Kategória: Egészségügyi problémák

Cukorbetegség

Az elmúlt időszakban nőtt a cukorbetegek száma. Ez a betegség, nagyon sok embert érint. Általában a kövér emberek betegségének tartják, de amióta diabéteszes kezelésre járok, látom, hogy több a sovány cukorbeteg, mint a kövér.

Sajnos a gyermekek körében is egyre több a cukorbeteg. Ezért írom ezt a cikket, szeretném, ha lenne egy olyan fórum, ahol cukros diétás recepteket, és életmód ötleteket gyűjtenénk. Segítve ezzel egymást, valamint az új betegtársakat.
A cukorbetegség nagyon alattomos kór, mert nem fáj, de szinte minden szervet képes tönkre tenni, ezért fontos, hogy diétával, gyógyszerrel és inzulinnal karban tartsuk. A diéta nem jelenti azt, hogy mindenről le kell mondanunk, ma már nagyon jó ételek vannak, amit cukrosok is nyugodtan fogyaszthatnak, méghozzá annyit, hogy jól is lakjanak. A sütemények már nagyobb gondot jelentenek, mert kevés van belőlük, amik át vannak ültetve cukormentes változatra.
Ha egy családban cukorbeteg lesz, nehéz azonnal átállni a megváltozott étrendre.
Először talán ijesztőnek tűnik a sok számolás, de rövid idő alatt be lehet gyakorolni, hogy mekkorára szeljem a kenyeret, mennyi köretet ehetek, mit ehetek még, ha éhes vagyok?
Meg lehet szokni, hogy zöldségekkel is jól lehet lakni, ha megfelelően van elkészítve. Az inzulint is lehet változtatni, ha egy kicsit félreléptünk, mert vendégségben voltunk, lehet egy kicsit emelni, ha sokat sportoltunk, lehet egy kicsit csökkenteni, nagyobb mennyiséget nem szabad változtatni, csak az orvos engedélyével. Nagyon fontos a mérés, mert így tudjuk, hogy jól csináljuk-e a diétánkat.
A cukorbetegség nagyon nagy mértékben károsítja az idegrendszert is. Sokan éreznek naponta fájdalmat itt-ott, amit nehezen tudnak az orvosok diagnosztizálni. Főleg akkor jelentkeznek, amikor pihenni szeretnénk, éjszaka. Ezek különböző helyeken jönnek elő, csípő, égő, hasogató fájdalom formájában, sokszor gátolhatják az alvást is. Ezek a fájdalmak az idegrendszer károsodását jelzik.
Az orvosok sokszor ízületi problémára gyanakszanak, pedig az idegrendszerünk keseríti napjainkat. Sajnos a fájdalomcsillapítók sem mindig használnak. A napokban olvastam, hogy már állítólag van egy erre szakosodott orvoscsoport, akik kezelni tudják ezt a problémát, és gyógyszer is lesz rá.
A cukorbetegeknek nagyon sokat segít a mozgás, nagyon jó dolog a séta, vagy aki megengedheti magának valamilyen sport. Napi 20-30 perces séta nagyon jót tesz nekünk is, és ha visszük, a kutyánknak is. Az alakunkról már ne is beszéljünk.
Említsük meg még, sokunk hű társát az inzulint. Sok betegtársam biztos elszomorodott, amikor gyógyszerről át kellett állnia az inzulinra.
Hát igen mindenki fél a szurkálástól, de hála a mai modern eszközöknek, ez gyakorlatilag már semmilyen fájdalmat nem jelent, és sokkal jobban rendben lehet vele tartani a vércukrot, mint csak a gyógyszerrel.
Vigyázzunk vércukor szintünkre, és vegyük komolyan, mert nem mindegy milyen minőségben éljük életünket, hiszen a sok rossz mellett, sok szép is van, amiért érdemes teljes életet élnünk.
(A cikket beküldte: emrus)A betegségek elleni legjobb védelem a stabil immunrendszer
A stressz nemcsak közvetlenül a sejteket terheli, hanem tápanyagrabló is lehet. Adott körülmények között nagy mennyiségű fehérjét, vitamint vagy nyomelemet vesz igénybe, ez pedig később a sejtekben és mindenekelőtt az immunrendszerben hiányt okoz. »

A szójatermékek egészségkárosító hatásai
A nagyüzemi hústermelés és a tehéntej iránti egyre nagyobb méretű aggodalom a legtöbb embert a szójatermékek felé fordította. A reklámja szerint a szója egészséges húshelyettesítő a nagy fehérje- és kis kalóriatartalma miatt, nincs benne káros zsiradék és könnyen... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.