Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Kategória: Táplálkozás és egészség

A tejalapú kefirgomba

A gombából készült kefir nagyon egészséges. A kaukázusból származik, az itt élő népek mind egészségesek. Gyerekkoromban minden nap ittam és elmondhatom, hogy soha semmi bajom nem volt. Pár perc ráfordítással egyszerűen készíthetünk magunknak saját kefirt.

A kefirgomba fehér színű, szemcsés, kicsit hasonlít a túróra. Körülbelül két kiskanálnyi gombát leönthetünk 2 dl tejjel. Mindig friss tejet használjunk és lehetőség szerint ne bolti tejet. Tapasztalataim szerint jobb és finomabb lesz a kefir házi tejből.

Sötét üvegbe, edénybe öntsük fel a kefirt és fedjük le. Ha nincs sötét üvegünk, akkor tegyük el sötét helyre. Kerüljük a fém edényeket. 24 óra múlva jól keverjük össze és szűrjük le. Műanyag szűrőt és fakanalat, vagy műanyag kanalat használjunk. Ha fémmel érintkezik a gomba, egy héten belül elpusztul.
Az üveget és a gombát minden nap öblítsük át vízzel. A hőre nagyon érzékeny, ezért ügyeljünk rá, hogy langyos vízzel mossuk meg és ne túl hideg tejjel öntsük fel!

Ne hagyjuk fényes helyen és ne hagyjuk a gombát kiszáradni, egyből öntsük fel tejjel. Ha nem szeretnénk rögtön felhasználni, a megmosott gombát le lehet fagyasztani vagy hűtőbe tenni. Mikor újra szeretnénk használni, várjuk meg amíg kiolvad. 2-3 napig akár vízben is eltartható.

A gomba szaporodik, tehát egyre több tejjel önthetjük fel, illetve ha nem szeretnénk sok kefirt, vegyünk el egy kis gombát belőle és ajándékozzuk el valakinek. Ha túl sűrűnek, keserűnek ítéljük a kefirt, semmiképp se fagyasszuk le a már leöntött kefírgombát. Legközelebb egy kicsit kevesebb gombát öntsünk fel ugyan annyi tejjel.

A kefir jótékonyan hat:
- a székrekedésre
- a hasmenésre
- a gyomor betegségekre
- a vérszegénységre
- az ekcémára
- a vérnyomásra
- az allergiára

Jó közérzetet biztosít, megakadályozza a rákos sejtek növekedését, csökken a csontritkulás kialakulásának veszélye is. Élőflórát tartalmaz és rengeteg B1 vitamint. Kúraszerúen 2 hétig igyunk meg napi 2 dl kefirt, majd 10 napot hagyjunk ki. A komolyabb betegségeknél naponta 1 liter kefirt igyunk meg!

Én az emésztésemre kezdtem el inni újból, napi 2 decilitert és már 1 hét után javulást vettem észre.
(A cikket beküldte: Saci.)



A szójatermékek egészségkárosító hatásai
A nagyüzemi hústermelés és a tehéntej iránti egyre nagyobb méretű aggodalom a legtöbb embert a szójatermékek felé fordította. A reklámja szerint a szója egészséges húshelyettesítő a nagy fehérje- és kis kalóriatartalma miatt, nincs benne káros zsiradék és könnyen... »

Agyagos mese
Az alap ötletet az adta, hogy a Fiú már majdnem 12, és mindenféle miteszereket növeszt az arcára. Persze nem hagyja, hogy hozzányúljak, de a múltkori pórustisztító "tapaszt" elég jól viselte. (Persze nem csinált semmit a bőrével, de kezdetnek nem volt rossz.)... »





Minden jog fenntartva © 2019, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.