Kategória: Egészségügyi problémák

Természetes gyógymódok gyógynövényekkel

Sajnos ebben a rohanó, stresszes világban nincs ideje az embernek az egészségével foglalkozni, ha mégis megbetegednénk, akkor gyorsan ebédidőben, munkakezdés előtt, vagy után elrohanunk az orvoshoz, feliratunk egy gyógyszert és pánikszerűen beszedjük, hisz nem robbanhatunk le. Mindannyian tudjuk mennyi káros mellékhatása lehet a gyógyszereknek. Ez motivált abban, hogy természetes gyógymódok után nézzek. A tudást őseinktől örököltük, nagyszüleink éltek a természet által nyújtott lehetőségekkel, de mi megfeledkeztünk róluk.

Ha egy pillanatra elgondolkodunk, rájövünk, hogy az ősember a természetben élt, nem volt bevásárlóközpont, sem gyógyszer, mégis kielégítést nyert minden életszükséglete. Felfedezte az egyes növények emberi, vagy akár az állati szervezetre gyakorolt gyógyító hatását. A gyógyeljárások ismerete nagy hatalmat adott a hozzáértők kezébe, amit sokszor természetfeletti erőnek hittek és így a hitélettel kötötték össze. Ez megfigyelhető volt a kínaiaknál, indiaiaknál, rómaiaknál, görögöknél, egyiptomiaknál stb.

Napjainkban már intézetek, orvosok, klinikai tanszékek vizsgálják a gyógynövények gyógyító erejét. Rengeteg gyógynövénnyel rendelkezünk és az egyszerűbb megbetegedések esetén, így például a megfázás, stressz, alvászavar esetén, otthon enyhíthetjük rossz közérzetünkön.

Nagyon sok teakeverék áll rendelkezésünkre, melyhez gyógynövényboltokban juthatunk hozzá, de nem szükséges keverékeket vásárolnunk. Rengeteg szakirodalom áll rendelkezésünkre, melyből megismerhetjük az egyes gyógynövények szervezetünkre gyakorolt pozitív hatását.

A legegyszerűbb példákkal élnék:
Megfázás esetén nagyon hatásos a kamilla, hársfa-virág, csipkebogyó hús.
Stresszes állapot enyhítésére cickafarkfüvet és orbáncfüvet használhatunk.
A teák filterezett kiszerelésben is kaphatók, így nagyon kényelmesen elkészíthetők. A gyógynövények jótékony hatását nem csak teaként élvezhetjük, készíthetünk belőle vizes göngyölést, pakolást, fürdőt.

Tény, hogy valamivel időigényesebb, mint elrohanni az orvoshoz és felíratni egy gyógyszert, de némi utánajárással nagyszerű kis házipatikát csinálhatunk otthonunkban. Nagyon fontos viszont, hogy mindenkinek meg kell találnia a számára leghatásosabb gyógynövényt, mivel minden ember más és más.

Továbbá rettentően fontos megjegyeznem, hogy vannak olyan esetek is amikor elengedhetetlen az orvosi vizsgálat, konzultáció. Súlyos betegségeknél ne alkalmazzunk öndiagnosztizálást, keressük fel orvosunkat!
(A cikket beküldte: agida82)Lézeres szemműtétem, kívánságra
Leírtam a műtétem, külön kérésre végre, egy éve és pár napja volt, azóta köszönöm jól vagyok. 13 évesen lett szemüvegem, eléggé nem szerettem, ideiglenes volt aztán állandó lett, majd nem zavart, lett párom, munkám, életem, majd lett gyerekem, aki mindig... »

Szemünk fénye, az A-vitamin
Már az ókorban felismerték az A vitamin gyógyító hatását. Rájöttek, hogy egyes táplálékok elfogyasztása gyógyító hatással van az éjszakai látászavarra, de magát az A-vitamint csak 1913-ban sikerült beazonosítani. Először Paul Karrer írta le az A-vitamin kémiai... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.