Kategória: Egészségügyi problémák

Gábor bácsi

Egy igazi történet dióhéjban.
Az egészségünk, a táplálkozásunk mennyire befolyásolja a látásunkat. Eddig a tudomány nem beszélt erről, de már az utóbbi két évben egyre többet halljuk, hogy a klinikán dolgozó orvosok is beszélnek a táplálkozás és a szem összefüggéseiről.


A honlap története 1997 tavaszán indult.
Az ötlet szülő atyja Gábor bácsi, a ki a jogosítványát szerette volna hosszabbítani, és kiderült, hogy a doktornő ezt nem tette meg, mert szemfenék meszesedést talált mindkét szemében.
Gábor bácsi már nem jöhetett haza a kis Trabantjával, mert közölték vele, hogy ”fehér botot kell venni, nem Trabantot vezetni” mert rövidesen meg fog vakulni, ha így folytatja.
Tehetetlenül ment szemorvostól-szemorvosig, klinikától-klinikáig, de mindenhol tehetetlenek voltak. Infúziózták, injekciózták, az eredmény egyre rosszabb lett, sajnos ez még jobban elkeserítette Gábor bácsit.
Személyes élménye indította arra, hogy végre szembeszegüljön addig érzett tehetetlenségével, és végre összefogjon sorstársaival annak érdekében, hogy valami történjen. Így gondolta, hogy elindítja ezt a honlapot, hátha sorstársaival összefogva sokkal többet tud meg betegségéről, annak ápolásáról.

De a történet még ennél is hamarabb kezdődik. Hiszen lánya elindított több fórumot is, ahol D.M.L betegek találtak egymásra hozzátartozóik révén, hiszen Ők nem tudnak fórumozni. Ezeken a fórumokon és később a találkozókon tapasztalatokat cseréltek.
Egyre többször lehetett hallani arról ezekben a párbeszédekben egy-egy elejtett félmondat erejéig, hogy az D.M.L karbantartható szemorvos által végzett akupunktúrával, táplálkozási szokások megváltoztatásával, gyógynövényekkel. Ez egyféle kiutat jelentett sok beteg számára, akiket addigra már elgyötört a sok orvoshoz járás, infúzió és klinikákon drága pénzért vesztegetett 200.000 Ft/db és hat kell belőle egy kúrára, méregdrága injekció - amire ráadásul még garanciát sem vállalnak, hogy használni fog.
Elkezdődött egyfajta úttörő harc: keresték a módot ezek a közösségek, hogyan lehet elmenni egy jól alkalmazott akupunktúra irányába, kik ezek a hozzá értő orvosok, kihez nem szabad menni, miért jó az akupunktúra és a táplálkozás valamint a gyógynövény összehangolása, mi áll a D.M.L mögött?
Folyt az angol nyelvű szakirodalom lázas fordítása, a szaglászás, az orvoskeresés, a bizalmas infócsere. S főleg örültek minden újonnan érkezett eredmény beszámolónak.
Ámde fáradságos harc volt, az ügy nem élvezett publicitást, nem jelentek meg erről magyar cikkek, kevés szemorvos vállalta fel ezt a fajta kezelést, sokan hülyeségnek tartják még ma is az akupunktúrát, akik ismerik, azok meg hallgatnak, mert nehéz a pontkombináció megalkotása egy ilyen szembetegnél. Nem terjedt kielégítően az információ, ellentmondásos tanácsok hangoztak el.
Véget kellett vetni a tudatlanságnak, a rémhírek terjesztésének, és annak az állapotnak, hogy rengeteg érintett beteg egyik orvostól a másik bukdácsol, mert nem tudják kezelni fel a baját
Ezért épült meg a laikusok ismeretterjesztő honlapja Gábor Bácsi néven. És a lánya a tartalmi szerkesztését vállalta. Közben felkérték dr. Ozsváth Mária orvos - természetgyógyász akupunktőrt, aki sokat szerepelt a témában a Petőfi rádióban. Megkérték a doktornőt, hogy ennek a honlapnak a kérdezz-felelek funkcióját lássa el. Ő elvállalta.
A doktornő elvállalta, hogy a súlyos szemfenék betegséget okozó kiváltó háttérbetegségeket tanulmányozza, és a megfelelő életmód váltással táplálkozással kapcsolatos ismereteket elmondja a vendégeinek.
2002-től minden hónapban van szemtréning eljárások ingyenes tájékoztató a Szt. István parkban, ahol egyre többen jelennek meg és próbálják megtanulni a lehetséges karbantartó módszereket, technikákat a maradék látásuk megőrzése érekében.
(A cikket beküldte: barmi)Keresztallergiák
Az allergia veszélyes lehet. Olykor az étkezés is kiválthatja a pollenallergia tüneteit. Ennek az előfordulása, sajnos elég nagy az utóbbi időben. Sokszor nem értjük, miért nem használ a kapott gyógyszer. Főleg, ha nem is orvos írja fel, és így nincs lehetősége... »

Egészséges ínyenc vacsora – 10 perc alatt?
Új Family Frost De Luxe termékek – gourmet-k részére A német tulajdonú Family Frost október folyamán új prémium termékcsoporttal jelentkezett. Az országosan 99 %-os lefedettséggel rendelkező cég sárga autóiból októbertől olyan különleges termékek is... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.