Kategória: Táplálkozás és egészség

Hasznos tudnivalók az étkezésről

A reklámok bűvőletében élünk, és nem vesszük észre, hogy csapdába kerültünk. Észrevétlenül, orrunknál fogva vezetnek bennünket a médiák, előre jól megkomponált reklámkampányaikkal. Észre sem vesszük, és azt akarjuk, amit Ők akarnak, és vágyainkká válnak az Ő túlszépített, kikozmetikázott tárgyaik, gondolataik.
Nekünk kell megtenni az első lépést, felismerni, hogy az anyagi világ elüzletiesedő marketing politikája mennyire nem az embernek segit, hogy boldoguljon, egészségesen, kiegyensúlyozottan éljen.


Az alábbiakra mindig ügyeljünk:

Vásárlásnál
- ép egészséges, friss, nem penészes, nem rothadt, vegyszermentes gyümölcsöt, zöldséget vásároljunk,
- a gyümölcsök legyenek úgymond „nap érettek”
- a zöldségek legyenek minél frissebbek, zsengébbek.

Előkészítésnél
- étkeinket készítsük mindig nyugodtan, szeretettel,
- minél kisebb legyen a gyümölcsök, zöldségek károsodása – a lehető legkevesebb konyhatechnikai beavatkozásnak vessük alá, tehát minél kevésbé aprítsuk, daráljuk, reszeljük, süssük, főzzük,
- lehetőleg minél kevésbé hagyjuk oxidálódni, barnulni az előkészítés során,
- vegyük figyelembe az ezotéria elveit is – ne keresztbe, inkább hosszába vágjuk, lehetőleg ne fém eszközöket használjunk,
- hogy ne csak vitaminok, az ásványi anyagok, de a színek, energiák és az információk is megmaradjanak bennük.

Tálalásnál
- tálaljuk étkeinket mindig nagy áhítattal, szeretettel,
- gyertya mindig legyen az asztalon,
- az asztal legyen mindig egyszerűen, de tisztán, szépen megterítve,
- igyekezzünk minél optimálisabb feltételeket teremteni,
- ügyeljünk a társítás szabályaira, ugyanakkor vegyük figyelembe az egyéni szempontokat is.

Étkezésnél
- igyekezzünk megteremteni az étkezés feltételeit, a helyszínt, az étkeket és magunkat is igyekezzünk felkészíteni:
- az ürítés fontosabb, mint az étkezés;
- csak kiegyensúlyozott lelki állapotban üljünk asztalhoz;
- ha hidegek a végtagjaink, előbb melegítsük fel;
- végezzünk előtte légző- és koncentrációs gyakorlatokat;
- megfelelő áhítattal kezdjünk hozzá;
- együnk lassan, alaposan megrágva;
- igyekezzünk egy étkezésen belül minél kevésbé keverni a dolgokat;
- válogassuk meg, hogy mit, mikor, mennyit eszünk;
- nem muszáj mindig, mindent – amit elénk tesznek – felfalni;
- hagyjuk hatni a színeket is.

Vegyük figyelembe a görög tudós és filozófus, Szókratész szavait:
„Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk!”

Lehetőleg minél egészségesebben, természetesebben, harmonikusabban…
(A cikket beküldte: apokrif)



A tehéntejről
A tej, mint már sokszor hallottuk: élet, erő, egészség. Sajna ez csak a házi tejekre igaz, nem a boltban kapható pasztörizált, hőkezelt tejekre. Ugyanis az utóbbiakban a pasztörizálás révén elpusztul szinte az összes hasznos anyag, tönkremennek az enzimek,... »

Nyárfát bárhová, mindenáron, a szöszök ellenére is?
Jelenleg közel így néz ki erdészeti és támogatottsági szempontból a fa és az erdőtelepítés (illetve erdőszerkezet átalakítás). Ahol eddig például fenyőerdő volt, oda általában szürke nyár erdő kerül, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Miért is? Mert... »




Minden jog fenntartva © 2024, www.egeszsegtipp.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) egeszsegtipp.hu | WebMinute Kft.