Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Táplálkozás és egészség

A burgonyáról

Étkezésünk, egyik fő tápláléka a burgonya. Eredetéről hallottam a rádióban, egy műsor közepébe csöppentem, a burgonyáról beszéltek. A 30 éves háború idején a spanyolok hozták Európába. Előbb mérgezőnek titulálták, mert a termését fogyasztották, ami a száron virágzás után fejlődik ki. Aztán rájöttek a föld alatti rész ehető.

Nagyban hozzájárult az elterjedéséhez XIV. Lajos felesége, aki egy fogadáson burgonya virággal a hajában jelent meg. Tetszik látni, mit jelent az elöljárók személyes példamutatása! Ez időtájt vajon mit kellene a fejesek feleségeinek a kalapja mellé tűzni? Van egy pár elképzelésem. És neked?

Több, mint 500 fajtája létezik. Jó a C vitamin tartalma, héjában főve a rostanyagtartalom bevitele miatt ajánlatos. A, B, C, típusba sorolhatók.
A "C" típusú sárga, magas keményítő tartalommal. Olajban sütésre, püréhez való. Három fajtája van nálunk forgalomban.
A "B" közepes keményítő tartalom, levesekhez, salátához.
Az "A" alacsony keményítő tartalommal, takarmányozásra való. Na ilyet talált a necc hálóban egy háziasszony, fekete lett a leve főzéskor. Itt derült ki, hogy ez a típus csak az állati takarmányozásra jó.

Akkor most mi mik vagyunk? Ha nincs ráírva honnan a búbánatból tudjuk, milyen fajta? Ki a felelős ezért? A riport sem tudta kideríteni. Annyit tudnak, a Keszthelyi nemesítő jó burgonyát termel.

Nekem is van 3 fajta, sütni és salátához való 2, főzéshez 1. Magam termelem, így tudom mikor permetezem, nem fogyasztom.
(A cikket beküldte: rolvisa)Csírákkal az egészségért
Csírákat enni jó és egészséges. (Receptekkel) Az ember lánya oly sokszor hajlamos előítéletekkel viseltetni az új dolgok iránt, hogy emiatt számos kedvező élettani hatású alapanyagot nélkülöz a mindennapi étrendjéből. Így voltam ezzel jómagam is, amikor az... »

Óvatosan a hajfestékkel!
Hajfesték allergia - amire soha nem számítottam. 10 évig festettem a hajam, mindig probléma nélkül. Az allergiát csak hírből ismertem, soha, semmire nem voltam érzékeny. És akkor, mint derült égből a villámcsapás, az utolsó hajfestésem megbosszulta magát... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.