Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Amit beviszünk, beszedünk

A táplálékkiegészítőkről

Ezen készítmények piaca ma már hatalmasra nőtte ki magát. Hogy ez megtörténhetett, annak köszönhető, hogy a mai kor embere felismerte, hogy szüksége van táplálékkiegészítőkre, vitaminokra ahhoz, hogy teljesebb, egészségesebb életet tudjon élni. Ebben a cikkben igyekszem eligazítást adni arról, hogy a nagy kínálatból milyen szempontok alapján válasszuk ki a legmegfelelőbbet, és hogy a pénzünkért a legjobbat kaphassuk.

Amikor táplálékkiegészítőkről beszélünk, először is tudnunk kell, hogy mit szeretnénk vele elérni. Milyen elhatározásból dönthetünk úgy, hogy táplálék kiegészítőhöz nyúlunk?
Mint azt tudjuk, ezek a készítmények általában a megelőzést szolgálják azzal, hogy biztosítják szervezetünk számára a működéséhez szükséges tápanyagokat, vitaminokat, nyomelemeket, enzimeket… Egyszóval vitális anyagokat. Itt el is érkeztünk egy fontos ponthoz, miszerint, ha szervezetünk ezekből az úgynevezett vitális anyagokból hiányt szenved, nem tudja maradéktalanul ellátni feladatait, immunrendszerünk meggyengül. Minden betegségnek az oka valaminek a hiányában keresendő.
Sajnos ma az élelmiszereink nem tudják megfelelő mértékben pótolni ezt a hiányt, sőt a csökkenő tápanyagtartalom mellett egyre nagyobb a méreganyag tartalom. Ezért egyre nagyobb méreteket öltenek a mára már népbetegségnek számító kórok. (Rákos megbetegedések, allergia, asztma, csontritkulás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri problémák, migrén…)
Az egyik ilyen szempont tehát, hogy a készítmény megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazza a szükséges vitális anyagokat. Ez azért fontos, mert ha az összetevők megfelelő arányban találhatóak meg, azok segítik egymás felszívódását.
Ebből következik a másik: a terméknek, ahhoz hogy eredményt érjen el, értelemszerűen fel kell szívódnia, hogy a lehető legjobb arányban felhasználható legyen a szervezet számára.
Fontos a kombináció!
Ha ez a feltétel nincs meg, hiába fektettünk pénzt annak megvásárlásába.
Követelmény a szerrel szemben a méregtelenítés, lúgosítás. Úgy gondolom, hogy ezekről nem szabad megfeledkezni akkor, amikor kutatásokkal bizonyított tény, hogy élelmiszereinkben ezrével hemzsegnek a méreganyagok. Mostanában a szakemberek nem győzik hangsúlyozni ezeknek a fontosságát.
Fontos az is, hogy csak természetes alapú anyagokat használjunk,mert a szintetikus, testidegen vitaminokat a szervezetünk nem képes felhasználni.
Amit csak kevesen tudnak, hogy a legtöbb ilyen szert már az előállítás során "tönkreteszik".
Pl.: a tabletta formájúakat 60 °C-on préselik. 40°C-on pedig már a fontos tápanyagok nagy része elpusztul. A kapszulákban pedig ott a hordozó anyag, amelyet szintén nem tudunk hasznosítani, sőt...

Azt gondolom, hogy az ár mindenképpen megfontolandó a kiválasztás szempontjából. Azonban, azt is meg kell néznünk, hogy a fentiekben maradéktalanul teljesültek-e a feltételek, amelyeket előzőleg támasztottunk. Ha esetleg túlságosan az árat helyezzük előtérbe, az valamelyik feltétel rovására mehet, ami olyan további termék(ek) vásárlásához vezethet, amely kiegészíti ezt.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az „olcsóbb” nem biztos, hogy olcsóbb!
Azt hiszem, hogy ezzel a termékek körét sikerült jelentősen leszűkíteni, és remélem, hogy neked is tudtam segíteni a választásban.
(A cikket beküldte: motyo86)Az ecet
Az ecet egy sokoldalú folyadék, nem is gondolnánk, hogy mennyi mindenre jó a saláták ízesítésén és a vízkőoldáson felül. Fő összetevője az ecetsav, amely savas ízűvé és átható szagúvá teszi. Több jótékony egészségügyi hatása is ismert, ezekből szeretnék néhánnyal megismertetni titeket. »

Kis súly nem egyenlő a boldogsággal!
Az anorexia egyfajta önkontroll. Az étel az alapja ennek az önkontrollnak, ennek a hatalomnak. Én, és csak én egyedül döntöm el, hogy eszek-e vagy koplalok. Van elég erőm ahhoz, hogy ellenálljak az ételeknek, ami az emberi lét alapja. »
Minden jog fenntartva © 2022, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.