Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ




Kategória: Táplálkozás és egészség

Hidrogénezett olajok

Sajnos sokan nem tudják és nem is figyelik ezeket a feliratokat a termékek összetevőiben. Jól meg kell nézni, mit veszel! Ott, ahol tudod, hogy növényi olaj van a termékben, nem árt elolvasi, hogy milyen olajszármazék van benne. Csak egy pár példa, hogy mire figyelj: hidrogénezett pálmaolaj, hidrogénezett szójaolaj,hidrogénezett növényiolaj.

A csoki, margarin, kakaó sok mindenben használatos élelmiszer. Ezeket legtöbb esetben hidrogénezett olajokkal társítják a minőség érdekében, de az egészség kárára. Ezek az olajok nagyon károsak az egészségünkre, de a szakemberek nem hajlandók lemondani a profit érdekében e káros anyagok használatáról. Sajnos!

Nap mint nap tudatlanul mérgezzük magunkat. Ez arra kényszeríti az embert, ha nincs elég pénze az egészséges táplálék beszerzésére, akkor azt egye, amit az üzletek polcain talál. Örülsz, ha valamit olcsóbban kapsz meg és tudjuk, hogy általában minél olcsóbb, annál károsabb. Érdemes mindig elolvasni, hogy mit is eszel, mit is veszel. Nem lehet kivédeni mindent, de legalább amiről tudod, hogy rákkeltő hatása van azt ne vedd, ne edd!
Otthon sok mindent el lehet készíteni, csak találékonynak kell lenni. Nem muszáj mindent félkészen megvenni, egy kis időráfordítással lehet segíteni ezen a helyzeten.

A részleges hidrogénezés folyamán tehát mesterséges telítetlen zsírsavak is keletkeznek (transzzsírsav, trans fatty acid, trans fat), és az utóbbi évek vizsgálatai ezek elsősorban súlyos szív- és érrendszer-károsító hatását mutatták ki. Telítetlen zsírsav pl. az omega-3 is, amely pozitív tulajdonságait is csak az elmúlt években ismerték el teljesen, és amelyet a szervezetünk (szintén) nem képes előállítani. Telített zsírsavak, melyből négyszeresét, ötszörösét fogyasztjuk a szükségesnek, megtalálhatóak, pl. marhahúsban, sertéshúsban, tejben, vajban és trópusi eredetű növényi olajokban is, mely utóbbiról kevésbé beszélnek.
(A cikket beküldte: zsuzsi0930)



Bioélelmiszerek
Bioélelmiszerek, biotáplálkozás A makrobiotikának Európában egy sajátos utózöngéje támadt. A széles körben ismertté vált jelszó: természetes élelmiszereket!A jelszó értelmezése: a növények termesztésénél tilos növényvédő szert, műtrágyát vagy más kemikáliát... »

Az ecet
Az ecet egy sokoldalú folyadék, nem is gondolnánk, hogy mennyi mindenre jó a saláták ízesítésén és a vízkőoldáson felül. Fő összetevője az ecetsav, amely savas ízűvé és átható szagúvá teszi. Több jótékony egészségügyi hatása is ismert, ezekből szeretnék néhánnyal megismertetni titeket. »




Minden jog fenntartva © 2022, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.