Kategória: Külsőnk egészsége

IPL (Nanolight) szőrtelenítés

Napjaink legnagyobb problémája az esztétikus kinézet szinten tartása. Gondolok a divatra, sminkre, stílusra, ránctalanításra és persze kiragadva a szőrtelenítésre.

Rengeteg fórum foglalkozik ezzel és nagyon sok jó fórum is van, de sokan olyan tévhitekben élnek a szőrkezelésekkel kapcsolatban hogy az kétségbeejtő. Itt van pl. a végleges szőrtelenítés szó. Óriási-fogyasztóhülyítő-marhaság, amit természetesen mindaddig cáfolnak, míg az ember nem megy a kezelésre és nem tájékoztatják (már ahol ez megtörténik) hogy i. d: "Végülis nem végleges, hanem csak tartós!".. Én meg sem engedném, hogy valaki így hirdessen ilyen szolgáltatást, mert szimpla átverés!

A villanófényes kezelések és valamennyi szőrre ható -szőreltávolító- kezelés reverzibilis, tehát visszafordítható! Az emberi szőr, ha épp nem szenved olyan organikus eredetű vagy egyéb (súlyos veseproblémák, folyamatos mérgezések, stb.) betegségektől, akkor minden további nélkül visszanő, ha "meg is bombázzák" lézer avagy villanófényes kezeléssel - csakis maximum 6-7 évre öli ki az adott területről a kellemetlen "takaró funkciót"!
Ezt sok helyen ahogy tapasztalom-vendégek mondták- nem mondják, sőt olyan helyen is volt vendégem, ahol még védőszemüveget sem adtak a páciensre! Hát hogy lehet az. hogy a rendszerváltás után a lehetőségekben dúskálva, nem érünk meg - idestova 17-18 éve - arra az egyszerű tényre, hogy „nem ártani és hitelesen beszélni”?

Kapcsolódó témám tehát, amit most tárgyalnék: a szőr három fázisa, nevezetesen: anagén, telogén, katagén fázis vizsgálata! Vegyük először is a számunkra IPL operátoroknak oly fontos szakasznak a vigzsgálatát.
Anagén vagy növekedési fázis az a fázis ami ún manifesztált, megjelent, látható fázis. Ez a fázis amire igazán tudunk hatni, a villanófény végigfut a szálon és a hagymába érve roncsolja, valószínű nem azonnal tünteti el a szőrt, de "kemény impulzust ad le az adott területre és folyamatos - hangsúlyozom folyamatos - kezelések által retardál, fejlődik vissza a szőr, ill. individuálisan hal el az adott területen, maximum 6-7 évre! A kezelések során lassabban és egyre gyérebben nő vissza és végül teljesen kikopik, ha megfelelő az intenzitás.
Katagén fázis:átmeneti vagy terminális fázis, ez az a fázis amikor jelen van a szőr és látjuk is, de már kihullófélben van, a szőrtüszőben pedig már ott "várakozik" a következő szőröcske, ami szándékszik kibújni.
A telogén fázis ami – sajnálatos - hosszabb időszakot ölel fel a szőrnövekedés szempontjából, 5-6 esetleg 7 év múlva aktiválja magát, bizonyos nyugvósejtekből kialakulva, amik bizony ha akarjuk, ha nem elindulnak a növekedés útján. Tulajdonképpen eme fázisra, a tudomány mai szemével nézve - biztosan - nem tudunk hatni, de gondolom hogy eljő az az idő is.

Nos, azt hiszem levonhatjuk a konklúziót, hogy eme folyamatba bele tudunk avatkozni, de végleges szőrtelenítésről nem beszélhetünk, csakis tartós kezelésről. Remélem írásommal, szakmatársaimnak és sok olyan még határozatlan, szőrteleníteni kívánó leendő páciensnek nyújtottam pár kérdésre megfelelő választ, egyszerűen, közérthető módon.
(A cikket beküldte: erakozmetikus)Szempilladúsítás
Egyedül álló eljárás a mindennapokra ha csábító, szexi, vagy csak egyszerűen gyönyörű és egyedülálló szempillákat szeretnél. Lehetsz álom szép menyasszony, nyaralhatsz, otthon és munkába is tökéletes. »

Stressz pro és kontra
Nem kell ahhoz rendőrnek, pilótának, egészségügyi dolgozónak, színésznek vagy újságírónak lennünk (őket éri ugyanis a legtöbb stresszhatás), hogy idegeinken – s akár testünkön is – nyomot hagyjon a túlhajszolt életvitel. Ez ugyanis hosszú távon komoly... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.