Kategória: Amit felkenünk

Kíméletes és biztonságos hajfestés

A kémiai hajfestékek gyorsan és tökéletesen befestik hajszálainkat, azonban több kellemetlenséget is okozhatnak… Néhány év után sokan töredezett, fakó és erősen ritkuló „hajkoronával” szembesülnek.

Amennyiben Te is szenvedsz ezektől a problémáktól, vagy meg szeretnéd előzni a bajt, akkor fordulj a természethez! No, de mit ajánl a természet? Szelíd és hatékony hajfestést és hajápolást!


Több növénynek van olyan festékanyaga, mely alkalmas a haj színezésére is. Ilyenek például: diólevél, zsálya, áfonya, ébenfa, kamilla… A legismertebb és legnépszerűbb mégis a henna és az indigó.
Hogy miért?
Mert a lehető leghatékonyabban színez, mégis gyengéd a hajhoz.
Mert az ősz hajszálakat is képes befesteni.
Mert természetes és csillogó eredményt ad.
Mert javítja a haj minőségét: selymesen dús, erős és rugalmasabb hajszálakat kap.
Mert a fejbőr problémáit is orvosolja, mint a korpa, hajhullás zsírosság stb.
Mert gyakorlatilag soha sem okoz allergiás reakciót, kivéve, ha valaki pont a hennára vagy indigóra allergiás (de én még ilyet nem hallottam).
Mert a kismamák is teljes biztonsággal alkalmazhatják.

Tehát nem véletlen, hogy egyre népszerűbb a természetességet kedvelők körében ez a hajfestési mód.

A 100% tisztaságú henna önmagában gyönyörű vörös színt eredményez, melyet lehet sötétíteni pl. diólevél főzetével. De jóval nagyobb színválasztékot biztosít egy másik forró éghajlaton honos cserje, az indigó. A henna vörös színe az indigó hozzáadásával a barna különböző árnyalataiba tolható el. Sőt még a fekete hajszín is elérhető vele.
Fontos, hogy ha ilyen módon fested a hajad, akkor az indigót csak és kizárólag hennával együtt alkalmazd. Hogy miért? A hennában lévő lawsone festékanyag kioldódik és a haj belsejében kapcsolódik a keratinhoz. Tehát az indigó csak hennával elkeverve fogja beszínezni a hajszálakat.
További előnyként sorolnám fel, hogy a henna/indigó keverékével biztosan egyedi színt fog kapni a hajad, hiszen minden embernek más és más a hajszerkezete. Ezért nem is lehet pontos színskálát állítani ezek mellé a hajfestékek mellé.
Érdemes még tudni, hogy a henna nem kopik le a hajról, csak lenő. Az indigónál már más a helyet, az kopik, de nem látványosan és nem gyorsan.
Ilyenkor tavasz beköszöntével sokan félve veszik le a sapkát a fejükről, mert a téli hidegben korpásodott a fejbőrük, vagy pont zsírosságot váltott ki a gyakori sapkahasználat. Vagy egyszerűen csak a fakó haj miatt kellemetlen a hajuk mutogatása.
Saját tapasztalataimon alapulva tudom, hogy ennél jobb hajfestési módszert nem ötlött ki egyetlen kemikáliával foglalkozó nagy hírnevű cég sem. Ezt egy óriási erő találta ki nekünk, mégpedig maga a TERMÉSZET!
És én úgy gondolom, ha már adta, akkor éljünk a lehetőséggel minél többen!
Sokat olvastam a természetes hajfestés e módjáról, de túl hosszú lenne mindent leírni, de talán hasznosnak találjátok ezeket az infókat is.
(A cikket beküldte: Gicza4)Szőrtelenítés akkor és most
Ahogy közeledett 2009 vége és 2010 eleje, úgy nőtt a kis lelkemben a szorongás. Mert akárhány embert követek Twitteren, mindnek volt legalább 3 tutitippje a szosölmédia használatához, kiegészítve e-bookkal és linkekkel. Akárhány blogot olvasok, biztos volt... »

Fel nem dolgozott érzelmeink - lelki mérgeink
A mindennapi stressz, azaz a fel nem dolgozott érzelmeink nagyobb veszélyt jelentenek egészségünkre, mint a rettegett szezonális vírusok! Energiaháztartásunk rendszeres, mindennapi karbantartása elengedhetetlenül szükséges az egészség megőrzéséhez és visszaszerzéséhez. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.