Kategória: Egészségügyi problémák

A gyerekkorom óta fennálló migrénes fejfájás és az allergia

Nem minden fájdalomnak van olyan eredete amit szervekhez lehetne kapcsolni, néha kiváltó ok lehet egy szimpla allergia.
Tudom közhely, sokan csak legyintenek, ha nem tetszik valami, azt mondjuk allergiások vagyunk az adott dologra, de ez sajnos nem vicc.


Mint sokan mások, én is azt gondoltam, hogy az allergia egy olyan betegség, amely a tehetőseket sújtja, mivel fiatalon azt olvastam klasszikusokban és más forrásokban is, hogy eléggé költséges a kezelése: tengerparti, illetve hegyi levegő jó rá, elneveztem magamban a sznobok betegségének. Ma már másképp látom, de erről kicsit később.
Gyerekkoromban kezdődött, hogy annyira fájt a fejem, hogy szabályosan a földbe vertem (erre nem emlékszem apukám mesélte), arra viszont emlékszem, hogy kivizsgálásról kivizsgálásra jártunk, és soha semmilyen testi, illetve szervi dolgot nem tudtak kimutatni, ami okozhatta a jelenséget.
Első allergia vizsgálatom 2,5 éve volt, ott derült ki, a fűre, feketeürömre, és még egy pár fafélére való allergiám, igaz csak az egyik kezemen vizsgáltak.
Többször voltam MRI-n, CT-n, a folyamatos fejfájásokkal, és soha semmit nem találtak.
Azt tudni kell, hogy hetente négy-öt napon keresztül fájt a fejem olyan szinten, hogy nem is dolgoztam, mert nem tudtam, volt olyan, hogy folyamatosan hánytam.
Az idei évben elmentem a háziorvosomhoz fülzúgással, mivel már nem szimpla fejfájás jelentkezett nálam, beutalt fül-orr-gégészetre, ahonnét tovább tudnak irányítani a fülontológiára (ha nem helyesen írtam le, akkor elnézést) ez egy olyan ágazat, ami a neurológiát és a fül-orr-gégét ötvözi.
A fül-orr-gégész meghallgatott, belenézett a fülembe, orromba, kérdezte mikor voltam allergia vizsgálaton, mondom két éve erre elővette a kis dobozkáját, és mind a két kezemet duplán végig csepegtette, felkarcolta és kiküldött 20 percre, kifelé menet már több helyen is iszonyúan viszketett a karom, azok voltak a hevesebb reakciók.
Visszamentem, és kiderült, hogy allergiás vagyok a: mosószer és egyéb származékaira, mogyoróra, korán virágzókra, poratkára, kutyára (kettő van) a korábban említettekre, és még amit kifelejtettem így hirtelen.
Kaptam antiallergén gyógyszert, és orrsprayt, amit szinte áldok, mivel amióta használom (január első hete) háromszor fájt a fejem, az addigi heti négy-öt alkalom helyett.
Fülontológiára nem kellett mennem, mert mint kiderült, nem neurológiai panaszom volt.
Szerény véleményem sajnos, hogy az allergia az egy alattomos betegség amit komolyan kell vennünk.
Sokféleképpen jelentkezhet: bőrpír, duzzadás, viszketés, fulladás, légszomj, szem-orrfolyás, illetve, ami nekem van a nyálkahártya duzzadása, amitől fájt folyamatosan a fejem, mivel az agy felé ment a duzzanat.
Világéletemben szerettem a mogyorót, szinte napi szinten ettem valamilyen formában, de mióta kiderült, azóta nem, és jobban vagyok.
Ezt a cikket azért írtam, mert az én allergiám tünete nagyon sokban hasonlít a migrénes ember tünetére, de mégsem az.
Szerintem egy vizsgálatot megér, azért is, hogy kizárhassuk ezt a betegséget, és ne fogjuk fel a sznobok betegségének, mert nem az.
Az orvosom ajánlotta az évenkénti allergia vizsgálatot, csak azért, hogy biztosan ki lehessen zárni.
Mondjuk azt nem értem, hogy 34 évig nem csináltak soha ilyet nálam, és mostanra derült ki, eszembe jut, mi lett volna, ha hamarabb kiderül?
Nem kell félni tőle, nem fájdalmas, és a körzetben lévő fül-orr-gégész csinálja meg, szóval nem kell feltétlenül kiadni érte pénzt valamilyen magánrendelésen, mivel annyira világbetegség, hogy a támogatott vizsgálatokhoz tartozik.
Jön az allergia szezon, de mindenkinek allergiamentes időszakot kívánok.
(A cikket beküldte: Suesue)Egészség-ügy – Betegség-ügy
Egyre többen tartoznak azok közzé, akik valamit hiányolnak a jelenlegi „egészségügyi” rendszerből. Talán mindezt nem tudja megfogalmazni, de érzi, hogy a betegek ellátása nem igazán teljes. Az ember mint individuum – aki testén kívül lélekkel és... »

24 nap alatt -10 kg 3. rész
3. rész: Az ételek megfelelő kombinációja Az emésztés a szervezetünk legenergia-igényesebb folyamata! Első és legfontosabb, hogy ezt az ételek megfelelő kombinációjával könnyűvé tegyük, miközben eleve jó minőségű élő élelmiszereket használunk fel az... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.