Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Amit felkenünk

A neem olajról

Nekem mindig hatalmas öröm, amikor valami olysmit foghatok a kezembe, amiről régen ábrándoztam, ami után régen vágyakoztam már. A neem olaj is ilyesmi volt: Egy időben sokat olvastam róla, és a neem fáról, aminek a terméséből sajtolják. Tudtam róla egy csomó dolgot: hogy a világ legkeserűbb növénye, hogy az indiaiak a levelét rágcsálják fogmosás helyett, hogy a fa ősidők óta a gyógyítás ősi szimbóluma, és hogy készítményei a leghatásosabb fertőtlenítők az egész hatalmas növényvilágból. De sokáig nem sikerült a kezembe fogni.

És végre, végre! Úgy két hete egy kellemes szappanozós délelőttön kaptam egy egész litert!

Hát első látásra nem szerettem belé, hogy őszinte legyek: ragadós, barnászöld sűrűn folyós, könnyen dermedő olaj. És az illata! Olyan mint azé az erős kávéé, amibe valaki véletlenül óriási mennyiségű fokhagymát szórt!

Bevallom nem volt olyan csalódás, mint ahogy most gondoljátok: Az idők során már megtanultam, hogy a jó dolgok nem mindig járnak tetszetős köntösben, Úgyhogy arra gondoltam: miért ne, kipróbálom.

Először természetesen a hígítatlan olajjal próbálkoztam. Meg kell mondjam: nekem nem volt annyira szörnyű! De a párom rövid úton eltiltott az ilyesfajta kísérletezéstől: a második nap kijelentette, hogy eddig tartott a türelme, és soha többé nem akarja érezni ezt a bűzt :).

Nekem persze nem olyan könnyű megtiltani dolgokat, az a fajta vagyok, hogy ha kirúgnak az ajtón, akkor csakazértis visszamászom az ablakon, főként ha valamire tényleg kíváncsi vagyok. Hát most is visszamásztam az ablakon, és vettem egy jó illatos arcápoló tömböt, felolvasztottam, és öntöttem bele egy adag neem olajat.

A szaga természetesen nem szűnt meg, de teljesen elviselhető lett, így többé-kevésbé engedélyt kaptam a használatára.

Még két hét sem telt el, és már látszik az eredmény! Az első őszi megfázásom ugyanis előhozta a herpeszemet. Alig vettem észre: kidörzsölte a zsebkendő az orrom alját, és valahogy nehezen akart elmúlni a seb. Két napig tanakodtam, hogy ez vajon tényleg herpesz-e, de se az ismerős bizsergés, se a levertség-rosszullét, láz nem kerülgetett ami ilyenkor szokott, úgyhogy úgy döntöttem: nem az.

Mire rájöttem, hogy mégis a rendes novemberi herpesz terpeszkedik az orrom alatt, már megjelent rajta a var. De nem ám a szokásos ujjhegynyi részen, hanem egy egész pici, mondjuk kér gombostűhegynyi sebecske. És a most egy hetes betegségről már meg sem mondja senki, hogy herpesz lenne.

Nagyon örülök, hogy éppen a neem olaj próbálgatása közben lepett meg ez a baj, mert így egyrészt nagyon hamar túl lettem rajta, másrészt igazi, kézzel fogható (illetve hála Istennek nem fogható) bizonyítékom van a hatékonyságáról.

Hogy fogat mosni is olyan jó-e vele, meg hogy szappanoknak is jó adalékanyaga-e, erről majd egy-két hónap múlva kérdezzetek. De ami bizonyos: az antibakteriális és vírusellenes hatása számomra elég bizonyítottnak tűnik ez után a tapasztalat után.
(A cikket beküldte: Mirta)Életek árán
Sokszor visszarévedek édesapám tanításaira, miszerint az állatok érző lények és nem szabad bántani őket. Ezt a leckét egy életre megtanultam és elhatároztam: Én is tanítani fogom. Ezt a cikket még nagyon régen írtam, talán 14 éves koromban, így csak egy kamasz... »

A gerincferdülésről
Most egy kicsit a fiatalokhoz szólnék, hisz ha időben észreveszik a gerincferdülést, még van esély arra hogy kezeljék és ne rosszabbodjon. Elmesélek egy velem megtörtént eseményt és remélem, hogy ezzel sokaknak segítek. De ha csak egy ember is elmegy orvoshoz és... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.