Kategória: Külsőnk egészsége

Hogyan nézzünk ki fiatalabbnak?

Az időt nem lehet megállítani. Ezt mindenki tudja. Az emberek öregszenek, bármit is teszünk, eltelnek az évek. Sokan a különböző kezelésekre és a plasztikai sebészet csodáira esküsznek, de vannak egyszerűbb módszerek arra, hogy az öregedés külső bizonyítékainak megjelenését arcunkon és testünkön lelassítsuk.

Nem kell ehhez fiatalító kezeléseket vásárolni, sem pedig átszabatni magunkat az épp aktuálisan menő doktorokkal. Át kell vizsgálnunk a hétköznapjainkat: Mik azok a dolgok, amiken javíthatunk egészségünk és a külső megjelenésünk érdekében? Mik azok a káros szokások, amelyek esetleg éveket vehetnek el tőlünk? Ezektől érdemes minél előbb megszabadulni. Csak egy életünk van, és bár könnyebb a jelenben élni, mégiscsak érdemes a jövőbe is tekinteni, hiszen hihetetlenül hamar itt lesz a nyakunkon és vannak olyan múltbéli hibák, amiket már lehetetlen meg nem történtté tenni.


Lássuk a külsőségeket, mitől nézhetünk ki fiatalabbnak:

Haj
Érdemes minimálisra csökkenteni a károsító hatásokat, amelyeket a különböző hajkezelések okoznak. A természetes haj fiatalít.

Arc
Arcbőrünk ki van téve az UV sugárzásnak, ezért szüksége van a védelemre! Mindennap kenjük fényvédő krémmel, ezzel elkerülhető a bőr idő előtti öregedése, a különböző foltok kialakulása (és a bőrrák is).

Kéz
Nem csak az arcunkat kell védeni a napsugárzással szemben, nem szabad elfeledkezni a kezünkről sem (és a dekoltázsról sem)! Az ápolt kéz sok mindent elárul. Körmeinket ápoljuk, díszítsük stílusosan, de fiatalosan.


Fogak
Az egészséges fogsor a fiatalság szimbóluma is lehetne. A médiában, a reklámokban fiatal nők mosolyognak 32 hófehér foggal. Az elszíneződések, hibák, ápolatlanság bizony idősebbnek tüntenik fel a tulajdonosukat.

Test
Ha a testünket mozgásban tartjuk, serkentjük a vérkeringést, növeljük a bőr vérellátását. A rendszeres testmozgás évekkel kitolhatja a mozgásszervi megbetegedések megjelenésének idejét, segít megtartani a test izomtömegét idősebb korban is.

Étkezés
Jótékony hatású a magas fehérjetartalmú étkezés, kevés szénhidráttartalommal. Rostban gazdag, zöld növényeket javasolt fogyasztani.

Stresszkezelés
Az idegeskedés, az aggódás öregít kívül, belül. Találni kell egy olyan módszert, ami segíti a nyugalom megtalálását, legyen az akár meditáció, vagy valamilyen sport. A boldogtalanság meglátszik az arcokon, aki meg tudja találni minden napban az apró dolgokat, amik örömet tudnak neki okozni, fiatalabbnak látszik, főleg, ha mosolyog. :)

Alvás
Az alvás közben termelődő hormonok elősegítik a bőr természetes regenerálódását. Ügyeljünk rá, hogy eleget pihenjünk éjszaka. A kialvatlanság, a fáradtság rögtön meglátszik az arcbőrön is.

Öltözködés
Nem tudok mindenkire vonatkozó stílusbeli tanácsokat adni. Vannak emberek, akik bármibe bújnak, sugárzik róluk valami. Vannak, akiknek ezt sokkal nehezebb elérni. Mindenesetre túlságosan fiatalos ruhát hordani néha veszélyes, mert esetleg inkább nevetségessé tesszük magunkat, mint divatossá. Meg kell találni az arany középutat, amelyen jól érezzük magunkat.

Ti alkalmaztok már valamilyen praktikát a fiatalságotok megőrzésére?
Milyen trükkjeitek vannak?
(A cikket beküldte: Anonymous)Önszeretet, hogy tényleg megbecsüld önmagad
Milyen gyakran nézel tükörbe azzal a céllal, hogy hibákat keress önmagadon? Hogy számolgasd a ráncaid? Hogy igazgasd a hajad, mert sehogy sem jó? És milyen gyakran nézel bele azért, hogy dicsérd önmagad? Hogy... szeresd? »

A mi kis történetünk
2006. december 23. Eddig semmi gond nem volt, már reggel nem kérte a cicit és a cumit sem nem értettem miért? Arra gyanakodtam, hogy a vitamin miatt, amit direkt szoptatás mellett is lehet szedni, mert úgy hallottam, keserű lesz a tej a gyógyszerszedéstől és... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.