Kategória: Testünk egészségéért

A havonta elvégzett otthoni mell önvizsgálat életet menthet

Az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése, ami azonban 75% eséllyel gyógyítható akkor, ha azt időben észreveszik. Minden nő saját felelőssége, hogy odafigyeljen az egészségére. A Magyar Rákellenes Liga a rendszeres mellönvizsgálat fontosságára hívja fel a figyelmet, egyben ajánlja egy új önvizsgálati eszköz, a Breastlight mell-lámpa használatát az otthoni önvizsgálat kiegészítésére.

Mit tehet a 45-65 év közötti korosztály az egészsége megőrzéséért?

A 45-65 éves korosztály számára az állam ingyenes mammográfiai szűrővizsgálatot biztosít, amely megbízhatóan kimutatja a korai stádiumú elváltozásokat. A kétévente történő szűrővizsgálatok között havi rendszerességű önvizsgálattal kell meggyőződni a mellek egészségességéről. Mivel a statisztikai adatok szerint ebben a korosztályban fordul elő leginkább az emlőrák, kiemelt figyelmet kell fordítani a mell rendszeres vizsgálatára.
Mit tehetnek a 45 év alattiak a mellrák ellen?
Prof. Dr. Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke felhívja a figyelmet arra, hogy a mell szerkezete 45 év alatt nem teszi lehetővé, hogy megbízható eredménnyel végezzenek mammográfiás vizsgálatot, így ennek a korosztálynak saját kezében van az élete, az egészsége. Az otthoni önvizsgálat az egyetlen módja a korai felismerésnek. Igaz, hogy a mellrák előfordulása alacsonyabb 45 év alatt, viszont itt sokkal nagyobb a halálos kimenetelű esetek aránya, mert a mammográfiás szűrésekből kimaradó nők általában későn jutnak el az orvoshoz. Azok, akik rendszeresen átvizsgálják a mellüket, jóval korábban észreveszik az elváltozásokat és rajtuk sok esetben már kisebb beavatkozással segíteni lehet.

Új módszer az otthoni önvizsgálat segítésére

2010. közepén Közép-Kelet Európában először jelent meg az az új önvizsgálati eszköz, amely segítséget nyújt a mell otthoni önvizsgálatához és az esetleges elváltozások korai felismeréséhez. A mell-lámpa a Magyar Rákellenes Liga ajánlásával kerül forgalomba, amely most már elérhető bármely patikában, vagy internetes webshopokban.
A mell-lámpa jelentőssége, hogy képes átvilágítani a mell szöveteit és láthatóvá teszi a kézzel még nem kitapintható elváltozásokat is. Az otthoni önvizsgálat ezzel az eszközzel gyorsan és nagyobb biztonsággal elvégezhető. Aki elváltozást tapasztal, annak érdemes mielőbb orvoshoz fordulnia. Ha az elváltozás rosszindulatú, lehetőség nyílik az időbeni beavatkozásra.

A Magyar Rákellenes Liga elnöke elmondása szerint a lámpa nem csak érdekes, újszerű képet mutat a mellről, de segít az elváltozások korai felismerésében, ezért a Liga jó szívvel ajánlja minden nő számára.

Dr. Bánhidy Ferenc a mellrák szűrésről és az önvizsgálatról: http://bit.ly/fAuEJJ
Janza Kata a mell önvizsgálat fontosságáról: http://bit.ly/dVj0Ny
Bővebben a mell-lámpáról: www.breastlight.hu
Facebook: http://www.facebook.com/Breastlight.Magyarorszag


Tökéletesen szeretne látni?
Az éles látás ma már nem kiváltság, hiszen egy pár perces, fájdalommentes kezeléssel a látásprobléma korrigálható. Tudjon meg többet a lézeres látásjavító beavatkozások fajtáiról, és hogy kik számára jelent megoldást e modern kezelés. »

Kozmetikumdiéta - a bőrödre megy a játék
Sétálj be a fürdőszobádba és számold össze, mennyi kozmetikai terméket használsz...tíznél többet találtál? Testápoló, tusfürdő, szemránckém, ráncfeltöltő szérum, antipigmetnációs krém, arcmaszkok és pakolások, bőrradír, tonik, méregtelenítő krém, nappali arckrém,... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.