Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Egyéb cikkek

Nevetés, mint természetes gyógyító

Alapjában véve én a természetes megoldások híve vagyok. Hiszem, hogy a természet vagy a teremtő a legbölcsebb módon alkotott meg minket embereket és velünk együtt a minket körül vevő természetet. Hiszem, hogy a betegségek nagy része a túl civilizált a természettől elszakadt életvitelnek köszönhető.

Létezik két módszer arra, hogy jól érezzük magunkat. Két olyan módszer melyet szintén a természet adatott meg nekünk, mely mindenki számára korlátlan mennyiségben alkalmazható.
Hogy mi ez a két csoda módszer melytől fiatalabbnak, energikusabbnak, életvidámabbnak érezzük magunkat? Az egyik a NEVETÉS :)


Kedves olvasóm ma már nevetett? Vagy inkább úgy kérdezem mikor nevetett utoljára? És most nem a mosolyra gondolok, hanem egy igazi szívből jövő kacagásra, melynél fogja a hasát, néhány könnycsepp jön a szemére, esetleg még a szája is megfájdul mert néhány percig tartó önfeledt állapotba kerül. Szóval mikor élete meg az igazi nevetés élményét?

A nevetés ez az egyik olyan gyógymód, melyért nem kell a patikába sorban állni. Vegye észre az élet apró örömeit! Tanuljon meg szemébe nevetni a bajnak!

Mi a haszna, milyen előnyökhöz juthatunk a rendszeres nevetés által?

Egyértelműen kiderült és kutató-laboratóriumi eredményekkel is bizonyított, tudományos tény lett, hogy a nevetés valóban olyan különös belső nedvek, "örömhormonok" termelődését indítja meg az emberi testen belül, mint a boldogság-érzetet keltő endorfinok, vagy a külső környezet behatásainak káros következményeit semlegesítő stresszellenes hormonok. A nevetés gyógyításra és megelőzésre egyaránt remek!

Nevetés közben a szokásosnál jobban összehangolódik a jobb és a bal agyfélteke működése. Kibontakozik a mélyben rejtőzködő, üdén tiszta, gyermeki lelkület, a játékos kreativitás, háttérbe szorulnak a negatív érzelmek, a harag, az irigység, az elégedetlenség, a düh mérge, amivel amúgy is főleg csak magunkat tudnánk mérgezni, méghozzá szó szerint.

Jobb lesz a közérzet, javítja a kedélyállapotot, jótékonyan befolyásolja a családi, munkahelyi kapcsolatok. Stresszoldó, testmozgás, külső-belső torna. Sok nevetés hatására erősödik az immunrendszer védekezőképessége. Nehezebben betegszünk meg és könnyebben gyógyulunk, akár végzetesnek tartott betegségekből is. A kacagás az egész emberre hat, fizikailag is, de mentális és spirituális mivoltunkra is, testre, tudatra és szellemre egyaránt. A nevetést egyáltalán nem érdemes tehát többé tréfára venni!

Az elején említettem még egy természetes közérzet javított, de erről későbbi cikkemben írok. Annyit azonban elárulok, hogy csak 18 éven felülieknek szól!

Nevetős szép napot kívánva!Walterné G. Katalin
(A cikket beküldte: Walterka)Gyerekekkel a kórházban
Sajnos úgy alakult, hogy 2009 novemberében mind a két gyerekem kórházba került. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi minden kell a kórházba, állandóan telefonálgattam haza a férjemnek, hogy miket hozzon utánunk. Ezt a cikket azért írom, hogy segítsek azoknak,... »

Küzdelem a narancsbőr ellen - Relax and Tone Bíró Ica ajánlásával
Sokunknak pánikra ad okot, ahogy az idő múlásával észrevesszük: testünk bizony változik. Ezek a változások természetesek, a korral járnak. A probléma hátterében az anyagcsere fokozatos lassulása áll, és ez sajnos olyan létfontosságú terülteket érint, mint a szív-... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.