Kategória: Táplálkozás és egészség

A görögdinnye hatása a szervezetre

A görögdinnyének 90%-a víz. Gyógyhatását éppen ez a tulajdonsága idézi elő. Mi úgy gondoljuk azt hihetjük,hogy csak átszalad a bélrendszerünkön keresztül és kiürül. Ez így is van, de nyoma marad. Mert kitisztítja a vért a savtartalom helyre áll,bélrendszerből a nem odavaló anyagot,de a legnagyobb tisztítást a vesénkben végzi. Együnk tehát annyi dinnyét amannyit csak tudunk.

Az egyik legkedveltebb táplálékunk nyár folyamán a görögdinnye. Nálunk két fajtáját ismerjük,piros belsejű és még ritkán lehet találkozni sárga bélűvel is.

Tápértéke: Nem a legmagassabbak közé sorolható,de nem csak tíz dkg-ot fogyasztunk,ennél sokkal többet,a szervezetünkbe sokkal több ásványianyag jut,mint azt gondolnánk,Pl:10dkg görögdinnye 0.8 mg. vasat tartalmaz. A betegek számára kiváló táplálék lábadozás szempontjából. Megtisztítja a vért serkenti a további gyógyulást mivel A,C vitamint és sok ásványi anyagot tartalmaz.Szinte átmossa a szervezetet.

Izületi gyuladásra: Sok fogyasztás esetén alaposan elősegíti,hogy a vér sav-lúg egyensulya renbe jön. De vigyáznunk kell az étrendre is egy időben.
A vese a máj is kitisztul. Ha a máj nagyon le van terhelve az kiüt a szervezetre és a viselkedésünkre is. A vér kitisztulásával a máj is levegőhöz jut.

Nekem nagyon savas volt a vizeletem,most már helyre állt és nem kell gyógyszert szednem és a vizeletet tesztelnem. Már az is eredmény legalább a nyári hónapokban nem szedek gyógyszert.

Emésztési panaszok esetén is segíthet a dinnye. Álltalában a panaszok akkor jelenkeznek amikor nehezen emészhető ételt ettünk.
A görögydinnye víztartalmával nagy teret foglal el,így hamar telítetnek érezzük magunkat. De ugyan olyan gyorsan át is esünk a telítetség érzésen,mert a víz gyorsa eltávozik s a gyomor vissza kapja eredeti rugalmasságát.

Minden megvan benne amire a szervezetünknek szüksége van. Elegendő sót is tartalmaz,amit izzadsággal elveszítünk.

Készthetünk salátát is belőle.
A dinnyét feldaraboljuk kockára,teszünk bele feta sajtot,borsot,mentalevelet és olivaolajat csurgatunk rá.
Hűtőbe jó hidegre lehűtjük.
Jó étvágyat.
(A cikket beküldte: dobos)Sózási (rossz) szokások
- A kémiában sónak nevezzük – azokat az anyagokat, melyek pozitív töltésű kationokból, és negatív töltésű amionokból állnak, azaz kifelé semleges töltésű ionos vegyületek. Ezek az ionok lehetnek szervetlenek (Cl¯) vagy szervesek (CH3COO¯),... »

Szemünk fénye, az A-vitamin
Már az ókorban felismerték az A vitamin gyógyító hatását. Rájöttek, hogy egyes táplálékok elfogyasztása gyógyító hatással van az éjszakai látászavarra, de magát az A-vitamint csak 1913-ban sikerült beazonosítani. Először Paul Karrer írta le az A-vitamin kémiai... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.