Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ


Kategória: Egészségügyi problémák

Pá-pá bütyök! I.

Évtizedek óta szenvedtem a valgustól.

Ez vagy genetikailag szerzett elváltozás, és/vagy a nők rá tudnak segíteni a tűsarkú cipőkkel. Én vastagon rásegítettem azzal, amikor tizen-huszon-harminc-negyvenévesen tűsarkakon pompáztam. (Anyukám soha nem tűsarkúzott, mégis pont olyan bütykei nőttek, mint nekem. Másnak 50 évnyi csinizés után se lesz ilyen szerzeménye.)

A megoldás után kutakodva rengeteg ellenérvvel találkoztam. Pl.: fájdalmas a műtét, egy idő után úgyis visszanő, sokba kerül, hosszadalmas a felépülés stb.

Eljött a nagy pillanat: ismerős ajánlott egy baleseti sebészt, aki többek közt ilyen műtétet is vállal. Hanyatt-homlok rohantam, mert a helyzetem kezdett elviselhetetlenné válni. (A munkahelyemen is.) Normális cipőt nem tudtam hordani. Az MBT segített egy ideig, de azt már nem is lehet Mo.-on kapni, s ha csak papucsot hordtam (mégsem lehet mindig mezítlábazni), akkor is sokszor begyulladt.
Végigmentem az elrendelt vizsgálatokon (mindenki tudja milyen strapás, így nem részletezem).
Én dönthettem el, melyik lábam legyen az első. Az agyamban megfordult, hogy műtsék egyszerre a kettőt, de a doki erről lebeszélt. (Jól tette.) Mondtam: kezdjük a bonyolultabbal, legyek túl a nehezén.

A megbeszélt időpontban 2015.04.01-én reggel fél 9-kor (a saját kocsimmal) megjelentem az előírt felszereléssel az egészségügyi intézményben. Röpke két órás adminisztráció után betoltak a műtőbe. Kb. 45-50 perc múlva felébresztettek. Állítólag érdekes dolgokat mondtam, amikre nem emlékeztem. :D
Addig nem volt semmi baj, amíg hatott a fájdalomcsillapító. Hanem ami utána jött! Tényleg fájt. De nem annyira, hogy marokszámra szedjem a fájdalomcsillapítót.

Mivel ez egynapos ambulanciás műtét volt, kísérőre volt szükségem a hazaengedéshez. Értem jött a barátnőm, és egy sofőrszolgálat. A kísérőmmel beültünk az autómba a profi sofőr mögé, a másik kocsi hazáig kísért. Ott a kolléga felvette a társát, s mentek tovább, a következő feladatért. (Sokkal olcsóbb volt ez a megoldás, mint a taxi.)

Fájtam, mert nemcsak a bütyköm lett eltávolítva, hanem a kalapácsujjam is meg lett műtve. Bő két hétig hol járókerettel, hol mankóval közlekedtem. És persze szinte 0-24-ben rajtam volt a kezelőcipő 6-8 héten keresztül.
Azért annyira nem volt vészes. A műtétet követő két hét múlva esedékes varratszedésig beszedtem összesen 8 szem Cataflamot, és 12 szem Algoflexet. Szerintem ez igazán nem sok. Különösen ha azt veszem, hogy szerintem az átlagnál alacsonyabb a fájdalomtűrési küszöböm.

A műtét szerdán volt, mennem kellett kötözésre pénteken. Utána Húsvét vasárnap is. Mindhárom alkalommal közeli szomszéd segített, mert vezetni nem tudtam; pontosabban nem mertem.
A 2015.04.15-i varratszedés szörnyű volt. A művelet közben sok minden elhagyta a számat. Először nyávogtam, aztán jajgattam, majd meggyanúsítottam a dokit, hogy bizonyára Mengele tanítványa volt. :) Végezetül megkérdeztem, hogy mikorra tervezi a másik bütyköm eltávolítását. :D

Fájdalomdíjul a párom, aki a varratszedésre vitt, meghívott az intézményhez közeli cukrászdába egy fagyira. Az kicsit helyrebillentette a lelkemet. :) Fontolgattam, hogy hazaérve beveszek egy fájdalomcsillapítót, aztán (miután elolvastam a gyógyszerhez mellékelt papírt) úgy döntöttem: mégsem fáj annyira. Nincs szüksége a szervezetemnek újabb méregre.

Vígan távmunkáztam, és készültem lelkileg (is) a következő műtétre.
(A cikket beküldte: syria)Ajánld ezt a cikket ismerőseidnek!

E-mail címed:
Ismerősöd e-mail címe:


Technológiai forradalom a lézeres látásjavításban
A technológiai fejlődés a lézeres látásjavítás terén is érezteti hatását: a legújabb berendezések a korábbinál sokkal pontosabbá és biztonságosabbá teszik az eljárást, ráadásul egyre több embernek lehet visszaadni az éles látás örömét. »

24 nap alatt -10 kg 1. rész
1. rész: Az egészség a legfontosabb! Első komoly sikereim alapja a Diamond házaspár aprócska könyvében rendkívül közérthetően leírt természetes higiénia módszerének tudnivalói voltak, még 1991-ben. Valóban 24 nap alatt 10 kg mínusz. Ráadásul úgy, hogy a módszer... »Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a egeszsegtipp.hu weboldalra felkerült friss cikkekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss cikkeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.egeszsegtipp.hu/rss
Minden jog fenntartva © 2018, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.