Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ






Kategória: Táplálkozás és egészség

A tejalapú kefirgomba

A gombából készült kefir nagyon egészséges. A kaukázusból származik, az itt élő népek mind egészségesek. Gyerekkoromban minden nap ittam és elmondhatom, hogy soha semmi bajom nem volt. Pár perc ráfordítással egyszerűen készíthetünk magunknak saját kefirt.

A kefirgomba fehér színű, szemcsés, kicsit hasonlít a túróra. Körülbelül két kiskanálnyi gombát leönthetünk 2 dl tejjel. Mindig friss tejet használjunk és lehetőség szerint ne bolti tejet. Tapasztalataim szerint jobb és finomabb lesz a kefir házi tejből.

Sötét üvegbe, edénybe öntsük fel a kefirt és fedjük le. Ha nincs sötét üvegünk, akkor tegyük el sötét helyre. Kerüljük a fém edényeket. 24 óra múlva jól keverjük össze és szűrjük le. Műanyag szűrőt és fakanalat, vagy műanyag kanalat használjunk. Ha fémmel érintkezik a gomba, egy héten belül elpusztul.
Az üveget és a gombát minden nap öblítsük át vízzel. A hőre nagyon érzékeny, ezért ügyeljünk rá, hogy langyos vízzel mossuk meg és ne túl hideg tejjel öntsük fel!

Ne hagyjuk fényes helyen és ne hagyjuk a gombát kiszáradni, egyből öntsük fel tejjel. Ha nem szeretnénk rögtön felhasználni, a megmosott gombát le lehet fagyasztani vagy hűtőbe tenni. Mikor újra szeretnénk használni, várjuk meg amíg kiolvad. 2-3 napig akár vízben is eltartható.

A gomba szaporodik, tehát egyre több tejjel önthetjük fel, illetve ha nem szeretnénk sok kefirt, vegyünk el egy kis gombát belőle és ajándékozzuk el valakinek. Ha túl sűrűnek, keserűnek ítéljük a kefirt, semmiképp se fagyasszuk le a már leöntött kefírgombát. Legközelebb egy kicsit kevesebb gombát öntsünk fel ugyan annyi tejjel.

A kefir jótékonyan hat:
- a székrekedésre
- a hasmenésre
- a gyomor betegségekre
- a vérszegénységre
- az ekcémára
- a vérnyomásra
- az allergiára

Jó közérzetet biztosít, megakadályozza a rákos sejtek növekedését, csökken a csontritkulás kialakulásának veszélye is. Élőflórát tartalmaz és rengeteg B1 vitamint. Kúraszerúen 2 hétig igyunk meg napi 2 dl kefirt, majd 10 napot hagyjunk ki. A komolyabb betegségeknél naponta 1 liter kefirt igyunk meg!

Én az emésztésemre kezdtem el inni újból, napi 2 decilitert és már 1 hét után javulást vettem észre.
(A cikket beküldte: Saci.)



Ajánld ezt a cikket ismerőseidnek!

E-mail címed:
Ismerősöd e-mail címe:


A bio étkezés
Annak ellenére, hogy többségünkben pozitív benyomást kelt a ’bio’, vagy ’öko’ kifejezés, általában nem tudjuk mit is jelent az élelmiszereken szereplő jelzés, miért is lenne fontos jobban preferálnunk ezeket a termékeket. »

Téli arcmaszkok otthoni alapanyagokból
Ebben a cikkben megismerhettek három könnyű arcmaszkot. Gyorsan elkészíthetők, olyan alapanyagokból vannak, amelyek a háztartásban megtalálhatóak és nem kell hozzájuk különösebb szakértelem sem. Hatásuk azonnal látható, bármikor alkalmazhatod őket. »



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a egeszsegtipp.hu weboldalra felkerült friss cikkekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss cikkeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.egeszsegtipp.hu/rss




Minden jog fenntartva © 2017, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.