Kategória: Külsőnk egészsége

Kezek - lábak ápolása

Számtalan esetben lehet nyáron tapasztalni. Csinosan öltözött, a fodrász kezeit a hajukon viselő nők, férfiak, a kezükkel, lábukkal mit sem törődnek.
Pedig ez nem csak esztétika, hanem egészség is.
Továbbá a munkához jutást is megkönnyíti.


Amit sokan nem tudnak, még munkahelyi is. Felvételi beszélgetés alkalmával, ha a csúnya kezet, körmöt látja a felvételiztető HR-es akkor azért. Ha pedig az eldugott, rejtegetett kezet látja, vagyis nem látja, akkor azért tanácsolja el a jelentkezőt.

Tudod, hogy a kezek, lábak ápolása nem csak esztétikai, szépészeti kérdés, hanem egészségügyi is?

Már az ókorban is fontosnak tartották a kezek, lábak ápolását, amelyet borbélyműhelyekben végeztek. (A lábak ápolását, a gazdagabbaknál rabszolgával végeztették el.).
A kezeket szépnek látjuk, ha tiszták és ápoltak. A kezekben van valami olyan kifejező, amivel akaratunkon kívül is eláruljuk személyiségünket.
Ha gondozottak, szépek, ápoltak, akkor is, ha ezeknek az ellenkezője, ápolatlan avval is.
A kézápolás nagyon fontos a társadalmi élet minden területén, és nem csak esztétikailag, hanem egészségileg egyaránt.

A kezek árulkodnak. Árulkodnak a titkainkról, olyanokról is, amiket mélyen magunkba akarunk temetni.
Ilyenek a félelmek, idegesség, bosszúság, és a vágy.
Azon túl, megállapítható a kezekről az is, hogy valaki milyen munkát végez. Fizikait, vagy szellemit.
Megállapított tény, hogy a lélek tükre a szem. Viszont itt láthatjuk, hogy a kezek is árulkodnak. Sőt a lábak is, de az egy másik téma.

Kedves férfiak, mily csodás érzés, egy ápolt, finom női kezet, önmagáéban tartani. És bizony nekünk, nőknek is sokkal kellemesebb, ha egy ápolt férfikéz simogat, mintha egy durva, érdes, netán olyan, amelyikbe már a piszok beleette magát.

Ami meg a lábakat illeti, bizony nem csak ronda, hanem komoly baj forrása, a repedt ápolatlan sarok, gombás körmök.

Először is, ami otthon elvégezhető, bármilyen munkát is végez az ember. Körömkefével és lehetőleg bőr- és szervezetbarát tisztítószerrel alaposan megmosni, megsikálni a kezet, és a körmök alját is. Ne maradjon piszok a körmök alatt. Persze ez az alap. Ez az, ami egy átlagos igényű embernek meg kell tenni, és ez az, amit egy átlag, tömeg munkahely elfogad.

Egy kicsit igényesebb ember, és munkahely már a körmök, kezek igényességére, ápoltságára is odafigyel. A kéz ne legyen érdes, repedezett, és a körmök se legyenek töredezettek, repedezettek. A szépen levágott köröm nagyon sokat mutat a viselőjéről.

Szakembert úgy érdemes választani, hogy kicsit elbeszélgetünk vele. Akik négy éven belül végeztek, azoknak komoly Európai Uniós követelményeknek kellett megfelelni. Mind anatómiailag, mind bőrgyógyászatilag. Több régebben tanult orvost nem készítettek így fel, mint ezeket a szakembereket.
Továbbá meg kell figyelni, hogy mennyire szereti, és tudja a szakmáját. Mennyi időnként jár továbbképzésre. Legalább évente egyszer, de akik élnek-halnak a szakmájukért, hivatásukért, azok sűrűbben. Meg kell figyelni az eszközök, az üzlet, a szakember, és a textíliák tisztaságát. Az eszközöket a vendég előtt kell fertőtleníteni.

Az otthoni kéz lábápolásról, műköröm építésről, szakember választásról könyv készül.
(A cikket beküldte: bionet58)Göndörítés - hajsütővas nélkül!
Dús hajzuhatag, aranyos csigák, lágy esésű loknik – melyik nő ne szeretné a göndör hajat? Nekünk azonban, akiket nem áldott meg a sors természetes hullámokkal, magunknak kell elkészítenünk őket. Ilyenkor mindenki azonnal a hajsütővas/hajvasaló után kap.... »

Életek árán
Sokszor visszarévedek édesapám tanításaira, miszerint az állatok érző lények és nem szabad bántani őket. Ezt a leckét egy életre megtanultam és elhatároztam: Én is tanítani fogom. Ezt a cikket még nagyon régen írtam, talán 14 éves koromban, így csak egy kamasz... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.