Kategória: Egészségügyi problémák

A szem tornaeszköze

A szem tornaeszköze A szem lazítása, illetve a látóképesség erősítése látvány gazdag világunkban fontosabb, mint valaha!
A látórendszer rendkívüli terheltsége a látvány gazdag mindennapokban az oka a fiatal szemüvegesek egyre növekvő számának. A rendszeres tréning a látásélesség javító rácsszemüveggel pozitív hatással van az érzékelő képességre, a látásélességre, a színérzékenységre, a szem mozgathatóságára és a fénytűrésre - függetlenül a látáshiba fajtájától.


A rácsos szemüveget már az ősi India ayurvedikus rendszerében is használták, de ismert volt az amerikai indiánok körében is. Németországban majd száz éve használják.
 
Az ezek alapján készült rácsszemüvegben javítólencse helyett egy műanyagra felvitt, lesötétített pontrács van. A perforáció eredményeként , a beeső fénysugarak már a szem előtt fókuszálódnak, és közvetlenül a retina közepére, a legélesebb látás helyére vetítődnek. (Ez hasonló a kameráknál ismert blendehatáshoz.) Az ideghártyán elhelyezkedő majdnem éles kép arra ösztönzi az agyat, hogy a maradék fokuszáláshoz a szemizmokat használja. A hagyományos szemüveg lencséjével a képet egy síkba hozzuk a retinával, hogy ezzel helyes látást nyerjünk. Ez viszont elősegíti a szemizmok "ellustulását", ami idővel erősebb lencse igényléséhez vezet. A rácsszemüvegen keresztül nézve a szemnek lyukról lyukra kell ugrálnia egy teljes kép elkészítéséhez. Ez a fixálási folyamat a kis pontok állandó kiválasztása által a szemizmok és a látásélesség folyamatos tréningjét jelenti, javítva a szem vérellátását. A rövid- és távollátás gyakran a szemizmok krónikus megterhelésével jár.
 
Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a rácsszemüveg rendszeres, napi 15-20 perces viselésével végzett szemizom torna néhány hónap után a látóképesség mérhető javulásához vezet. Javulási lehetőséget nyújt asztigmatizmusra (olyan szem deformáció, amely a helyes látást korlátozza), túlzott fényérzékenységre és a szem megerőltetése által okozott szemfájásra, illetve annak megelőzésére.
 
A szemüvegre nem szorulók megelőzésképpen használhatják a rácsszemüveget például a képernyőmunka okozta krónikus szemfeszültség esetén. A normál látással rendelkezők tetszés szerinti ideig viselhetik. A gyengén fókuszálóknak ajánlatos fokozatosan szoktatni szemüket a rácsszemüveg okozta, eddig ismeretlen gyakorlatokhoz, ezért kezdésként napi 15 perc az ajánlott viselési idő, mely később növelhető.
 
A szemizom teljes megmozgatása érdekében ajánlott mind a szabadban való távol látáshoz, mind a zárt helyen végzett közeli látáshoz, például olvasáshoz hordani. Zárt helyen szükség lehet a fényforrás növelésére, hiszen a lesötétített műanyag csökkenti a fényerőt. Tévénézéshez is használható, viszont nem helyettesíti az olvasószemüveget, csak gyakorlásra szolgál.
 
Előnyei:
 • Bárki viselheti, maga választhatja ki a legmegfelelőbbet.
 • Automatikusan tornáztatja a szemizmokat.
 • A recehártya terhelését felére csökkenti.
 • Csökkenti a szem- és fejfájást, , amit a hosszan tartó számítógép, illetve képernyő előtt végzett munka okoz.
 • A tapasztalat szerint a gyermekek is kedvelik (3-12 éves gyermekeknek való szemüveg is kapható).
 • A látásjavító szemtorna kiváló kiegészítője.
 • Nincs semmilyen ismert káros mellékhatása.


 • Mielőbbi tisztánlátást kívánunk!

  Látogasson el oldalunkra ahol további egészséggel kapcsolatos cikkeket is talál: www.sz-eptest.hu!


  (A cikket beküldte: sz-eptest)


  Herpesz vírus
  Akinek már volt, tudja milyen, akinek meg állandóan előjön, ha egy kicsit is legyengül a szervezete, nem igazán tartja magát szerencsés embernek. Égő, viszkető hólyagok amik sebek lesznek és az ember elbújna a világ elől... »

  Gyógyító virágok és gyümölcsök 3.
  A szőlő: Egyik kedvenc gyümölcsöm, imádom, ahogyan szétroppan a számban, zamatos, finom, édes...és ahogyan komolyabban utána olvastam, kiderült, hogy nagyon sok mindenre jó, folyadékpótló, segíti a bélműködést, gyulladáscsökkentő stb. »
  Minden jog fenntartva © 2024, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.