Kategória: Táplálkozás és egészség

24 nap alatt -10 kg 2. rész

2. rész: Néhány általános igazság… mely sikereim sziklaszilárd alapjának bizonyult. És természetesen ezek rugalmas alkalmazása. A rugalmasságnak pedig azt köszönhetem, hogy elkerülhettem a testi-lelki önkínzásokat.

1. A biztos és tartós testsúlycsökkenés közvetlenül függ a szervezet rendelkezésére álló éltető energia mennyiségétől és ennek az energiának a hatásos felhasználásától.
Az emésztés pedig a szervezetünk legenergiaigényesebb folyamata.
Óriási energiatartalékok keletkeznek, ha a helyes táplálkozással megkönnyítjük. Jobb közérzetet nyerünk és a mozgáshoz, a társasági élethez kedvet kapunk, a munkánkat pedig sikeresebben végezzük.
Alapfeltétel tehát az emésztést minél könnyebbé és hatékonyabbá tenni.

2. A test mindig az egészségre törekszik oly módon, hogy állandóan tisztítja magát az ártalmas, fölösleges anyagoktól.

3. Az egészséget a biológiai, viselkedési és környezeti tényezők határozzák meg. Ezek közül a legfontosabb az elfogyasztott étel minősége.
Az, hogy kizárólag élő ételt fogyasszunk!
Tehát konzervet, szintetikus, élettelen anyagokat semmiképpen!
Figyelem! Az ecet, a finomított cukor, a melegen sajtolt olaj és a túlfőtt, túlsült ételek is azok!

4. Az emberi szervezet csak akkor tudja megfelelően feldolgozni a táplálékot, ha három szabályosan ismétlődő folyamat napi körforgása tökéletesen működik:
- 12-től 20 óráig – felvétel (evés és emésztés)
- 20-tól hajnali 4-ig – asszimilálás (beépítés és felhasználás)
- 4-től 12 óráig – eltávolítás (a test megszabadul – légzéssel, izzadással, vizelettel, széklettel – a felesleges, használhatatlan anyagoktól)

5. Az anyagcsere egyensúlyhiánya a toxémia. Ez az elindítója a hízásnak is.
Az emberi szervezet természetes működése közben az építő (anabolikus) és a lebontó (katabolikus) folyamatok egyensúlyban vannak.
A toxinok (mérgező anyagok) savas kémhatásúak, a szervezetben maradva zsírban raktározódnak el és vizet kötnek meg. Ebből egyenesen következik, hogy mindkét esetben súlyfelesleget okoznak.
Toxinokat két úton hoz létre a szervezet:
- az anyagcsere természetes folyamatával:
A napi 300-800 milliárd elöregedett, elhalt sejtünk ugyanis toxikus. Ezeknek a lehető leghamarabb távozniuk kell. Ha elegendő energia áll a szervezet rendelkezésére, ha már rendezett táplálkozás mellett kielégítően működik, nem is kell törődnünk vele, mert akkor ez a fölösleg teljes mértékben kiürül.
- a nem megfelelően hasznosított ételből visszamaradt toxikus hulladékok felhalmozódásával:
Nagyszerű, ha sikerült jó minőségű, élő ételt fogyasztanunk, ám fontos, hogy azt tökéletesen megemésszük, és így a lehető legjobban be tudjon épülni a szervezetbe – lehetőleg toxinok képződése nélkül. Itt van jelentős szerepe a 4. pontban vázolt folyamatok időpontjait betartani, valamint a különböző ételek emésztési idejét figyelembe venni.

6. A sikeres emésztést, asszimilálást (beépítést és felhasználást), és az eltávolítást nem csak az előzőekben foglaltak befolyásolják. Az ételek megfelelő kombinációja nélkül mindez egyszerűen hatását veszti.
Ezzel el is érkeztünk az általános igazságok, programot teljessé tevő megkoronázó, befejező részéhez, amely kifejtésének a program integrálásakor lesz értelme.

Érdemes ezen a ponton elidőzni és összesíteni az eddigieket, hogy jól láthatók legyenek az összefüggések.
- A legfontosabb, hogy élő ételt fogyasszunk! Hiszen az összes további „általános igazság ”értelmét veszti, ha erre nem törekszünk és eleve élettelen, toxinokat termelő, csak súlyos energia veszteség mellett eltávolítható anyagokat viszünk be.
- Ezt a lehető legtökéletesebben kell megemészteni, hogy az éltető energia szintje a legmagasabb legyen. Ezért érdemes figyelni arra, hogy a felvétel – asszimilálás - eltávolítás napi körforgása minél tökéletesebben működjön (az ételek emésztési idejét is figyelembe véve) és emiatt se halmozódjanak fel toxinok a szervezetben.
- Az ételek megfelelő kombinációja pedig mintegy felteszi a koronát az összes eddigi törekvésünkre.

Mindez együtt meg ugye nem más, mint a közismert „mit, mikor, mivel (hogyan)” örök érvényű törvénye.
A „mennyit” törvénye pedig automatikusan érvényesül az előző három betartása mellett, mert ha a szervezet megfelelően működik, nem követel további táplálékot, hiszen a test táplálék szükséglete ki van elégítve, és az „éhség jelzések” megszűnnek (!!!).
A mennyiségre mindössze a tisztulási folyamat befejeződéséig kell odafigyelnünk, hiszen ha egy adott étkezés emésztési idején belül megemészthető mennyiségen felül még eszünk (túl töltjük a gyomrunkat), sajnos az is toxintermeléshez, és ezen keresztül energia veszteséghez vezet, mert nem tudott a teljes mennyiség időben távozni a gyomorból mielőtt az étel bomlási folyamatai beindultak. Láthatjuk, hogy ez már akkor is káros, ha még magát a gyomorrontás jeleit nem is észleljük. A továbbiakban pedig csak akkor, ha az éhségérzet mégis visszatér. Ilyenkor a toxinok újbóli jelenléte lehetséges, és/vagy az étel mennyisége túl visszafogott volt.
Elérve a tisztulás megfelelő szintjét az ínyünk már evés közben pontosan jelezni fogja, hogy mennyi az elég, de azért eleget kell ennünk.

Abban az esetben (ami érthetően elég gyakori), ha a gyomor már ki van tágulva a korábbi „túlevések” miatt, természetesen visszaalakul a megfelelő méretűre és a telítettség érzése is megfelelően fog működni.

Egyébként, ha jobban átgondoljuk, láthatjuk, hogy minden mindennel összefügg, ahogy általában mindenhol az életben.
(A cikket beküldte: Lhara)Mi van a csapvízben?
Felvetődik az egyszerű kérdés: Mit igyunk ha szomjasak vagyunk? A válasz még egyszerűbb: vizet, ivóvizet. Jó, de honnan vegyen a mai kor embere ivóvizet? Kézenfekvő, hogy a vezetékes ivóvízhálózatból! »

Mire való a háziszappan valójában?
A címben feltett kérdésre bizony mindenki másképp válaszol. Vannak, akik a szappant a bőrápolás területén mindenhatónak tartják. A szappankészítők másik csoportja úgy gondolja, hogy a szappan csak egy tisztítószer. Se több, se kevesebb. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.