcára. Persze nem hagyja, hogy hozzányúljak, de a múltkori pórustisztító "tapaszt" elég jól viselte. (Persze nem csinált semmit a bőrével, de kezdetnek nem volt rossz.)... »

Mate tea, az egészségünk alternatívája!
Rátaláltam egy fantasztikusan értékes teára. A fórumtársaim ajánlották. Azonnal utánaolvastam és öt percen belül már vettem is egy dobozzal a mellettünk lévő boltban. Ez a zöld mate tea. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.