Kategória: Külsőnk egészsége

Egy tetoválás és piercing szakértő tanácsai

Ma már tekintet nélkül a korra, 18 év alatt is tetoválnak. Egy ziherejsztű megoldás, hogy egymás között "piercinget szúrjanak". Nem gondolva az ezáltal okozott fertőzésre, és annak továbbterjedésére...

Piercinges tetováló vagyok.
Sajnos sok fiatal látogat meg, olyanok akiket már anyukájuk is elkísér, hogy beleegyezését adja abba, hogy segítsek egy rossz tetoválás takarásában vagy egy begyulladt piercing kivételében. Akár azért, hogy szakemberként tegyem be az ékszert, mert sajnos ma már a fiatalok egymás között zsákvarrótűvel stb. próbálnak különböző, nem fertőtlenített ékszert betenni, a módszereikről már nem is beszélve.
Úgy éreztem, ezt az utóbbi két esetet le kell írnom, mert biztos vagyok benne, hogy sok szülő küzd a kamasz gyermekével a tetoválás és piercing témában, két elrettentő példa amit talán ha a kamaszok is elolvasnak, rájönnek, csak maguknak ártanak!
Egy portálon tetoválás tanácsadó vagyok. Ott keresett meg először egy fiatal lány. Kérte, segítsek neki, mert szeretne a fülébe egyszerre több lyukat. Eljött hozzám. A füle borzalmas állapotban volt, több kisebb csomó és egy nagy éktelenkedett rajta/benne. Kiderült, most lett vége a kezelésének, mivel begyulladt a füle..
Nem tudtam betenni az ékszereket, amire kért, viszont kérdésemre elárulta, nyáron volt egy fesztiválon, és csak úgy, mert mindenkinek van,
ő is szeretett volna végig a fülcimpáján fülbevalókat. Hát elővettek egy öngyújtót találtak egy méretes varrótűt, a tűzzel "fertőtlenítették" és már szúrták is egymás után..
Ebből a jó mókából nemcsak hogy a füle begyulladt, de friss tetoválásán ekcéma foltok jelentek meg, később több helyen, és az erős megfázás tüneteit produkálta. Mindezt azért, mert így reagált a szervezete a fertőzésre. Még most is bőrgyógyászhoz jár, fülbevalót talán soha nem tud viselni.
A másik esetnél egy édesanya keresett meg kétségbeesetten. Leírta, hogy lánya a beleegyezése nélkül nyáron egy Gólyatáborban a csuklójára tetováltatott.. A lány még csak 15éves. De mivel ők vidékiek, ide jár Pestre egy elég jó iskolában és a kollégium értesítette őket vigyék haza a kislányt, mert így nem maradhat. Persze a kislány sokáig azt mondta otthon, ez ami a karján van el fog tűnni, csak henna, aggodalomra semmi ok, de nem tűnt el, az iskola pedig így nem akarta foglalkoztatni. Ami nekem bevallom furcsa, mert nem ismerek olyan szabályzatot, miszerint egy tetoválás miatt nem engedik elkezdeni az iskolát és még a kolit is azonnal el kell hagynia.
Megbeszéltem az édesanyával mikor jönnek a lányért, eljönnek hozzám és kitalálunk valamit.
Másnap találkoztam velük, kértem a lányt mutassa azt a dolgot a kezén, ami ekkora galibát okozott.
Sajnálattal írom le és még most is kiráz a hideg, hogy csinálhatott ilyet egy 15 éves lány.
A csuklóján egy horogkereszt volt. Így már értettem, miért a kicsapás veszélye.
Leültünk megbeszélni a lehetőségeket. A lézeres kezelésre sem idő, sem pénz nem volt. Négy nap állt az édesanya rendelkezésére, hogy eltüntessék "azt" onnan, mert kezdődött az iskola. Sokáig ültünk és tanakodtunk, miközben felvetődött egy sebész neve, akit felhívtak. A lány őrjöngve sírt azt nem szeretné, akkor megszökik..
Kiderült ez a sebész kivágta volna a tetoválás felét és így összehúzva a bőrt, tüntette volna el a dolgot. Úgy éreztem ez borzalmas, akármi is van most a kezén, meg lehet oldani, ezt másképp is, amit később akár nyári szünetben már egy lézeres kezeléssel el lehet tüntetni.
Megbeszéltem az anyával, hogy el lehetne fedni valamivel, amit ha felszínesen csinálok nyárig kibírja, hogy ne üssön át alatta a másik és akkor könnyebb lézerrel is kezelni. Így került a lány csuklójára egy napocska. Időt nyertünk. Elkezdhette az iskolát.
És hogy hogy került oda a tetoválás? A gólyatábor mellé letelepedett egy sátorban egy tetováló, szinte lecsapva az ilyen fiatalokra. Szülői engedély nélkül bármit tetovált!
Meg szeretném jegyezni, 18 év alatt csak szülői beleegyezéssel lehet tetoválni, illetve piercinget szúrni.
Itt most egy szülő által aláírt beleegyező nyilatkozatra vagy egy személyes szóbeli nyilatkozatra gondolok. Sok tetováló nem veszi ezt figyelembe, pedig kevesen tudják, hogy ma már elő lehet őket venni ilyen hanyagságért.
Ha esetleg ilyen cipőben jártok, létezik már tetoválók szövetsége, ott jelentsétek, hogy mi történt, ha megvan a neve, akkor azt is, esetleg ha ez szalonban készült, akkor annak a címét.
Sajnos ettől még a gyerekekről nem fog eltűnni a tetoválás, de ki lehet "vonni a forgalomból" az olyan embereket, akiknek mindegy kire tetoválnak kibe szúrják a piercinget, csak pénz legyen belőle.
Ha bármiben tudok segíteni, természetesen keressetek nyugodtan.
Szeretném ha minél kevesebb gyermek lenne áldozata a divatnak, és rontaná el a bőrét, még mielőtt az igazán kifejlődhetne.
(A cikket beküldte: Annamária75)Önbizalom
Nincs nő, aki elégedett lenne az alakjával és nincs, aki ne kívánna ideális alakot magának. Most épp a soványak viszik a pálmát. Vajon mi az ára annak, hogy olyanok legyünk mint az eszményített alakú nők? »

Az almaecet jótékony hatásai
Anno kipróbáltam ezt is, sőt még egy könyvet is olvastam róla évekkel ezelőtt. Az igazán elszántaknak ajánlom, akik nem idegenkednek az új ízektől, mert valljuk be, ritkán jutna eszünkbe amúgy ecetes vizet inni :) Egyébként teljesen megszokható és nyáron akár... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.