Kategória: Egyéb cikkek

Jó magyar egészségügy

Pontosan nem is tudom hol kezdjem, talán egy pár előzmény, és jöhet a kezdete a történetemnek.
Azt a legelején el kell mondanom, hogy 3 éve szedtem fogamzásgátlót, s híztam tőle 12 kilót, mikor abbahagytam 9 hónap kellett, hogy kiürüljön a szervezetemből.
Így 2 éve elkezdtem a naptárazást, egy éve védekeztünk így, s teljesen jól működött. Mindig megéreztem a peteérést, a testem minden apróbb kis jelzését, s tudtam is, hogy mit jelent.


Így nem is értettem, hogy miért jött meg december 20-án a 23-a helyett. Gondoltam hátha valamit figyelmen kívül hagytam. Aztán iszonyúan elkezdtem görcsölni, második nap már lázam is volt. Irány az ügyelet, ahol kibökték a szemem egy fájdalomcsillapítóval. Mikor már 3. nap szenvedtem annyira, hogy fel sem tudtam kelni, párom bevitt a megyei kórház sürgősségijére, ahol 2 órás vizsgálat után kiderült, hogy petevezeték gyulladásom van. Gyulladáscsökkentőt kaptam, s pár nap után elmúltak a tünetek (legalábbis én azt hittem). Az még hozzátartozik ehhez, hogy nem is rendesen jött meg, csak nagyon gyengén, s pár napot.

Hát az is kiderült, hogy miért volt. Menstruáció után 3 napra peteérésem volt. Borult az egész "naptármódszer-védekezés". Párommal felkészültünk, hogy lehet baba lesz belőle, de úgy különösebben nem izgattuk magunkat, hiszen a két év alatt egyszer nem volt, hogy ne félidőben legyen peteérésem.
5 napra rá pecsételő barnázásom volt. Ez már eléggé elgondolkoztató volt, de még akkor sem gondoltam, hogy baba lenne. És ettől a naptól egy ponton szúrt és görcsölt a hasam alja.
Egyre fáradékonyabb lettem, s volt mikor nem bírtam a reggeli kávét, volt mikor pedig megőrültem érte. Mivel még nincs gyermekem, így nem voltam benne teljesen biztos, de terhességi tüneteim voltam.
Mikor eljött a luteális fázis vége, s vártam, hogy megjöjjön, nem jött. Viszont menstruációs görcseim voltak. Itt már erősen gondoltam, hogy baba van a dologban, így irány a gyógyszertár, terhességi teszt, de negatív. Pár nap múlva is negatív. A görcsök elmúltak, mensi sehol nem volt, és nem értettem mi lehet ez.
Kétségbeestem, nehogy a gyulladás okozza nekem ezt az egészet, s megkezdődött a NAGY FUTÁS.
Nőgyógyászhoz hiába mentem, nem törődött velem. Meg se hallgatott, meg se vizsgált rendesen, s mikor kérdeztem, hogy egy u.h-t nem-e lehetne csinálni, lecseszett, hogy Ő majd tudja mikor kell az u.h. Erre másnap a háziorvos elküld u.h-ra, mondom szép, hogy a nőgyógyász nem tudja, de a háziorvos igen, nah, mindegy. Azt még hozzá kell tennem, hogy mikor megkérdezte a nődoki, hogy védekezünk-e, s mondtam, hogy nem, semmi kérdés, hogy akarnánk-e vagy valami, leszidott, hogy védekezzünk, mert szerinte sem kell nekem mindenképp egy abortusz.

Szóval ott tartottam, hogy háziorvos elküldött u.h-ra, beutalón szerepel, hogy "a méh gyulladásos megbetegedése", s megtudtam, hogy semmi baja a májamnak, vesémnek, lépemnek, epémnek. ENNYI
Bosszúsan visszafutok a háziorvoshoz, és fél óra tanakodás után már ő sem tudja hova fordulhatnék. Annyit mond, hogy várjak még pár napot, ismételjem a tesztet, s ha negatív, ad antibiotikumot.

Úgyhogy az orvosok segítségéről itt lemondhattam. A váróban üldögélő, szintén tanácstalan beteg segített nekem. Fürdősót ajánlott, s gyulladáscsökkentő gyógyteát. Estére be is szereztem őket, napi 2 liter tea, és napi 1 óra áztatás után, 3 nap múlva minden tünetem elmúlt.
Gondoltam, oké nem baba volt, csak a gyulladás, és hálát adtam mindennek, hogy elvileg ennyivel tényleg megúsztam.

Aztán pár nap múlva meg is jött a menstruációm, már tényleg azt hittem minden ok lesz, meg se viselt, mint szokott, és jól éreztem magam, úgy mint 1 hónapon keresztül egyetlen napon sem.
Persze megint jött a baj. Elkezdett szúrni ugyanazon a ponton, ahol azóta éreztem valami furcsát, hogy pecsételésem volt. Majd egy fél órával később megint úgy görcsöltem, hogy irány az orvos.
Kiderült, hogy megfogant a baba, de a gyulladás miatt (amit nem kezeltek ki rendesen), nem tudott rendesen beágyazódni, s egy erősebb menstruációval kiürült.
Persze a jó kis orvosok ezt is megoldották: egy görcsoldó-fájdalomcsillapító injekcióval.

Még nem terveztük a babát, de hogy így kezeljenek az orvosok?! Nem vették komolyan, hogy csak érzem, hogy nincs valami rendben, s nem foglalkoztak velem! Mikor már babára gyanakodtunk, akartuk a picit, de még nem jött össze, s egy jó darabig nem is merünk próbálkozni sem, hiszen ki tudja, hogy egyáltalán már most rendben van-e minden, hisz a dokik most meg rám se néznek, van ahova be se jutok, mert épp semmi panaszom nincs...
(A cikket beküldte: cucumber128)Bárki lehet cukorbeteg!
Magyarországon jelenleg több, mint hétszázezer diagnosztizált cukorbeteg él, és körülbelül félmillió azoknak a száma, akik már cukorbetegek, de még nem tudnak róla. A kilátások még riasztóbbak, hiszen 10 év múlva a 20-70 év közötti korosztályban már minden... »
Bőrgyulladások, ekcémák, allergiák
Napjainkat megkeserítő bőrelváltozások, amiket gyakran fel sem ismernek az emberek, olyan akut avagy krónikus elváltozások, amik szakember segítségét vonják maguk után. Ezekkel kapcsolatosan szeretnék információval szolgálni, illetve pár jellegzetes bőrgyulladást bemutatni. »
Minden jog fenntartva © 2023, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.