Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egészségügyi problémák

A gerincferdülésről

Most egy kicsit a fiatalokhoz szólnék, hisz ha időben észreveszik a gerincferdülést, még van esély arra hogy kezeljék és ne rosszabbodjon. Elmesélek egy velem megtörtént eseményt és remélem, hogy ezzel sokaknak segítek. De ha csak egy ember is elmegy orvoshoz és ezzel megelőzi a bajt, akkor máris érdemes volt megírnom ezt a cikket.

Szeretnék elmesélni valamit, ami velem történt meg és talán sokan tanulhatnak belőle.

Az iskolában volt egy vizsgálat, ahol megnézték a gerincünket és elmondták, hogy mi a teendő. Nekem azt mondták, hogy kezdődő gerincferdülésem van és el kéne menni az ortopédiára. Ezt az orvos olyan nyugodtan és közömbösen mondta, hogy igazából nem is vettem komolyan ezt az egészet.
Rá körülbelül 2 hónapra egy egyszerű megfázás miatt elmentem a háziorvoshoz, és amikor megvizsgált, riadtan odahívta édesanyámat és azt mondta, hogy azonnal el kell menni az ortopédiára, mert olyan súlyosnak látja a gerincemet. Egy hét múlva el is mentünk, ahol röntgent csináltak és amikor visszavittük a leleteket és az orvos megnézte az eredményt azt mondta, hogy 20°-os ferdülésem van.
Elkezdtem járni gyógytornára és ott azt mondták, hogy fel kell hagynom a tánccal (amit mellesleg hét éve csinálok versenyszerűen) és el kell menni az ország legjobb gerincspecialistájához és kiderül, hogy ő mit mond.

A táncot sajnálom a legjobban, hisz egy megszokott csapatban voltam, versenyeztem és eredményeket értem el.
A hátam az egyik oldalon kipúposodott és lehet, hogy fűzőt is kell hordanom, de így is azt mondták, hogy meggyógyítani így sem lehet, csak javítani rajta.
És még egy fontos dolog: a gyógytornász kijelentette, hogy ennek már öt éve kellett, hogy jelei legyenek és az is csak a véletlennek köszönhető, hogy a háziorvos észrevette.
Talán egy-két év kellett volna, hogy olyan súlyos legyen, hogy meg kelljen műteni vagy esetleg féloldalasan járjak.
Tehát öt éven keresztül senki az égvilágon nem vette észre, hogy milyen nagy fokú gerincferdülésem van.

Mindenképpen azt javaslom mindenkinek, hogy kérjen meg valakit, hogy nézze meg a gerincét és ha ferde, forduljon orvoshoz, mert komolyabbra fordulhat.
Lehet, hogy sokaknak fáj a háta és lehet, hogy súlyos ferdülésük van és talán senki sem vette mindeddig észre. Most még lehet, hogy nincs különösebb jele, de ha nem figyelünk oda, hamarosan kórházra és műtétre lehet szükség.
(A cikket beküldte: Dalmy05)A kórházban tartózkodásunk veszélyei!
A kórházzal szemben az az elvárásunk, hogy egészségesebben távozzunk, mint ahogy bevonultunk. A többség számára ez így is van, de egyeseknek a kórházban eltöltött idő valóságos rémálommá változhat. Vajon miért van ez ? »

Téli ételkalauz
Vége a bőség zavarának – sajnos egyre kevesebb az igazi szezonális friss zöldség-gyümölcs, így aztán egyre szűkösebbek a lehetőségeink a vitaminpótlás terén. Pedig mostantól jön el az az időszak, amikor többszörösen is létfontosságú, hogy minél erősebb és... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.