Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Külsőnk egészsége

IPL (Nanolight) szőrtelenítés

Napjaink legnagyobb problémája az esztétikus kinézet szinten tartása. Gondolok a divatra, sminkre, stílusra, ránctalanításra és persze kiragadva a szőrtelenítésre.

Szerelmes levél
Rengeteg fórum foglalkozik ezzel és nagyon sok jó fórum is van, de sokan olyan tévhitekben élnek a szőrkezelésekkel kapcsolatban hogy az kétségbeejtő. Itt van pl. a végleges szőrtelenítés szó. Óriási-fogyasztóhülyítő-marhaság, amit természetesen mindaddig cáfolnak, míg az ember nem megy a kezelésre és nem tájékoztatják (már ahol ez megtörténik) hogy i. d: "Végülis nem végleges, hanem csak tartós!".. Én meg sem engedném, hogy valaki így hirdessen ilyen szolgáltatást, mert szimpla átverés!

A villanófényes kezelések és valamennyi szőrre ható -szőreltávolító- kezelés reverzibilis, tehát visszafordítható! Az emberi szőr, ha épp nem szenved olyan organikus eredetű vagy egyéb (súlyos veseproblémák, folyamatos mérgezések, stb.) betegségektől, akkor minden további nélkül visszanő, ha "meg is bombázzák" lézer avagy villanófényes kezeléssel - csakis maximum 6-7 évre öli ki az adott területről a kellemetlen "takaró funkciót"!
Ezt sok helyen ahogy tapasztalom-vendégek mondták- nem mondják, sőt olyan helyen is volt vendégem, ahol még védőszemüveget sem adtak a páciensre! Hát hogy lehet az. hogy a rendszerváltás után a lehetőségekben dúskálva, nem érünk meg - idestova 17-18 éve - arra az egyszerű tényre, hogy „nem ártani és hitelesen beszélni”?

Kapcsolódó témám tehát, amit most tárgyalnék: a szőr három fázisa, nevezetesen: anagén, telogén, katagén fázis vizsgálata! Vegyük először is a számunkra IPL operátoroknak oly fontos szakasznak a vigzsgálatát.
Anagén vagy növekedési fázis az a fázis ami ún manifesztált, megjelent, látható fázis. Ez a fázis amire igazán tudunk hatni, a villanófény végigfut a szálon és a hagymába érve roncsolja, valószínű nem azonnal tünteti el a szőrt, de "kemény impulzust ad le az adott területre és folyamatos - hangsúlyozom folyamatos - kezelések által retardál, fejlődik vissza a szőr, ill. individuálisan hal el az adott területen, maximum 6-7 évre! A kezelések során lassabban és egyre gyérebben nő vissza és végül teljesen kikopik, ha megfelelő az intenzitás.
Katagén fázis:átmeneti vagy terminális fázis, ez az a fázis amikor jelen van a szőr és látjuk is, de már kihullófélben van, a szőrtüszőben pedig már ott "várakozik" a következő szőröcske, ami szándékszik kibújni.
A telogén fázis ami – sajnálatos - hosszabb időszakot ölel fel a szőrnövekedés szempontjából, 5-6 esetleg 7 év múlva aktiválja magát, bizonyos nyugvósejtekből kialakulva, amik bizony ha akarjuk, ha nem elindulnak a növekedés útján. Tulajdonképpen eme fázisra, a tudomány mai szemével nézve - biztosan - nem tudunk hatni, de gondolom hogy eljő az az idő is.

Nos, azt hiszem levonhatjuk a konklúziót, hogy eme folyamatba bele tudunk avatkozni, de végleges szőrtelenítésről nem beszélhetünk, csakis tartós kezelésről. Remélem írásommal, szakmatársaimnak és sok olyan még határozatlan, szőrteleníteni kívánó leendő páciensnek nyújtottam pár kérdésre megfelelő választ, egyszerűen, közérthető módon.
(A cikket beküldte: erakozmetikus)


Unatkozol? Gyere játszani!

Tények és tévhitek a zsíros hajról
Elég sokunk szenved a zsíros, olajos tapintású, matt hajtól. Amikor vasárnap este megmosod és kedd reggelre úgy nézel ki, mintha hetek óta nem láttál volna sampont. Számtalan cikk megjelent a különböző "praktikákról", melyeknek nagy részét ki is próbáltam, több-kevesebb sikerrel. »

Életek árán
Sokszor visszarévedek édesapám tanításaira, miszerint az állatok érző lények és nem szabad bántani őket. Ezt a leckét egy életre megtanultam és elhatároztam: Én is tanítani fogom. Ezt a cikket még nagyon régen írtam, talán 14 éves koromban, így csak egy kamasz... »

Gyertek csajok!

Napozó sprayMinden jog fenntartva © 2020, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.