Kategória: Külsőnk egészsége

Hajfestés vállalkozó kedvűeknek

Szeretnék fodrász lenni, de nem vagyok. Ha valami különlegeset akarok, amit egy lépésben nem lehet megoldani egy lakossági hajfestékkel, akkor utána járnék, de nem találtam használható ötleteket a neten. A végül mégis sikerülteket megosztanám a kutakodók kedvéért, hogy nekik ne kelljen fél évet várni, mire rájönnek a titokra.

Extrém színeket hosszan tartó fizikai hajszínezővel érhetünk el leggyorsabban. Ezek nem épülnek be a hajba és nem változtatják a szerkezetét, csak felületileg színezik. Éppen ezért kell előttük a hajat kivilágosítani, kb. 8-as árnyalatra minimum. Minél világosabb, annál intenzívebb. A nyolcas a világosszőke a palettán abban az esetben, ha az egyes a fekete és a 10-es a platinaszőke.

Szóval hajunk több módon világosítható. Ha még festetlen és nem sötétebb gesztenyebarnánál, használjunk egyszerűen fodrászkellékesben kapható professzionális hajfestéket 12 %-os oxival.
Ha már festett a hajunk de nem sötétebb középbarnánál, használhatunk szőkítőport szőkítésre, de ezzel jobb óvatosnak lenni, mert teljesen elkocsonyásodhat a haj, ha túlzásba visszük. A szőkítőport 6, 9 vagy 12 %-os oxigentával kell összekeverni, annak függvényében, hogy milyen mélységű a hajunk. Százalékonként erősödik a hatás. Ha sötétebb a haj, mint 4-es árnyalat, akkor még beválhat a blansolás (szőkítés szőkítőporral és hidrogénperoxiddal), de ha festett akkor bízzuk szakemberre vagy vegyünk oxy reload folyadékot ami visszaadja eredeti hajszínünket anélkül, hogy kicsit is roncsolná a haj szerkezetét. Ez után ugyanúgy világosítjuk, mint a natúr hajat.

Ha a szőkítés megvolt, akkor csak föl kell vinni a világos tincsekre a kívánt színű színezőt. Minél tovább maradnak a hajon, annál intenzívebb lesz a hatás, de egy bizonyos mérték után a folyamat leáll. Márkát nem írok, de ilyen anyagokat csak fodrászkellékesben, vagy internetes áruházban kapunk. Ezeket lehet keverni is. Tartósságuk változó.

Én személy szerint kéket próbáltam fél évig. Próbálkoztam mixtone színekkel, de ez hiábavaló, mivel az lefolyik a hajról. Csak korrigálásra jó. Ne engedjük magunkat rábeszélni ezekre. A palettán jól mutat, de nem azt az eredményt kapjuk.

Fehér haj.
Ezen mesterkedem már vagy három hónapja. Végülis magamnak kellett, hogy rájöjjek, mivel a fodrászok nem támogatják túlzottan az ilyen partizánakciókat. Le kell szögezni, hogy nem lehet minden hajból csinálni fehéret, és mindenképp minőségromlással jár.
Ha hajunk már festett, az esetben szabaduljunk meg a festéktől a fent említett oxy reload folyadékkal, vagy fodrász segítségével. Ez után, ha hajunk nem világosszőke, kénytelenek vagyunk szőkíteni. Otthon veszélyes. Esetleg otthoni hajszőkítésre alkalmas lakossági termékkel próbálkozzunk. Ezekben kevesebb az ammónia. Ha nem sajnáljuk a pénzt, vehetünk ammóniamentes szőkítőt, aminek az ára 3000 és 15000 forint között van. Ez persze több alkalomra elegendő mennyiség. Akár dauerolt hajon is alkalmazhatjuk.
Ha eredeti hajszínünk világos, lehetséges, hogy már szőkítéssel is elérjük a kívánt hatást. Ha nem, akkor még be kell festeni. A natúr szőkített haj egyébként besárgul egy idő után, de ez korrigálható ősz hajra való hamvasító samponnal. Ha a szőkítőtől nem lesz fehér a haj, akkor a vörös és sárga pigmenteket kell ellensúlyozni. Ha be tudunk szerezni skandinávszőke hajfestéket (pl. faberlicből), akkor az komplexen tartalmazza a keverőszíneket, amik ellensúlyozzák a vörösséget vagy sárgaságot. Ha nem, akkor vegyünk extra kivilágosító hajfestéket és szürke, valamint kék mixton keverőszínt. Keverjünk össze kb. 10:2:2 arányban őket és az össz. festék kétszeresének megfelelő 12 %-os oxyval keverjük. Ezt hagyjuk rajta 30 percig.
Vagy egy másik megoldás, ha hamvas ezüstszínűre festjük. Az már a fehérség határát súrolja és egyszerűbb, mint keverni. Ha ez sem segít, akkor hajunk nem alkalmas erre a műveletre vagy professzionális segítségre van szükség. A folyamat végkimenetele kétséges.

Mindenkinek másként reagál a haja ezekre, a szerekre. Nem garantálom senkinek, hogy eléri, amit akar. Ez nálam bevált, de nem buzdítok senkit, hogy akciózzon.
(A cikket beküldte: powerpuffemo)Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr
Mivel kozmetikus vagyok és találkozom sokszor keringési problémákkal(arcon), ezért gondoltam, hogy írok az oly sokat átkozott rosaceáról. Egy előadáson voltam a minap és sok új ténnyel találkoztam, ami arra ösztönzött, hogy "tollat ragadjak " és írjak róla. »

A táplálékkiegészítőkről
Ezen készítmények piaca ma már hatalmasra nőtte ki magát. Hogy ez megtörténhetett, annak köszönhető, hogy a mai kor embere felismerte, hogy szüksége van táplálékkiegészítőkre, vitaminokra ahhoz, hogy teljesebb, egészségesebb életet tudjon élni. Ebben a cikkben... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.